Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Mit csináljak?! Anyám "elátkoz...

Mit csináljak?! Anyám "elátkozott".

Figyelt kérdés

Ma reggel kimentem a konyhába, elkezdtem átlapozni az újságot. Erre egyszer csak odafordul hozzám (meg sem szólaltam még ekkor), ezzel a szöveggel: "Remélem, a legrosszabb betegségeken mész keresztül az életeden". Előtte, tegnap este volt egy vita, hogy mikor szeretne visszamenni a kezelésre, amire jár, mert hétfőn 10-től órám van, és nem biztos, hogy fel tudom vinni Budapestre... ebből kisütötte, púp a hátamon, meg hogy én csak belököm a kezelésekre... csak magára számíthat. Holott, amikor együl vagyok itthon, mert ő bent van a kórházban, mosok rá, főzök, kicentrifugázom a szokásos gyümölcslevét, felutazok vele Pestre.

Délután átjött a nagybátyám, aki hetente-kéthetente átnéz vasárnaponként... meséli neki anyám,hogy mekkora egy buta, ostoba tyúk vagyok, aki csak belöki őt, meg felesleges nekem, púpnak érzi magát, amiért megkérdeztem hogy legyen a visszaút. Mamámtól értem vissza, megkérdezte anyám, mennyire mószeroltam ott be (csak elmeséltem mi volt). Aztán nagybátyám elkezdett nekem pofázni, hogy tudtam hogy így van a menetel, minek szerveztem órát be, meg miért nem tudom megoldani a problémát. Elkapott a harci ideg, hogy átjön, nincs benne az életünkben, úgyhogy összevesztem vele, hogy mit oktatgat engem. Aztán addig piszkált, hogy elkezdett kiabálni velem, én meg vele.. erre rám förmedt, hogy ne merjek vele kiabálni, mert fiatalabb vagyok. Mondtam neki, ő kezdte, nem hagyom hogy teljesen eltaposson... odajött és lekevert két akkora pofont, hogy nekivágódtam az asztalnak és folyt a vér az orromból. Bejöttem a szobámba lepakolni, meg a véres pólót levenni, utánam jött és tovább oltott...

Mit csináljak hogy megoldódjon a konfliktus? Hiába tépem a szám, ők csak az ellenkezőjét állítják, ráadásul igazságtalanul pofoznak fel...

19/L

2010. szept. 12. 18:50
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
100%

Én feltételeztem, hogy a családod vette az autót, de mint láttad, abban az összefüggésben, mint a kihasználásod egyik oka. Nem pedig, mint a hálátlanság (amiről szó nincs) jelképe.

A kommented alapján méginkább úgy vélem, nem vagy odavaló. Gondold meg, mekkora áldozatot érdemel az édesanyád! Építsd fel az életedet! Szép, hogy gondoskodsz róla, de én biztos meghúznám a határt!

2010. szept. 12. 19:55
 22/36 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon durva, hogy jön ehhez a nagybátyád?!? Minimum, hogy nem állnék vele szóba, de a látlelet sem rossz ötlet. Basszus és Úristen!
2010. szept. 12. 20:04
 23/36 anonim ***** válasza:
100%
Igazad van tegyél meg mindent,amit tudsz,az a baj àltalàban azok az anyàk viselkednek igy,akik anno nem igazàn làttàk el a feladatukat,és az ilyenek igen is tudnak alaposan biztatni,mert bûnõsek.
2010. szept. 12. 20:09
 24/36 A kérdező kommentje:

Igazatok van, lehet meg kéne végre húznom azt a bizonyos határt.

Sajnos vannak ilyen emberek, mint a nagybátyám, aki mindig mindent jobban tud, ért a másiknál... nem enged "ellenszegülést", mert még így jár a másik fél, mint én.

Egyet remélek, hogy a hozzám hasonló korú, vagy fiatalabb fiatalok soha nem tapasztalják meg ezt az életet... hogy mindent magadnak kell elintézni, és nincs senki támaszod...

