Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Melyik nagymamád szereted...

Melyik nagymamád szereted jobban? Élnek még? Hányadik unoka vagy a családban? Mi a keresztneve a nagyijaidnak?

Figyelt kérdés
2021. dec. 14. 15:45
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

Akkor én vagyok a kivétel:

Az apai nagymamámat szerettem jobban.

Mindkettővel ugyanabban a faluban éltünk, kb egyforma távolságra laktak tőlünk és kb ugyanannyit voltam mindkettőnél.

Már egyikük sem él.

Apai ágon 4., anyai ágon 6. unoka voltam.

Ilona és Mária volt a nevük.

2021. dec. 14. 17:18
 12/25 anonim ***** válasza:
96%

Mindkettőt nagyon szeretem, bár teljesen mások.

Apai él csak.

Anyai felől 5., apa felől 4. vagyok

Ilona és Mária

2021. dec. 14. 17:37
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

Apai nagymamám meghatározó személy volt az életemben. Sokkal jobban szerettem, mint bárki mást, még a szüleimnél is jobban. Sajnos idén elhunyt, a férjével (papámmal) együtt, szinte egy hónap lezajlása alatt mentek el egymás után. Érzelmileg nehezen tudom elfogadni, hogy nincsenek többé. Mellesleg a haláluk körülményei is tragikusak voltak, amit nemhogy ők, de senki a világon nem érdemelnének meg. Első és egyetlen unokájuk voltam.

A Mamám egy nagyon szorgalmas, kitartó, maximalista, épelméjű és jó humorú asszony volt, szeretetteljessége még az idegeneket is megérintette. Neki köszönhetem azt, amilyen ember lehetek most: sokat foglalkozott velem. A Nagyszüleim 78 évet éltek. A Mamámat Gizellának hívták.

Az anyai nagymamámat szinte nem is ismertem. Amikor végstádiumú rákja volt, akkor az utolsó éveiben láthattam. Azért nem volt vele kapcsolatom, mert az anyám gyűlölte őt, így megtett mindent, hogy minél kevesebbet láthasson engem. Anyai nagymamámnak is az első unokája voltam, és Editnek hívták. Ő csak 56 évet élt.

2021. dec. 14. 20:20
 14/25 anonim válasza:
Mar csak anyai el. Igazabol csunya ezt kimondani,de apai mamam szerettem. Az egesz csalafomban o volt az egyetlen,aki igazan szeretett,es ki is mutatta azt,pedig borzalmas dolgokon ment keresztul eleteben,es megis... Szavakkal,olelessel. Anyukam egyaltalan nem ilyen,nem azert,mert ne szeretne minket,csak ezt latta otthon,igy lett "nevelve". Az o anyukaja el meg, szeretem ot is,de idos,vilag eleteben kicsi faluban elt,raafasul siket is,szegennyel lenyegeben semmirol nem lehet beszelni,mert vagy nem hallja rendesen,vagy nem tudja/erti mirol beszelek,legyen ez akar egy vicc,vagy barmi,amit mondok... Apai mamanak 4,es anyai mamanak is 4 unoka van. Apainal 3dik vagyok,anyainal elso.
2021. dec. 14. 21:08
 15/25 anonim ***** válasza:

Mindkettőt szerettem, de az apai 10 éves koromban halt meg, az anyai meg 28 éves koromban, így vele szorosabb volt a kapcsolatom. Mindkettejüknek a 2. unokája vagyok.

Mária és Anna a nevük.

2021. dec. 14. 22:05
 16/25 anonim ***** válasza:
Miért kell ezt hetente megkérdezni amugy? Emeld ki a régit ha annyira kíváncsi vagy.
2021. dec. 14. 23:16
 17/25 anonim ***** válasza:
#10, egyes vagyok, őszintén meglepődnék, ha rokonok lennénk :D
2021. dec. 15. 09:19
 18/25 anonim ***** válasza:
81%
Anyait. Sajnos már nem él. Első unoka vagyok. Apám szüleit csak kb 6 éves koromig láttam, és ők voltak a "nyemama" és "nyepapa", mert mikor megöleltek, mindig sírtam, hogy nyeeeee.
2021. dec. 15. 16:12
 19/25 anonim ***** válasza:
0%
Én mindegyiket ugyanúgy, de egyiket sem ismertem sajnos.
2021. dec. 15. 17:17
 20/25 anonim ***** válasza:
Én csak az anyai nagyszüleimet ismerten, a nagypapám 18 éves koromban hunyt el, a nagymamám még mindig él. Klárának hívják. Nagyon jó a kapcsolatunk :)
2021. dec. 16. 07:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!