Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » A testvéreim rossz uton...

A testvéreim rossz uton járnak. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Ugy gondolom hogy a bátyám és a nővérem is az élet könnyebb oldalát választották. (pia, szex, cigi) de még alig 16 évesek... Én 14 vagyok és gondolkoztam azon mit kéne tennem... leüljek velük beszélgetni, hátha sikerül meggyőznöm őket vagy pedig menjek a szüleinkhez... Én az előbbi felé hajlok de a ti véleményetekre is kiváncsi vagyok
2011. júl. 20. 02:20
 1/8 anonim ***** válasza:
23%

Szia!

Most őszintén, mi a fenét érdekel téged, hogy mit csinálnak a tesóid. 16évesen lehet, hogy te is ugyanolyan leszel. Hagyd őket, majd rájönnek, hogy nem jó a cigi meg a pia. És ezt nem a nagyvilágba mondom. Sajnos én is dohányzok. Ha van valami összejövetel inni is szoktam, persze mértékkel. Természetesen nemi életet is élek. Az ő dolguk mikor mit csinálnak.

19L

2011. júl. 20. 03:17
 2/8 anonim ***** válasza:
76%
Jól gondolkozol! Ne hagyd,hogy elkallódjanak a testvéreid,és te véletlenül se legyél ilyen később! Az első válaszoló pedig felelőtlen és éretlen.
2011. júl. 20. 04:22
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Annyira ne adj nekik tanácsot,de egyet tehetsz.Az ő hibájukat látva tanulsz belőle és te nem fogod ezeket elkövetni.Ezt ígérd meg magadnak
2011. júl. 20. 06:03
 4/8 anonim ***** válasza:

Szerintem nem igazán tehetsz semmit.

Persze leülhetsz velük - és mindenképp jót tesz a kapcsolatotoknak, ha őszintén tudtok beszélgetni. De ne úgy tedd ezt, hogy "te vagy bölcsebb", hallgassanak rád, mert az sértő lenne. Inkább érdeklődj "jó pszichológusként" az iránt, hogy vannak, miért teszik ezt - és közben ne ítélkezz.

Ha a szüleitek nem tudnak a cigiről és szexről, az régen rossz. De nem biztos, hogy jó ötlet az árulkodó júdás szerepét felvállalni...

Másrészt meg 15-20 éves kora között sok hülyeséget, tiltott dolgot kipróbál a legtöbb ember (vérmérséklettől, kortársaktól, neveltetéstől függően), de ez remélhetőleg még nem azt jelenti, hogy egész életében rossz úton fog járni.

Te attól még járd a saját utad, legyél megfontoltabb, tanulj mások hibáiból és hidd el, "kicsiként" is lehetsz példamutató a testvéreid számára.

2011. júl. 20. 06:20
 5/8 anonim ***** válasza:
0%

Jujj, akkor asszem én is felelőtlen és éretlen vagyok a magam a 23 évével :P :D

Kérdező, kicsi vagy még, 2 év és Te is ugyanezt fogod csinálni. Ne szólj bele a tesóid dolgába, csak ki fognak nevetni, azt meg Te sem szeretnéd.

A szüleid meg, hidd el, tisztában vannak vele, ők is ezt csinálták, amikor fiatalok voltak.

2011. júl. 20. 09:57
 6/8 anonim ***** válasza:

Háttérinfó:

[link]

Vagyis nekik nem árt annyira a pia, mert fiúk, te viszont majd jobban vigyázz.

A cigi értelmetlen, mert jól nem lesz tőle, viszont függő igen.

A szex viszont jó, ha vigyáznak magukra és másokra. :)

2011. júl. 20. 11:39
 7/8 anonim ***** válasza:
Semmiképpen ne mondd el a szüleiteknek!!!
2011. júl. 23. 12:29
 8/8 anonim ***** válasza:
48%
Sajnos statisztikailag 2-3-4 év múlva te is ugyanezen az úton fogsz járni. Ha nem, akkor nagyon erős vagy
2011. júl. 24. 01:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!