Az első unokatesommal nagyon jol erzem magam, ha lenne köztünk szexuális kapcsolat, mi bajunk lehetne?
biztosíthatom az ügyvéd urat, hogy nem csak az örökölt genetikai problémák erősödnek az ilyen házasságból származó gyereknél....
ezt bírom a jogban, vajon hány biológus közülük...?
Kedves 19:16-os, nő vagyok és orvoskörnyezetben nőttem fel. Egyébként magam javasoltam az első - lepontozott - hozzászólásomban, hogy ha gyereket akarnak, nem árt genetikushoz fordulni.
De az továbbra sem igaz, hogy jogi akadálya van az ilyen házasságnak.
A kis ügyvédnő biztos hasonló helyzetben élt vagy él, hogy ennyire védi a jogokat ... Biztos nem véletlen hogy ebben a témakörben olvasgatja a válaszokat .
A jog nem egyenlő az erkölcsi dolgokkal .HIvatkozni lehet egy csomó eszmefutatással . Volt már a környezetembe olyanok okos jogászpárocska akik egymásba akadtak .Kiváncsi lennék arra ha nem múlik el és a következő generáció hányingert kap-e a szülői döntésektől.Vagy ha már ennyire "családias" a párkeresés, támogatni fogja-e a hasonló döntésekben a fiatalokat . Ezek titkok nem véletlen . Az ismerősőmnek a közeli barátja ,évfolyam társai ,későbbi munkatársai se tudtak a családi hovatartozásukról.
A csaj meg föl volt háborodva mikor a haverom új barátnője a viszonyuk miatt berekesztette a családi összejöveteleket . Mert úgye megunták egymást ,mivel a család összejárt továbbra is vitte volna a barátnőt is magával . Nem abszurd ez?? Szerencsére volt olyan karakán a jelenlegi barátnője ,hogy megálljt parancsolt kezdettől fogva. az ilyen emberek hálát adhatnak a sorsnak ha a következő kapcsolatuk nem szakít ez miatt velük.Senki nem akar ilyen hozományt a nyakába venni.
Előttem szóló: a jogokat nem kell védeni, azok vannak. Törvényben foglaltan, és irányadóak minden magyar állampolgárra.
Korábban leírtam, hogy a JOG nem tiltja az ilyen felek házasságkötését sem (illetve, ha nem írt volna valaki ezzel ellenkező állítást, még talán ezt sem írtam volna le).
Az erkölcsi kérdés pedig mindenkinek a saját magánügye.
Saját magánügye addig amig nem érint egy másik felet ..
Magánügy ha egy ex belepofátlankodik egy új kapcsolatban mert a család fontos ??
Arra hivatkozik amit egykoron megtagadot?? undorító
szerintem is elbeszél a téma mellől ,mert gáz és nem lehet másra fogni mint csak "szemmelenzős csacsi"mintája után egy sikon nézni a dolgokat.
Az én családomba ilyen történne nagy botrány lenne ,és nem bologatnánk idíótán erre .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!