Második világháború alatt elhunyt embert (a halál időpontját és helyét csak sejtjük) hol lehet megkeresni?
Egész pontosan a halotti bizonyítványát szeretném megkeresni. Létezik olyan szerv, ami nyilvántartja az akkoriban elhunytakat?
(1944-ben elhurcolták, soha nem tért vissza, nem tudjuk hol halt meg és mikor)
Ez ugyan hadifogoly adatbázis, de egy próbát megér. Ha itt megtalálod, akkor felveheted velük a kapcsolatot, mint kiindulás:
Sajnos itt nem szerepel :( Néhány névrokont találtam (közepesen gyakori neve volt), de a születési év nem stimmel.
A zsidó levéltárakat végighívtam, ők nem találtak semmit. Ezért is szeretnék valamilyen polgári nyilvántartásban keresgélni.
Adtak ki halotti bizonyítványt, de elveszett, a létéről is csak néhai nagymamám elbeszéléséből (az ő férje volt) tudunk.
És ha az?-.-"
emberek nem unjátok még ezt?
Senki sem tehet róla miylen származású!
És remélem megtalálod;;)
A Yad Vashem adatbázisát márciusban már néztem, de nem volt benne. Most ismét ránéztem és bekerült valamilyen hivatalos adatbázisból.
Ez alapján valamilyen magyar hatóságnál lehetne halotti anyakönyvi kivonatot igényelni? Melyik szerv felelős ezért, hol érdeklődjek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!