Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Van itt olyan, aki TUDJA a...

Van itt olyan, aki TUDJA a nevének az eredetét? Esetleg leírnád?

Figyelt kérdés

Kezdem már nagyon unni, hogy teljesen nyilvánvaló nevekre rákérdeznek itt - pl. Mészáros, Keszthelyi, Weisz...

ezek teljesen nyilvánvalóak - vagy ha mégsem, Google tudna segíteni.

Nyilván vannak nem ennyire egyértelmű nevek, de arra meg úgysem tudunk választ adni. Ha a család nem tudja, akkor max. levéltárban lehetne utánanézni, ahol valós információt találna az ember.

2010. nov. 10. 12:46
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
A mi nevünk eredetileg dalmát eredetű volt, de mivel a dédnagyapám hivatalt akart betölteni, azt pedig csak magyar eredetű névvel lehetett, így honosíttatta.
2010. nov. 10. 12:49
 2/15 anonim ***** válasza:
Én Hegedűs vagyok, fogalmam sincs honnan ered, de gondolom ez is egy hétköznapi szakmanév. Amúgy az apai nagypapám Gerzsei,de felvette a nevelőapja nevét így lettem ez ami most vagyok.Engem inkább jobban érdekelne a családfa, h. 100-200 akár 1000 évre visszavezetve, de szerintem ezt lehetetlen.
2010. nov. 10. 12:53
 3/15 A kérdező kommentje:

Dehogyis, erre vannak a levéltárak :) Kb. a legnagyobb forgalmat ott a családfájukat kutatók generálják.

Egyébként ilyen téren indulásnak ajánlom a myheritage.com-ot, olyan 100-150 évre simán meg tudod találni a családfád benne. A mi nagyobb családunkból hárman kapcsoltuk össze a családfánkat, de nyilván mindenki beleírta, amit tudott és tök nagy lett :)

2010. nov. 10. 13:04
 4/15 JRC válasza:
Én Papp vagyok, és két "p"-vel írják, mert a papnak is két lába van :D
2010. nov. 10. 13:06
 5/15 A kérdező kommentje:
:D
2010. nov. 10. 13:11
 6/15 anonim válasza:
Én is kíváncsi lennék honnan ered a Tessék név.Van valakinek ötlete?
2010. nov. 10. 13:42
 7/15 anonim ***** válasza:
Az én családnevem felső-bajorországi eredetű (onnan jöttek őseim) és tudtommal faragatlan, durva embert jelent :D
2010. nov. 11. 18:08
 8/15 anonim ***** válasza:

Tóth...:

A tótok a szlovákok és a szlovének korábbi külső neve volt, amivel a magyarok illették őket. Még korábban a horvátokat is tótnak nevezték, de ez a megnevezés az ő esetükben hamarosan elmaradt.

2010. nov. 11. 20:41
 9/15 anonim ***** válasza:
Tessék szerintem esetleg felszolgáló vagy eladó szakmából eredhet. Bár az is lehet hogy anno a faluban valakinek nagyon a szavajárása volt, ezért ráragasztották...
2010. nov. 12. 15:15
 10/15 anonim válasza:
Az én vezetéknevem (Musza) a török időkre vezethető vissza.
2010. nov. 15. 15:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!