Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Érdemes lenne megkeresni őket?

Érdemes lenne megkeresni őket?

Figyelt kérdés
Apai nagypapám fiatalon más településre költözött, viszonylag nagy családot hagyva maga után (testvérek, unokatestvérek). Apukámék nem tartották a kapcsolatot a távolabb élő rokonokkal, mert úgy gondolták, nincs pénzük és energiájuk kölcsönös vendégeskedésre. Közösségi oldalakon keresgéltem a múltkor, és láttam is fent egy-két rokont. Kíváncsi lennék rájuk, de picit tartok is tőlük, mert a családnak abban az ágában többen is voltak, akik túlságosan szerették az alkoholt. Szerintetek írjak nekik, vagy inkább ne?
2011. febr. 4. 14:40
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Én egy unokatestvéremnek írtam akivel még egészen gyerekkoromban játszottam is.(az ő apja és az én anyám testvérek) Visszaírt,hogy fogalma sincs ki vagyok..Megírtam,hogy unokatesók,hogy a szüleink testvérek..

Erre visszaírt,hogy és ez miért fontos?Mi nem ismerjük egymást..Azóta sem váltottunk egy szót sem..

Én ezért bár rendszeresen látok távoli rokonokat,nem foglalkozom velük..Minek? Soha az életben nem fogok velük találkozni,és kommunikálni sem..

2011. febr. 4. 14:55
 2/5 anonim ***** válasza:
91%

Nem te tehetsz róla, hogy a kapcsolat megszakadt. Viszont érthető, hogy érdekel téged kik is a rokonaid. Ez szép dolog. Lehet ők is tudnak rólad valamelyest, és lehet ők is kíváncsiak rád, csak a mai világban ez ügyben nagyon nehezen lépnek az emberek.

Szerintem semmit nem vesztesz vele, ha felkeresed őket. Hátha azokban a családokban is érdeklődőbbek a fiatalok, és velük tarthatod a kapcsolatot! Ha pedig nem, akkor legalább megpróbáltad.

Esetleg nincs kedved családfát készíteni? Részben arra hivatkozva is felkeresheted őket. Hogy családfát készítesz, segítsenek, és egyben szeretnéd őket is megismerni!

Szerintem.... :-)

2011. febr. 4. 14:56
 3/5 anonim ***** válasza:
72%

Édesanyámat pici korában örökbe fogadták, nevelőszüleinek Ő lett az egyetlen gyereke. Apámnak sincs testvére, így nekünk nincsenek unokatesóink. Az egész nagy család elfér az asztal körül.

A testvérem és én nagyon szeretnénk megismerni anyu vér szerinti családját (vannak testvérei, és azoknak valószínűleg gyerekei), de Ő elzárkózik, mondván eldobták Őt, nem akar velük találkozni. Tiszteletben tartjuk ezt, de nagyon vágyunk megismerni Őket,hogy ne legyünk ennyire gyökértelenek.

Szóval én biztosan felvenném velük a kapcsolatot a helyedben.

2011. febr. 4. 15:07
 4/5 anonim ***** válasza:

Szerintem vedd fel velük a kapcsolatot, de arra vigyázz, hogy nehogy kölcsönkérjenek, kihasználjanak téged, mert ha tényleg szeretnek a pohár fenekére nézni, akkor ez előfordulhat.

Tedd meg, mert életed végén nem azt fogod bánni, amit megtettél, hanem azt amit nem.

2011. febr. 8. 17:02
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Egyelőre maximum iwiwen keresném meg őket, és nem adnék ki sok infót, lakcímet, ilyesmit semmiképp. Köszi a figyelmeztetést is, biztosan nem hagyom, hogy kihasználjanak! Még gondolkodom a dolgon.
2011. febr. 9. 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!