Hány százalékban vagyok cigány?
32.: Oké, arra mondjuk lehetsz büszke, elismerem!
Lehet csak félreértettem " Sőt, büszke vagyok a barna szememre, barna bőrömre és sötét göndör hajamra is." , szóval te most arra vagy büszke, hogy barna bőröd van, vagy hogy cigány vagy? Esetleg mindkettőre?
32-es vagyok.
Igen, arra is büszke vagyok. Mármint én szeretem a hajam, hogy ritka és a szemem is. Bőröm is, mert nem kell alapozó és szerencsére pattanásom sincs, szóval nem kell "javítgatnom"rajta. Kevesebb eséllyel lennének ilyen jellemvonásaim, ha nem cigány lennék. Nyilván arra nem vagyok büszke, hogy a "népem" többsége züllött életű, de sajnos ezt nem tudom megváltoztatni..
35.: Ja így már értem mire gondolsz. Hát nézd, én örülök neki, hogy próbálsz értékes tagja lenni a társadalomnak, és sok sikert kívánok hozzá!
Igazából egyáltalán nem tehetsz arról, hogy a cigányok többsége milyen.
"Kevesebb eséllyel lennének ilyen jellemvonásaim, ha nem cigány lennék."
Ez is igaz, viszont az is, hogy egy cigány kevesebb eséllyel normális, és emiatt az előítéletek hasznosak, a többség biztonságát szolgálja. Gondold csak el mennyire megszívnánk, ha minden egyes cigányban ugyanannyira megbíznánk, mint egy középkorú orvosban! 34-es voltam.
36-os.
Nem alaptalan, amiket mondasz.. Viszont én úgy gondolom, hogy mint Te magyar ember, a másik magyar emberben sem feltétlenül bízol meg úgy mint egy középkorú orvosban.
Én legalábbis rassztól független bizalmatlan vagyok.
Bár nyilván jobban rászolgált a cigányság az idők során erre a "bizalmatlanságra.
38-es.
Én próbálok személyes érzelmeket nem belevinni és objektíven látni az egészet. Sok embernek ez nem sikerül.
Mindenkiben van szerintem egy alap rasszizmus,ami félelemből adódik,ahogy Te is mondtad.
De nem haragszom a "publikus" rasszistákra sem, legalább felvállalják a dolgot és én bírom az őszinteséget.
Kérdező!
Vállald fel magad, akárki is vagy. Igy nem lesz soha veszíteni valód..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!