Férjem tesójáék 70 km-re laknak tőlünk, az anyósom ugyanitt lakik mint mi (másik házban csak ebben a városban). Mikor anyósomhoz jönnek lányáék, folyton páromat rángatják hogy menjen értük meg vigye őket haza. Persze ők tömegközlekedéssel nem járnak, mert akkora úri nép. Szerintetek az természetes dolog hogy párom ingyen furikáztatja őket? Régen, mikor nekem még nem volt autóm, megkértem bátyámat vigyen el ide-oda vásárolgatni, dolgaimat intézni, én tankoltam a kocsijába, nekem ez volt a természetes. Párom meg azt mondja hogy, hogy kérjen pénzt a saját testvérétől? De szerintem meg az lenne a természetes ha tankolna a kocsiba ha rokon ha nem. És akkor ezek után persze hogy azt gondolom hogy nem véletlenül furikáztatják magukat. Ó, hát ez ingyen van. Mi a véleményetek erről?
hát nekem alap, hogy minden térítés nélkül elmegyek a testvéremért, és "furikázom". az ember ott segít (pláne a testvérének), ahol tud. nem lenne pofám pénzt kérni, de ahhoz sem, hogy ezt kifogásoljam a páromban.
2010. dec. 29. 13:58
2/14 anonim válasza:
Ha szóltok nekik emiatt, abból sértődés lenne, de szép finoman megemlíthetitek az anyósnak, hátha ő beleszáll a benzinpénzbe.
2010. dec. 29. 14:00
3/14 anonim válasza:
70 km nem kis összeg a tankba, ráadásul renderesen megcsinálni ezt pofátlanság. Ha urinépnek érzik magukat akkor legyen saját kocsijuk. Őszintén ezt nekik elsőre felkelett volna ajánlani maguktól, hogyha már miattuk fizez benzint s megy az ideje akkor ne a semmiért tegye azt a párod.
2010. dec. 29. 14:01
4/14 anonim válasza:
Nálunk is így volt,de a férjem könnyen megoldotta a helyzetet.(nekünk a sógoromék 100 km-re laktak) Amikor telefonáltak,hogy jönnének az anyóshoz,menjen le értük a férjem.akkor ő csak ennyit mondott.
"Nagyon szívesen lemennék,de üres a tank,és nincs egy fillérem sem,így nem tudok megtankolni..Jó ha annyi benzin van,hogy hozzátok leérek..de vissza már nem tudnánk jönni.Ha megtankoltok akkor megyek..Nekem erre most tényleg nincs pénzem" Nem telefonáltak többet,mert a buszjegy olcsóbb volt..De legalább már nem fuvarozza őket ingyen..
Valami ilyesmit mondhatna a te férjed is..Ebben semmi sértő nincs,és ha nem értik meg akkor nem kell többet fuvarozni..
2010. dec. 29. 14:11
5/14 anonim válasza:
Miért nem vesznek a sógornődék egy autót?
200ezerből jól működőt lehet venni. Csak nem azért, mert abba tankolni kellene?
A más autójába is kell, vagy saját benzinkutatok van?
2010. dec. 29. 14:14
6/14 anonim válasza:
Most ha évente egy-két alkalomról lenne szó akkor elmenne, de rendszeresen fuvarozni valakit oda-vissza nem kis összeg. Ez egyértelműen a másik kihasználása és ameddig a férjed megy addig így is lesz. Én a testvéremtől nem tudnám elvárni, hogy mindig ingyen fuvarozzon, valahogy ez a testvéri szeretet kihasználása szerintem.
Egyébként ha egy autót csak megvenni és tankolni kéne egészen olcsó mulatság lenne a tartása. Úgyhogy a benzint simán kifizethetnék szerintem.
2010. dec. 29. 14:23
7/14 anonim válasza:
Nekem az a véleményem, hogy egyszer-kétszer persze, lehet ingyen furikáztatni a rokonságot, de rendszeresen ha nem is pénzt, de valamilyen viszonzást elvárna érte az ember...
2010. dec. 29. 14:24
8/14 A kérdező kommentje:
Az első válaszolónak üzenem: Segíteni teljesen más dolog. Szerintem a mai világba mindenkinek van épp elég fizetnivalója. Ezek szerint én vagyok az önző ember? Mért lenne az természetes? Ebbe az egészbe az a lényeg hogy idáig nem voltak egyáltalán jó testvérek. A sógornőmék nem is törődtek párommal soha, most nagyon jó testvér lett hirtelen sógornőm. Egyébként a fejünket le se szarják. Itt pár embernek igaza van. Mért nem vesznek maguknak saját autót. Nekünk 2 van, mert muszáj. Azt fenn is kell tartani. Egyszerűbb a másikon élősködni, nem?
2010. dec. 29. 14:25
9/14 A kérdező kommentje:
Ja igen. Persze 1-2 alkalom ok. Arra még én is fejet hajtok, de havonta vagy esetenként havi 2-szer azért az már sok. Oda-vissza 140 km. Hát igen, ráadásul egy autó nem csak abba áll meg hogy tankoljuk aztán megyünk. És akkor még ráadásul ők mondják meg hogy éppen mikor akarnak menni.
2010. dec. 29. 14:30
10/14 anonim válasza:
14.11 teljesen igazat írt, mi is ezt tettük. Egyszerűen meg kell mondani hogy sorry de most nem tudok mert nincs pénz a benzinre.
Aztán majd eldöntik a kedves rokonyok hogy akarnak-etankolni vagy inkáb bkv-znak. Ennyi.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!