Meddig tudod visszavezetni a családfádat?
Én sokat xarakodtam ezzel, 1700 ig sikerült anyakönyvek alapján az egyik ágat. Tök büszke voltam.
Aztán felmerült bennem hogyha volt akár egy megcsalás vhol, onnantól az az egész apai ág kuka.
Meg nem is az, hogy megcsalás. Itt voltak a németek, oroszok, törökök, ha úgy van 1 erőszak is bőven elég és már mindjárt nem lett jó valami.
Nekem pl elvileg nincs orosz felmenőm, mégis mondják, hogy nekem és apámnak is vannak orosz vonásaink.
16
Úgy, hogy a nemesi, királyi vérvonalakat vezették, voltak feljegyzések, de a parasztokét nem. :)
Az elődeimről és felmenőimről,
1600 évektől vannak írások.
Ez a az én családomban igen nagyon fontos dolog.
Apai családfát talán 1800-ig, de igazából nem túl extrém, mert férfiak között mindig ugyanaz a munka öröklődött és első szülőttnek a neve is. Mivel olyan munkáról van szó, ami falvanként egy embernek kell, ezért szétszóródott az egész családfa és nem is szültek sok gyereket.
Anyai ágon nehezebb dolgom van. Elég zűrös és konfliktusdús minden, így csak a dédszüleimig tudtam kipuhatolózni a dolgokat és azt is apámtól. De találkoztam egy olyan rokonommal (talán másod vagy harmad unokatestvérem lehet) aki viszont nagyon sokáig felkutatta ezt az ágat. Mesélt róla, de nem sokat jegyeztem meg sajnos, de a csávó annyira elhivatott volt, hogy interneten felkeresett szakértőket, és 500 km-s távlatból több dologra tudott rábukkanni, mint én aki felnőtt koromig abba a faluba éltem ahol az események több száz éve játszódtak. Ő már inkább mert rokonoktól puhatolózni, hogy minden úgy volt-e ahogy, én nem merném felbolygatni az ágat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!