A cigány családokban hogy vannak úgymond felosztva a szerepek?
Úgy értve hogy pl mindig a leg idősebb nők főznek? Vagy milyen a kapcsolatuk a menyekkel meg ilyenek.
Biztos teljesen más mint a magyar.
Itt inkább az oláh cigány családokra gondolok
Kérlek csak az adjon választ aki jártas ebben a dologban.
A hím a főnök. Azt csinál, amit akar. Az asszony teljes mértékben alárendeli magát, és kiáll mellette, bármit tegyen is.
Ha kell, a rendőröknek is behazudja, hogy "nincs itt semmi baj", miközben a férje 20 perccel korábban pofozta véresre. Tipikus példa, amikor a hím veri a nőstényt az utcán, kihívják a rendőröket.
A rendőrök intézkednének, de az asszony fog tiltakozni a leghangosabban és leghevesebben, hogy "jájjj ne báncsák szegíny urát!".
A cigányok működése primitív állatias ösztönökön alapszik.
Nálunk lakott egy család a társasházban.
A férfit csak egyszer láttuk - akkor is épp hangoskodtak a (jó nagy, visszhangzó) folyosón. Édesanyám normálisan kiszólt, hogy legyenek kedvesek csendesebben beszélgetni, mert zavaró.
Na, a fickó meg is indult felé, hogy majd ő rendet tesz. Édesanyám - egy viszonylag idős, kis termetű nő, aki ráadásul egyedül is volt abban a pillanatban - ijedtében felkapta a baltát, ami az ajtó mellett volt (ott volt a konyha, azt a baltát csontos húsokhoz használtuk, azért volt kéznél :D)
Csávó megijedt, vissza is vonult. Onnantól kezdve egészen jó lett a kapcsolatunk - ha nem is lettünk kebelbarátok, de köszönőviszonyban voltunk, az asszonnyal néha beszélgettünk egy kicsit.
Egyik este mentem haza, és a teljes gyerek-sereg ott ücsörgött a lépcsőn. Odaszóltam nekik egy "jó estét!"-et. Olyan szép, csengő gyerekkórust még nem hallottatok, amit akkor hallottam :D Szépen visszamondták, hogy "jó estét"
Mindezt csak azért, mert anno egyszer kivívtuk a tiszteletet a családfőnél. Az ő szava szent a háztartásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!