Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Működhet így egy család? :)...

Működhet így egy család? :) Mi a véleményetek erről?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Párommal lassan egy éve vagyunk együtt, nagyon szeretjük egymást. Az előző kapcsolatából született egy gyermeke, a gyermek az anyukájával él, a páromhoz 2 hetente jön hétvégére. A gyermekkel kölcsönösen jó a kapcsolatunk úgy érzem.

Sok fórumon olvastam ,hogy a mozaikcsaládok nem működnek jól, a férfinek mindig az "első" családja lesz az első meg az onnan született gyereke és az új párkapcsolat csak másodlagos a gyerekekkel együtt stb. Párom és az akkori párja nem voltak házasok 3-4 évig voltak együtt, a gyerekkel pedig közösen családként csak pár hónapot éltek meg. Sajnos mindkét fél szakítani akart mielőtt megtudták volna,hogy jön a gyermek viszont ez későn derült ki ,hogy a párja terhes így megpróbálták együtt hiszen elvetetni már nem volt lehetőség. Sajnos egyikük sem volt boldog emiatt különváltak. Szerintem az én esetem ebből a szempontból másabbb mint amiket olvasni lehet ,hogy sokaknak mennyire nehezen működik a dolog. A párom a későbbiekben nagyon szeretne még gyerekeket, és mindig mondja ,hogy számára én és a gyermeke vagyunk a legfontosabbak, később pedig ha lesz közös gyermek akkor ő is. Nem csak mondja de tesz is érte mindennap.

Ő nem tekinti családjának az előző párkapcsolatát, így számomra megcáfolja a sok fórumon elhangzotattakat ,hogy egy férfinek mindig az első gyerek meg annak az anyja az első. Sajnos az exével kölcsönösen nincsenek jóba, annyit beszélnek amennyit a gyerek miatt muszáj. Voltak már mások hasonló helyzetben?

Őszintén szólva nekem is van két féltestvérem az egyik szülőm által, és mi nagyon-nagyon szeretjük egymást. Így számomra nem idegen ez a helyzet. Úgy gondolom manapság nem ördögtől való egy gyerekes anyukával-apukával kapcsolatot kialakítani, hiszen attól ,hogy nem úgy alakult az élete ahogy a nagykönyvbe meg van írva, attól még nem szerethető kevésbé mint egy szignli nő vagy férfi. Szerintetek az én esetemben később egy közös gyermekkel tud működni a kapcsolatunk egy normális családként a fent leírtak alapján? :) Úgy érzem a mi esetünk a többi mozaikcsaládhoz képest nagyon jól kezelhető és teljesen más. De megmondom őszintén néha elrémiszt amiket olvasni lehet az ilyen családokról amik nem "tipikus idilli családok", emiatt vagyok kíváncsi a Ti véleményetekre külső szemmel, a saját történetem alapján.

Köszönöm előre is! Szép napot Nektek!

2021. jún. 11. 11:55
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

a férfinek mindig az "első" családja lesz az első meg az onnan született gyereke - ez nettó marhaság. Sok férfi simán lesza... az előző kapcsolatból született gyerekét.

Vagy saját magától, vagy a kedves új nő hisztije miatt.

2021. jún. 12. 12:22
 12/14 anonim ***** válasza:
74%

Pont, hogy a legtöbb férfi tojik az előző kapcsolatból született gyerekére. Pláne ha nem az a nő volt az, akivel megélte azt, hogy nagy szerelem, házasság, babatervezés, kisbabázás, stb.

Itt ebből nem lesz probléma.

Abból majd inkább, ha lesz közös is, hogy gyerektartas, szülinap, karácsonyi ajándék a másiknak, és az miért nem az én gyerekemnek jut.

Én nagyon meggondolnám, hogy gyerekes fickóval kezdjek. Hisz éven át tartó elkötelezettsége van a férfinak ezáltal. Ha majd lesz neked is gyerek, beindul az ösztön, hogy minden jusson az enyémnek.

2021. jún. 13. 08:08
 13/14 anonim ***** válasza:
33%
Nekem is a gyermekem a mindenem, akarok még gyerekeket másoktól, és azt akivel a gyerek van, csak egy jó embernek, idegennek tartom. Családomként a barátaimra és a gyermekemre tekintek+anyámra.
2021. júl. 7. 20:35
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk viszont úgy van ahogy a kérdező írja! 4 éve elek a párommal és kezdek belefáradni a kapcsolatunkba. Van mástól egy felnőtt fia/25 evés/ és az a mindene, napi szinten többször csetelnek, így szeretlek- úgy szeretlek , többször hívogatja h mi van veled kisfiam. Egyutt dolgoznak, de meg közös programokat is akar többet vele Meg is mondta h az érdekli a fiával jó legyen a kapcsolata! Szó szerint nyalja a seggét! Belefaradok! Nálunk közös gyerek nem lesz ahhoz idősek vagyunk.
2021. szept. 14. 13:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!