Meddig tudod visszavezetni a családfádat?
Figyelt kérdés
2021. okt. 16. 17:03
21/43 anonim válasza:
17-es és ezeknek mi az évszámának a kezdete, melyik századba kezdték?
Csak a nemesek ugye úgy kapták a rangot, ergo csak onnantól számolható a feljegyzés. Mielőtt nem volt nemes akkor nem jegyezték fel nem?
22/43 anonim válasza:
A királyok megint más, de ott is volt hogy pl. tábornokokból lett király Napóleon idején. 21-es vagyok.
23/43 anonim válasza:
Apai ágon 1817-ig, anyai ágon 1786-ig. A barátom viszont (jó, ő angol, nálunk bizonyos körökben ennek nagyobb hagyománya van) 1544-ig tudja visszavezetni apai ágon.
24/43 anonim válasza:
Dedoreganyamig. Nem kutattam soha a csaladfamat es a szuleim sem sokat tudnak a felmenokrol.
25/43 anonim válasza:
Az 1820-as évekig. A nagyszülők beszerezték a keresztleveleket harmadiziglen, nehogy véletlenül zsidónak nézzék őket és Auswitzban kössenek ki.
26/43 anonim válasza:
1700-as évekig mind a két ágamat.
28/43 anonim válasza:
Változó...van olyan ág ami 13 század, de van ami csak 1820...
29/43 anonim válasza:
Anyai ágon vissza vannnak kutattatva kb 700 évre visszamenőleg a nemesi ősök (pontosan nem tudom mikori az első “lelet”, de a történész szerint, aki csinálta, valószínűleg honfoglaláskori eredetű a családfa azon része.) Apai ágon csak kb ükszülőkig, az eredetrôl pedig annyit tudok, hogy a törökök utáni betelepítéskor érkezett ide a család, és marhákat tenyésztettek naggyából a téeszesítésig, aztán jól ki lettünk semmizve. Vissza csak egy hektár vegyes erdőt kaptunk, egy romos tanyával, legelő és a marhàk sehol, ahogy az sokakkal megesett. Azért az erdőbe még eljárunk kirándulni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!