Az apàm testvérének a gyerekének szuletett egy kis babàja nekem kicsoda a kis baba?
Figyelt kérdés
2022. okt. 14. 08:07
21/26 anonim válasza:
"Te mégis miről beszélsz amúgy?"
. A definícióról, amit idéztem, és ami alapján a linkelt ágrajz - elvileg - készólt.
De látom sikerült a lényeget kiragadnod...
22/26 anonim válasza:
Ha valaki nem találná az ide vonatkozó részt:
"másodunokaöcs, másodunokahúg: valaki unokatestvérének a fia vagy lánya"
23/26 anonim válasza:
jól le lettem pontozva, de mindegy.. Például édesapámnak egy nővére van.
Neki van négy gyereke.
Ők at első unokatestvéreim, de nekem csak simán Unokatesóim. (mármint én így hívom őket.).Mindháromnak van már gyereke.
De családon belül, sosem mondtam azt, hogy így úgy rokon, hanem simán ha kérdezik kicsoda, azt mondom, hogy unokahúgom /öcsém, vagy unokanővérem /bátyám gyereke.
😄
24/26 anonim válasza:
#23.
De nem az volt a kérdés, hogy Te hogy nevezed ezen rokonaidat, hanem hogy mi a megnevezése.
25/26 anonim válasza:
Szomorú,hogy ennyi válasz és senki nem ismeri a megnevezést. Elsőként írhattam volna,hogy unokatesód gyereke, vagyis unokaöcséd,vagy unokahugod.( nem csak testvéred,hanem unokatesód gyerekére is ez az elnevezés) . ( másodunokatestvér valóban az ha a nagyszülők a testvérek).
26/26 anonim válasza:
#25 igazad van, kivéve egyben. #7 pont ezt írta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!