Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Az apàm testvérének a gyerekén...

Az apàm testvérének a gyerekének szuletett egy kis babàja nekem kicsoda a kis baba?

Figyelt kérdés

2022. okt. 14. 08:07
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
42%
másodunokaöcs/-húg
2022. okt. 14. 13:12
 12/26 anonim ***** válasza:
55%

Nem értem, hogy ezeknél a kérdéseknél miért hajtogatják folyton ezt a hülyeséget, hogy “nincs rá szó”, “csak rokon”, meg hogy “neked senkid”…

Borzasztó!

Tessék le van írva feketén fehéren, hogy “másodunokaöcs/húg”. Te a másodnagynéni/bácsi vagy neki és ha neked is lesz gyereked, akkor Ők ezzel a gyerekkel lesznek másodunokatesók.

Ez így van ahogy leírtam, másnak ne hidd el a hülyeségeket!

[link]

2022. okt. 14. 14:19
 13/26 anonim ***** válasza:
31%

És lepontozzák a tényeket! Ez vicc komolyan… :D

Tessék, ha valakinek bonyolult a táblázat, itt a lényegi rész:

[link]

2022. okt. 14. 14:31
 14/26 anonim ***** válasza:
52%
Gyakorlatban ezt már nem is angyon tartják számon.
2022. okt. 14. 14:33
 15/26 anonim ***** válasza:
77%
Nem masodunokatestver, az biztos.
2022. okt. 14. 15:04
 16/26 anonim ***** válasza:
87%

#15.

Nem, mivel másodunokatestvére ennek a gyereknek, majd a kérdező gyereke lesz…

“másod-unokatestvér főnév

<Rokoni kapcsolatukat tekintve> olyan személyek egyike, akiknek az apjuk v. az anyjuk egymásnak első unokatestvére“

[link]

Most a kérdezőnek ez a gyerek a másodunokahúga/öccse, a kérdező meg neki másodnabácsija/nénje.

2022. okt. 14. 15:11
 17/26 anonim ***** válasza:
0%

"És lepontozzák a tényeket! Ez vicc komolyan… :D"

. Bárki összedob egy ilyen egy ágrajzot. Onnantól kezdve akkor tény lesz?

Az általad hivatkozott Wikipédia-cikk két forrásra hivatkozik:

1. a Magyar néprajzi lexikonra: ebben az unokatestvér úgy van definiálva, hogy "a testvérek gyermekei[!]. Lehetnek elsőunokatestvérek, unokák, elsőunokák. Ezek gyermekei másodunokák, másodunokatestvérek" ( [link]

Azt látom, hogy valószínűleg ebből levezetve a másodunokahúg/-öcs ágrajzon látható értelmezése, de a definíció első fele már nem követi a jelenlegi konvenciókat, illetve némileg kevesebb nagyvonalúsággal egyszerűen egy zagyvaság (mégis mi alaján különböztethetők meg a testvérem gyermekei közül az elsőunokatestvéreket és első unokákat?).

2. Bárczay Oszkár: A heraldika kézikönyve című műre, amit 125 éve adtak ki.

Ezek alapján én elég szkeptikus vagyok az ott leírtakra, valamint az oda feltöltött, saját munkaként hivatkozott rajzra.

Le lehet vezetni iyen kifejezeéseket az íróasztalnál ülve, de kötve hiszem, hogy a hétköznapokban sok nyoma lenne a használatuknak.

2022. okt. 14. 15:27
 18/26 anonim ***** válasza:
70%

“ mégis mi alaján különböztethetők meg a testvérem gyermekei közül az elsőunokatestvéreket és első unokákat? “

Te mégis miről beszélsz amúgy?

2022. okt. 14. 15:31
 19/26 anonim ***** válasza:
75%
Az unokatestvéred gyereke.
2022. okt. 14. 15:54
 20/26 anonim ***** válasza:
0%
2022. okt. 14. 16:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!