Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Hogyan tudnám rávenni az...

Hogyan tudnám rávenni az apumat hogy ne csak a rossz jegyeimet nézze?

Figyelt kérdés
arról lenne szó,hogy most is kaptam egy egyest,de mellette van még 8 5-ösöm és az egyest már félek megmondani,mert mindig csak lebaszást és bűntetést kapok a rossz jegyért,a jó jegyért pedig meg csak egy "ügyes vagy"-ot...ezt hogyan lehetne megoldani?:S
2010. okt. 12. 21:13
 1/9 anonim ***** válasza:
83%

örül,h annyit mond a jó jegyekre.

nálunk még annyit se:D

csak ötöseim vannak,meg egy kettesem.. és jól le lettem érte baszva, a másikat meg leszarják.de ilyenek a szülők..

2010. okt. 12. 21:18
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Velem is ez van,mikor megkérdeztem miért azt mondta,hogy nem neki tanulok...Szép mondhatom...De amúgy igaz,nem értük tanulsz hanem magadért...De jó volna ha dicsérnének...
2010. okt. 12. 21:19
 3/9 anonim válasza:
74%
Ez úgymond be van állítva minden apukánál hogy a jódolgok fel se tűnnek nekik és ilyenkor mindig az unkokatesókról vagy mással jönnek h ők milyen jól tanulnak stb.nyalinyali wááh ... nálam legalábbis ez van xD bocsi h beleéltem magam de ha vki hasonló helyzetbe van együttérzek =/
2010. okt. 12. 21:25
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha kijavitod az 1-est,akkor màr nem fogja nézni a rossz jegyeidet.Na ez vicc volt,de miért ne.Amikor a szülõk azt akarjàk,hogy a gyerekeik elérjenek valamit,akkor ha a jót làtjàk az megnyugtatàs szàmukra,de ha rossz jegyet làtjàk,bizony elkeseritõ.Viszont ha van sok 5-eid,miért hagyod,hogy becsusszon 1db 1-es?
2010. okt. 12. 21:40
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Örülhetnél, hogy tőled nem megy csodaszámba egy ötös.
2010. okt. 12. 21:43
 6/9 anonim ***** válasza:
84%
Sehogy. Ne foglalkozz vele, semmi köze hozzá. Magadnak tanulsz és nem neki.
2010. okt. 12. 21:53
 7/9 anonim ***** válasza:
67%
Ez az ő problémája. Valószinúleg te nem tudsz rajta segíteni. Magát kell rávennie a változtatásra. Talán ha elviszed egy olyan közegbe, ahol téged tisztelnek azért, aki vagy, és folyamatosan felépítenek, akkor megváltozhat a véleménye. Amúgy teljesen mindegy, milyenek a jegyeid.
2010. okt. 12. 22:21
 8/9 anonim ***** válasza:
72%
Most én nem fogok neked etikus dolgot javasolni, de ezt én úgy oldottam meg, hogyha becsúszott egy 1-es, akkor azt elfelejtettem említeni, és mikor sikerült kijavítani egy 5-össel, akkor közöltem, hogy az adott dolgozat hármas lett. Nem szép dolog tudom, de így legalább csak annyit mondtak rá, legközelebb igyekezz, nem pedig másfél órás beszéd arról, hogy elpocsékolom az életem... Néha tartalékoltam ilyen helyzetre ötösöket is, két ötös, egy 1-esből lett a négyes :)
2010. okt. 12. 23:14
 9/9 anonim ***** válasza:
87%

Ezt én úgy küszöböltem ki, hogy félévente hoztam egy négyest vagy ötöst, a többi mind 1-2-3 volt. Amikor végre kaptam egy jobb jegyet, nagy volt az öröm. A bátyáim pontosan elmondták, hogy az égvilágon SEMMIT sem számítanak a jegyek se általánosban, se gimiben, csak az, hogy az érettségi tűrhető legyen. Így tehát annyi félévi és év végi kettes és hármas után összehoztam egy majdnem kitűnő érettségit, mert az kellett az egyetemhez. Az egyetemen ugyancsak nem számítanak már a jegyek, még a vizsgajegy sem. Ha megvan a kettes, akkor már kapsz diplomát. Álláskeresésnél pedig senki se nézi, hányasra diplomáztál, csak legyen meg.

Sokkal rosszabb az, amikor a gyereket halálra stresszelik, hogy hozza a kitűnő eredményeket, különben ő egy senki és a híd alatt fogja végezni. Ugyan.. Mindenki tudja, hogy a jó álláshoz nem a jó jegyek, hanem a jó kapcsolatok vezetnek.

Nyugi.

2010. okt. 13. 10:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!