Melyik nagymamád szereted jobban? Élnek még? Hányadik unoka vagy a családban? Mi a keresztneve a nagyijaidnak?
Akkor én vagyok a kivétel:
Az apai nagymamámat szerettem jobban.
Mindkettővel ugyanabban a faluban éltünk, kb egyforma távolságra laktak tőlünk és kb ugyanannyit voltam mindkettőnél.
Már egyikük sem él.
Apai ágon 4., anyai ágon 6. unoka voltam.
Ilona és Mária volt a nevük.
Mindkettőt nagyon szeretem, bár teljesen mások.
Apai él csak.
Anyai felől 5., apa felől 4. vagyok
Ilona és Mária
Apai nagymamám meghatározó személy volt az életemben. Sokkal jobban szerettem, mint bárki mást, még a szüleimnél is jobban. Sajnos idén elhunyt, a férjével (papámmal) együtt, szinte egy hónap lezajlása alatt mentek el egymás után. Érzelmileg nehezen tudom elfogadni, hogy nincsenek többé. Mellesleg a haláluk körülményei is tragikusak voltak, amit nemhogy ők, de senki a világon nem érdemelnének meg. Első és egyetlen unokájuk voltam.
A Mamám egy nagyon szorgalmas, kitartó, maximalista, épelméjű és jó humorú asszony volt, szeretetteljessége még az idegeneket is megérintette. Neki köszönhetem azt, amilyen ember lehetek most: sokat foglalkozott velem. A Nagyszüleim 78 évet éltek. A Mamámat Gizellának hívták.
Az anyai nagymamámat szinte nem is ismertem. Amikor végstádiumú rákja volt, akkor az utolsó éveiben láthattam. Azért nem volt vele kapcsolatom, mert az anyám gyűlölte őt, így megtett mindent, hogy minél kevesebbet láthasson engem. Anyai nagymamámnak is az első unokája voltam, és Editnek hívták. Ő csak 56 évet élt.
Mindkettőt szerettem, de az apai 10 éves koromban halt meg, az anyai meg 28 éves koromban, így vele szorosabb volt a kapcsolatom. Mindkettejüknek a 2. unokája vagyok.
Mária és Anna a nevük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!