Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Miért kell az apa nevét adni...

Miért kell az apa nevét adni a fiának is? Ez még mindig divat?

Figyelt kérdés

Engem eléggé bosszant.

Bőven elég a vezetéknevet örökölni, erre megkaptam a keresztnevét is, persze mellé még egy 2. keresztnevet is amin szólítanak, hogy ha anyám kikiabál az udvarra, tudjuk épp kinek szólt :D

Viszont ha valamit alá kell írni, így is borzalmas. Meg aztán minek "dísznek két keresztnév? Sosem értettem.

2021. aug. 20. 00:07
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
9%
Hivatalosan csak kettő keresztneved lehet.
2021. aug. 20. 00:08
 2/22 anonim ***** válasza:
88%
Régen a magyar szokás az volt, hogy az első szülött fiú "örökölte" az apja keresztnevét (és a vezetéknevét is természetesen), a későbbi gyerekek meg mást nevet kaptak. Nem volt 2. keresztnév használatban. Az talán úgy 40 éve jött be, mikor már nem érezték annyira jónak hogyan ugyan azt a nevet kapja az első gyerek mint az apja. Mára már az a jellemző, hogy nem az apja keresztnevét kapja egy gyerek, esetleg másodikként csak.
2021. aug. 20. 00:16
 3/22 anonim ***** válasza:
94%
#1, a kérdezőnek pont ez a gondja, hogy 2 keresztneve van.
2021. aug. 20. 00:18
 4/22 anonim ***** válasza:
92%

Egyes, kettő keresztneve van a kérdezőnek.

Az a gondja, hogy mi a frászért lett ő ugyanaz, mint apuka plusz 2. keresztnév.

Hülye szokás, lásd, mikor egy családban szólnak, hogy a Kati, s ugranak hatan.

2021. aug. 20. 00:23
 5/22 anonim ***** válasza:
2%

Ezért kár hibáztatni a szülőket, senki sem választhatja meg a nevét.

Én például örültem volna kettő névnek, mert akkor választhaték mást mint ami most van. Útálom a nevem.

2021. aug. 20. 00:57
 6/22 anonim ***** válasza:
97%

"Ezért kár hibáztatni a szülőket, senki sem választhatja meg a nevét."

???

A szülők választják, ezért ők a hibásak.

2021. aug. 20. 01:01
 7/22 anonim ***** válasza:
21%

Hogy lenne valaki hibás, csak mert sok év távblatából nem tetszik a neved?

Hogyan lehet úgy nevet adni, hogy az biztosan tetszen a gyereknek?

Sehogy.

Pont ezért nem hibásak, mert nincs tökéletes névadás, ezt nem lehet jól vagy rosszúl, csak szerencsésen, vagy szerencsétlenül csinálni.

2021. aug. 20. 01:15
 8/22 anonim ***** válasza:
96%
Nekem 2 keresztnevem van, és szeretem mindkettőt. Semmi köze a szüleim nevéhez. Ha téged ez zavar, akkor 18 éves korod után a kis Sanyikát kihúzhatod a személyi igazolványodból!
2021. aug. 20. 01:34
 9/22 anonim ***** válasza:
96%

Nem akarta anyám hogy ugyanaz legyen a nevem, mint az apámnak. Ezért a megnézték a naptárban milyen név van mellette egy nappal és az lettem.

Hát...nem jártam jobban.

2021. aug. 20. 01:38
 10/22 anonim ***** válasza:
95%
Én is így vagyok, annyi csavarral, hogy nekem csak egy keresztnevem van. Mondanom sem kell, utálom. Ha valaki szól akár itthon, akár valami családi bulin, soha nem tudjuk hogy kinek szóltak és ha valakinek levele vagy csomagja jön, azt sem tudjuk hogy kié. Illetve ügyintézésnél is szokott ebből pár érdekes helyzet kialakulni, ugyanis anyám teljesen elhagyta a lánykori nevét és felvette az apámét, nyilván a "né" utótaggal, ez így hogy szinte mindenkit ugyanúgy hívnak itthon valami fergeteges. Önmagával a névvel egyébiránt nincs semmi bajom, sőt, még mondhatni tetszik is, de olyan sok kellemetlen szituáció és félreértés van miatta, hogy inkább választottak volna mást.
2021. aug. 20. 01:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!