Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Miért kell az apa nevét adni...

Miért kell az apa nevét adni a fiának is? Ez még mindig divat?

Figyelt kérdés

Engem eléggé bosszant.

Bőven elég a vezetéknevet örökölni, erre megkaptam a keresztnevét is, persze mellé még egy 2. keresztnevet is amin szólítanak, hogy ha anyám kikiabál az udvarra, tudjuk épp kinek szólt :D

Viszont ha valamit alá kell írni, így is borzalmas. Meg aztán minek "dísznek két keresztnév? Sosem értettem.

2021. aug. 20. 00:07
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
98%
De itt nem az a baj, hogy nem tetszik egy random név, hanem miért az a neve, mint az apjának.
2021. aug. 20. 01:57
 12/22 anonim ***** válasza:
91%
Teljesen értelmetlen az apa nevét adni a gyereknek. Szerintem már megy ki a divatból, de néhány régimódi család ragaszkodik hozzá.
2021. aug. 20. 02:02
 13/22 anonim ***** válasza:
45%
A saját gyereked ugy nevezed ahogy akarod, ne azzal törődj hogy más családok miként nevezik el a gyereküket...
2021. aug. 20. 04:13
 14/22 anonim ***** válasza:
93%
Ha nem tetszik ez az anyának, hát nem kell hagyni.. Az anyától kérdezik meg a kórházban a nevet, mondjon olyat,ami neki tetszik.
2021. aug. 20. 06:58
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Hány éves vagy? Változtass meg a neved.
2021. aug. 20. 10:03
 16/22 anonim ***** válasza:
88%
Ha esetleg egyszer még lesz gyerekem Én nem szeretném, ha az apja nevét kapja. Nálunk is ez volt. Hogy meg lehessen különböztetni, kaptam egy ka véget hozzá, mint mondjuk Palika. És ez a családban rajtam maradt, még negyven felett is.
2021. aug. 20. 10:24
 17/22 anonim ***** válasza:
94%

De sok itt a nehéz felfogású...

Apuka Kovács Béla, kérdező meg Kovács Béla József, Józsefnek szólítják.

Azzal van baja, hogy mi a frásznak kellett az egész (hogy apuka neve is benne legyen), hiszen a Józsefet használják amúgy is, viszont az egész hosszú nevet kell írni mindenhol, meg magyarázkodni, hogy ő nem a Bélát használja.

"Felesleges a szülőket hibáztatni " - szerinted ki adta a nevet? Juj.

2021. aug. 20. 11:38
 18/22 anonim ***** válasza:
91%

Utolsó előtti: szomszédéknál első két gyerek szülők nevét kaptak, Gyula, Gyöngyi, -ka nehéz a Gyulához, ráadásul a vezetéknevük is Kiss, úgyhogy véletlenül se lehet a "kisgyöngyi, kisgyula" megkülönböztetés.

Vicces, mikor a "pici Gyula" megkülönböztetést használják egy 40 évesre..

2021. aug. 20. 11:41
 19/22 anonim ***** válasza:
83%
Apám Gyuri, tesom is az lett (fura,hogy o a kozépso gyerek volt). Mikor már nagykoru lett a tesom is, sose tudtuk,hogy kinek címezik a hivatalos leveleket, mert ugye szuletési dátumot ritkán irtak anno rá. Megfogadtam,hogy ha gyerekem lesz (2 lett), soha sem fogja kapni az én ill. a férjem nevét.
2021. aug. 20. 11:56
 20/22 anonim ***** válasza:
95%

"Viszont ha valamit alá kell írni, így is borzalmas. "

Ezek szerint elmúltál 18.

Hétfőn besétálsz az anyakönyvi hivatalba és olyan keresztnevet veszel fel, amilyent akarsz, és az egyiktől meg is szabadulhatsz.

2021. aug. 20. 16:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!