A testvéreim rossz uton járnak. Mit tegyek?
Szia!
Most őszintén, mi a fenét érdekel téged, hogy mit csinálnak a tesóid. 16évesen lehet, hogy te is ugyanolyan leszel. Hagyd őket, majd rájönnek, hogy nem jó a cigi meg a pia. És ezt nem a nagyvilágba mondom. Sajnos én is dohányzok. Ha van valami összejövetel inni is szoktam, persze mértékkel. Természetesen nemi életet is élek. Az ő dolguk mikor mit csinálnak.
19L
Szerintem nem igazán tehetsz semmit.
Persze leülhetsz velük - és mindenképp jót tesz a kapcsolatotoknak, ha őszintén tudtok beszélgetni. De ne úgy tedd ezt, hogy "te vagy bölcsebb", hallgassanak rád, mert az sértő lenne. Inkább érdeklődj "jó pszichológusként" az iránt, hogy vannak, miért teszik ezt - és közben ne ítélkezz.
Ha a szüleitek nem tudnak a cigiről és szexről, az régen rossz. De nem biztos, hogy jó ötlet az árulkodó júdás szerepét felvállalni...
Másrészt meg 15-20 éves kora között sok hülyeséget, tiltott dolgot kipróbál a legtöbb ember (vérmérséklettől, kortársaktól, neveltetéstől függően), de ez remélhetőleg még nem azt jelenti, hogy egész életében rossz úton fog járni.
Te attól még járd a saját utad, legyél megfontoltabb, tanulj mások hibáiból és hidd el, "kicsiként" is lehetsz példamutató a testvéreid számára.
Jujj, akkor asszem én is felelőtlen és éretlen vagyok a magam a 23 évével :P :D
Kérdező, kicsi vagy még, 2 év és Te is ugyanezt fogod csinálni. Ne szólj bele a tesóid dolgába, csak ki fognak nevetni, azt meg Te sem szeretnéd.
A szüleid meg, hidd el, tisztában vannak vele, ők is ezt csinálták, amikor fiatalok voltak.
Háttérinfó:
Vagyis nekik nem árt annyira a pia, mert fiúk, te viszont majd jobban vigyázz.
A cigi értelmetlen, mert jól nem lesz tőle, viszont függő igen.
A szex viszont jó, ha vigyáznak magukra és másokra. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!