Valaki kutatta már fel a családfáját?
Akkor hajrá, mi tart vissza? Regisztrálj a familysearch.org oldalon, meg tölts le egy családfaprojektet, és csináld.
De nem javaslom az weboldalra való szinkronizálást, meg a rokonfelkutatással is óvatosan, mert lehet nem azt találod amit keresel!
De ennek mi értelme van? Én eléggé megrökönyödnék, ha valaki rámírna Facén, hogy helló, a távoli rokonod vagyok, van kedved talizni? Nem is igen valószínű, hogy igent mondanék.
Különben is ki tudja, hogy tényleg rokonok vagytok-e. Lehet, hogy az egyik asszonyka félrekúrt, és máris csak papíron létezik a rokonság.
Egy közelebbi családban, pl. unokatestvérek is előfordulhat ilyesmi, de ott azért csak látszik, ha nem hasonlít senkire sem a gyerek. Vagy csak gyanakodik ilyenkor a férj, hogy esetleg volt valakije a nőnek, és kér manapság genetikai vizsgálatot, szóval mostanság nemigen fordul elő, hogy kakukkfióka van a családban. De régebben még nem lehetett kideríteni. Minél távolabbi rokonsági fokról van szó, annál nagyobb a valószínűsége, hogy nem is vagytok rokonok.
Ahogy az elsö írta, meg lehet csinálni, kifejezetten érdekes is, de sok idöbe telik és minél többet foglalkozol vele, annál kevésbé tudod abbahagyni.
Szóval kezdj bele, és sok sikert!
"nem javaslom az weboldalra való szinkronizálást"
Miért nem? (És egyáltalán mi az?)
A regisztráció nem problémás eleve? Egy csomó adatot meg kell ott adni, gondolom, - amihez senkinek semmi köze, nem?
Hajrá! Én több mint 10 éve csinálom, szóval arra számíts, hogy nem lesz meg minden első nekifutásra.
Első körben itt kezdj tájékozódni: [link]
FB-on vannak ilyen témájú csoportok, oda is beléphetsz, rengeteg segítséget kaphatsz. Ha szerencséd, van akár rokonra is bukkanhatsz, ha más is foglalkozik a kutatással a még ismeretlen rokonok közül.
Sokkal könnyebb lesz egyébként a korai felmenőket megtalálni, mert az adataik, anyakönyvi bejegyzéseik többnyire akár a neten is elérhetőek, a ma élő rokonok felkutatása az adatvédelmi törvény miatt komoly nehézségekbe ütközhetnek.
Sok szerencsét, sikeres kutatást kívánok!
Nem kell megadni semmit, az adatbankot tudod használni és ott te keresgélhetsz saját magad.
Ha megnézel több ezer oldalt, akkor sem derül ki senkinek, hogy konkrétan melyik az, ami neked érdekes volt és melyik az, ami zsákutca!
Igen kutattam illetve kutatom találtam rokonokat oldalágon Horthy féle vitézeket illetve kiderült hogy nemesi származású vagyok
Először az idősebb családtagokat kérdezd ki az ősökröl illetve segíthet a temető látogatás illetve gyászjelentések át nézése utána pedig anyakönyvi kutatás az anyakönyvek nagy része elérhető a familysearch oldalon
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!