Van itt olyan, aki TUDJA a nevének az eredetét? Esetleg leírnád?
Figyelt kérdés
Kezdem már nagyon unni, hogy teljesen nyilvánvaló nevekre rákérdeznek itt - pl. Mészáros, Keszthelyi, Weisz...
ezek teljesen nyilvánvalóak - vagy ha mégsem, Google tudna segíteni.
Nyilván vannak nem ennyire egyértelmű nevek, de arra meg úgysem tudunk választ adni. Ha a család nem tudja, akkor max. levéltárban lehetne utánanézni, ahol valós információt találna az ember.
2010. nov. 10. 12:46
11/15 Allaris válasza:
A miénk meg régi magyar nemzetségnév, csak öregapámék hozzácsaptak egy "i"-t még a háború előtt. Amúgy bizonyos Karácsonyi János nagy magyar nemzetségekről írt könyve állítólag nem is olyan megbízható, egy történész barátom mondta (ha esetleg valaki az alapján próbálna kutatni). Rohadt sokat kér egy családfakutató, de amikor belegondoltam, mi mindent kell átnyálazni (még ha nemes is vagy-akkor egyszerűbb), rájöttem én is kérnék ennyit.
12/15 anonim válasza:
Az én vezetéknevem Elblinger. Az elbling egy nagyon régi szőlőfajta neve Mosel vidékén, Németo.-ban. Az "-er" egy "-i" képző a német nyelvben. Vagyis a nevem magyarul Elblingi-t jelent.
13/15 anonim válasza:
Az én vezetéknevem Gueth, nem német eredetű, hanem a Gouth vasi kiejtésben átírva. nekünk megvan a családfánk az 1500as évekig asszem. Az eredeti név eredete pedig a gót nemzetségnévből származik.
14/15 anonim válasza:
Én Szijártó vagyok, valószínűleg a régi mesterségből a szíjgyártóból fejlődött ki
15/15 tanna24 válasza:
az én vezetéknevem Törzsök és nem ismerem a jelentés
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!