2010. szept. 12. 20:11
 25/36 anonim ***** válasza:
100%

Vigyázz mert a látleletet időben fel kell vetetni!

Én azt ajánlanám, hogy menj orvoshoz, készíts látleletet, és utána lesz még pár napod, fontolgasd, hogy feljelentést teszel-e vagy sem!

Mondd azt hogy el kellett adni a kocsidat (parkolj le pár utcával lejjebb -ha tömben laktok könnyű kivitelezni) és mond anyádnak, hogy van busz is! Járjon azzal! Ha kérdi hova lett a pénz, mondd azt, hogy a korábban felvett hiteledet egyenlítetted ki! (amúgy sem tud utána nézni mert már 18 éves elmúltál!) És mihamarabb költözz el! Nem gonoszságból írom, de az ilyen emberek érzelmileg fognak zsarnokoskodni feletted - később is, és jobb az elején kiszállni az ilyenekből!

Ne engedd, hogy kihasználjanak! Légy határozott és húzd meg a vonalat!

2010. szept. 12. 20:44
 26/36 anonim ***** válasza:
76%

Tudod, én nem bánom, hogy ilyen az életem, legalább tudom, mennyit érek és ezt már senki sem veszi el tőlem. Sokkal tööbre lehet így menni hosszútávon, mint ameddig burokban elrugdosnak.

Na jó, én sem kívánom senkinek, de nézd ezt az oldalát!

2010. szept. 12. 21:25
 27/36 anonim ***** válasza:
100%
Légy diplomatikus, mondd, hogy nem érdemled meg ezzt az ápolói feladatot, náluk úgyis jobb kezekben lesz, viszlát.
2010. szept. 12. 21:49
 28/36 A kérdező kommentje:

Holnap elmegyek látleletet csináltatni, aztán tényleg elgondolkozom, hogy főleg most este még visszajött nagybátyám és megint kioktatott, hogy az én verziómat nem hallgatja meg, mert nem kíváncsi rá, csak anyámnak lehet és van igaza. Ha pedig továbbra sem nyugszom el a saját verziómmal, majd ő lenyugtat (vagyis megint felpofoz, vagy nem tudom mit csinálna már.)

Kedves utolsó: Van "jó" oldala is, igaz, könnyebben ment az önállósodás... De tudod, amióta nincs apukám, azóta vágyom arra, hogy nekem is rendes, normális családom legyen, mint a barátaimnak. Legjobb lenne, ha ő visszajönne, de nem fog...

2010. szept. 12. 21:55
 29/36 anonim ***** válasza:
100%

"majd ő lenyugtat (vagyis megint felpofoz, vagy nem tudom mit csinálna már.) "

Simán feljelenteném, engem senki ne fenyegessen!

Sőt távoltartásit is kérhetnél, így be sem léphetne a házba, ha te otthon vagy!

2010. szept. 13. 08:34
 30/36 anonim ***** válasza:
83%

Új hozzászóló vagyok.

Véleményem szerint nem kellene - tétlenül - megvárnod a második fizikai fellépést. Aki egyszer megtette - SAJÁT ROKONÁVAL, - az másodszor, harmadszor is meg fogja tenni, ha éppen kedve szottyan hozzá.

Rezzenéstelen arccal fordulj orvoshoz, vetesd le a látleletet, és jelentsd fel, - a szankció észhez téríti, hogy nem a "kerti madárijesztővel" kommunikál, amikor Veled próbálkozik, meggyőző tud lenni az első 30000 forintos, kárpótlásodra "kidobott" lóvé...

Férfi vagyok, - de az én szememben nem férfi az a hímnemű lény, amelyik kezet emel egy nőre.

Ez viszont visszafelé is igaz: Megvetem azokat a nőket, amelyek nem élnek, hanem visszaélnek a női szerepükkel.

2010. szept. 13. 11:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!