Régebben gyereket akartam/akartunk de az utóbbi időben egy kicsit átértékeltem a gyerektémát. Jogosan neheztel a párom?
3 évvel ezelőtt teherbe estem, meg akartuk tartani de végül elment a baba. Utána jött a covid és parkolópályára tettük a gyerek témát. Most viszont másképpen látjuk a helyzetet, én bizonytalannak itélem meg a jövőt, nem szeretnék a jelenlegi gazdasági, nemzetbiztonsági, energia válság és klíma katasztrófa közepén baba projekten gondolkodni. Ő azt hányja a szememre hogy “de fiatal anyuka akartál lenni” és hogy biztos azért mert már nem szeretem.
Sosem voltam az a nagyon családcentrikus ember, de úgy gondoltam hogy 25 előtt szeretnék szűlni, ha szűlök, de 27 leszek, ès ez màr nem elv szàmomra… De a covid után, háború, válság…eltört a mécses. Szeretném egy kicsit élvezni az életemet és azt amiért 6 éve csak melózunk. Van egy kis üzletünk, főként ukrajnából importálunk, ami kezdett elég problémás lenni az utóbbi időben… albérletben lakunk. Egyet értünk abban hogy saját lakásba kellene a gyerek, de mire meglett volna az előleg év elején, arra majd 30%al nőttek az árak.
Nem az hogy ő most akarja, de tervezi, én meg hallani sem akarok róla addig amíg abban sem vagyok biztos hogy 2év múlva még ebben a városban élek-e.
Velem van a baj?
Jogosan. Nem erről volt szó.
a 2 vh. idején is születtek emberek...
Jó, a 2. vh alatt azok születtek, akiknek nem tudni, melyik katona az apjuk, akik épp átvonultak.
Őszintén, én most nem szülnék. Albérletbe pláne nem. Sőt, ha így marad, nem. Nélkülözésbe, önzésből? Nem.
Nem értem, ezeket a nyavalygásokat. A gyerek felnevelése kb. 20 év, az alatt bármi előfordulhat, ami most van. Akkor mit csinálsz a gyerekeddel? Ideiglenesen beteszed a mélyhűtőbe, amíg nem rendeződnek a dolgok?
Az egyetlen jogos érv, hogy albérletbe nem akarsz szülni. De ha nem tudjátok utolérni magatokat a lakásárakkal, akkor vagy albérletbe szülsz, vagy nem lesz gyereked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!