Családok eredetét hol lehetne megkeresni?
Figyelt kérdés
Könyvtáron és levéltáron kívül, valahol az interneten van erre lehetőség? És akkor is van hozzájárulásom ha nem az én családom?2011. aug. 12. 21:30
1/2 anonim válasza:
Szia!
Részben lehet, hogy meg tudsz nézni adatokat, de az is lehet, hogy nem. Ez nagyjából attól függ, hogy az a másik személy akarja-e, hogy lásd...:) Pl. a www.myheritage.hu oldalon fent vannak családfák, egy részük viszont nem elérhető. Én a sajátomat azért nem tiltottam le mások számára, mert úgyis csak azt érdekelheti, aki rokon... vagy közeli/távoli ősünk egyezik. Vannak még összeírások, amiket neten is elérhetsz, ilyen az 1715-ös ( [link] ), vagy egy másik urbáriumokra vonatkozó ( [link] ) de ezekben természetesen egyének szerepelnek, nem teljes genealógiai fák. Eredetre vonatkozóan viszont csak a családfakutatás és a genetikai családfakutatás (y-dna, mtdna) adhat pontos választ.
2/2 anonim válasza:
Előző vagyok. Azt még lefelejtettem, hogy a radixindexen is van rengeteg használható adat. egy részük csak előfizetőknek érhető el... vagy olyanoknak, akiknek viszonylag gyakori családnevük van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!