Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Miért titkolja valaki a...

Miért titkolja valaki a családfáját?

Figyelt kérdés
Apai ágról a papám titkolja a családját, szinte semmit sem tudunk róluk. Ha rá kérdezek akkor nem válaszol vagy azt mondja hogy honnan ismertem azt a személyt. Egyszerűen nem tudom meg érteni mire jó ez, miért kell titkolni és egyáltalán mit lehet ennyire titkolni? Semmit sem tudok a családjáról de tényleg..

ápr. 8. 10:01
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
#3 szerintem is az. Cigány származású, csak azért érdekel mert akkor én bennem is van
ápr. 8. 11:13
 12/21 anonim ***** válasza:
56%

9.

Jól van, akkor ne olvasd. :D

En sem bírom az öregeket, de ha valakit zavar bármilyen kérdezősködés, akkor hagyom a francba.

1.mert úgysem kapsz választ

2.mert bunkóság nyaggatni

ápr. 8. 11:14
 13/21 anonim ***** válasza:
0%
Mai napig üldözik a magyarokat.
ápr. 8. 11:14
 14/21 anonim ***** válasza:
63%

11.

Akkor meg mit akarsz tölünk, ha szerinted már megvan az oka?

Ne bolygasd a dolgot!

ápr. 8. 11:16
 15/21 anonim ***** válasza:
87%
Az alábbi okok lehetnek a háttérben (ezek egy részét leírták): cigány, zsidó, náci, komcsi, román felmenő, vagy annyira durván bántak vele gyerekként, hogy megutálta őket és nem akar még emlékezni sem rájuk.
ápr. 8. 11:32
 16/21 anonim ***** válasza:
21%
Mert valószínű ült annyit a sitten mint varjú a fán.
ápr. 8. 11:37
 17/21 anonim ***** válasza:
88%

Hasonlót tudok is, hogy évek múltán derült ki, hogy valami nemesi család sarja, hatalmas földbirtokok, kastélyok, csak az ősök elkártyázták.

Vagy volt olyan is aki valami drognak volt a rabja és a festmények, ékszerek mentek a zálogba, vett fel hitelt az ősi családi házra, nem tudta fizetni, azt is bukta, hajléktalan lett és onnan állt talpra.

Ilyesmi is lehet esetleg az erőszakos felmenőkön kívűl. Az hogy esetleg az öreg mit csinált az egy dolog, de attól még tudna beszélni az apjáról, anyjáról, testvérekről, mert a bűn az övé. Ha nem beszél a családjáról annak másabb oka lenne szerintem, minthogy ő besúgó volt vagy valami.

Az is lehet, hogy a származását szégyelli, vagy ő maga se tudja, hogy esetleg ki az apja és nem is akar ebbe bele menni. Emiatt se szívesen beszél az anyjáról és testvérekről is ezért nem esik szó, mert csak féltestvérek.

Tényleg számtalan oka lehet ennek, vagy akár több ok kapcsolódva is. De ha nem akar beszélni róla úgy se fog és lehet kár is rá eröltetni az emlékeket.

ápr. 8. 12:22
 18/21 anonim ***** válasza:
41%
Mit jelent, hogy "azt mondja hogy honnan ismertem azt a személyt"?
ápr. 8. 12:47
 19/21 anonim ***** válasza:
13%
18 - Szerintem ha valamire/valakire így rákérdez, akkor ott már lehet valaki, aki fontos a témában.
ápr. 8. 15:00
 20/21 anonim ***** válasza:

Én csak félig érték egyet azokkal az előttem szólókkal, akik szerint ne nyaggasd, mert mégis csak az apád és jogod van tudni. Persze nem mindegy szerintem ebben a történetben az sem, hogy hány éves vagy, mert tán csak 18 éves korod utánra tartogatja a részletezést. Elmúltál már 18 éves, kérdező?

Mert ha igen, akkor tényleg minden jogod megvan hozzá, hogy tudd, hogy honnan származol, ez egy teljesen érthető igényed, ki ne akarná tudni, hogy honnan jött, viszont tényleg kérdés, hogy vajon miért titkolózik.

Az eddig mások által felvetett okok jók lehetnek oknak, és ebből kiindulva szerintem azzal juthatsz közelebb a megoldáshoz, ha egyrészt biztosítod őt, hogy nem neveted ki vagy alázod le, bármit is mondjon, csak tisztában szeretnél lenni a származásoddal, és ki tudja, hány napot ad neki még a sors, persze éljen sokáig, de ez mégis kiszámíthatatlan, és nincs nagyobb érték, mint élőben megtudni egyenesen tőle, hogy honnan származol, nem pedig halála után magánnyomozóval kutatni, milyen butaság lenne.

Szerintem.

Persze abban is van igazság, hogy minél jobban akarod tudni és ezt mondod is neki, annál jobban nem akarja mondani, szóval ez kockázatos végül is...

máj. 6. 20:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!