Miért várja el anyám, hogy segitsem anyagilag?
18 éves korom óta teljesen önálló vagyok,egyetem mellett dolgozok diákként,másoddiplomát csinálok.Igy keresek 60at,meg ösztöndij és egyéb egyetemi támogatások.
Dolgozok 14 éves korom óta,amig otthon laktam,odaadtam minden pénzem.
Van egy párom,jól keres (tanult is érte eleget),és minden fennmaradó pénzét a kocsijára költi,egyszem hobbija.
Nincs ez ellen kifogásom,saját lakást én itt nem akarok,kocsi van,meg annyi tartalék is,hogy ha mindketten melo nélkül maradunk,2-3 hónapig kitart.
Anyám meg állandóan azzal jön (hol burkoltan,hol egyértelműen),hogy minek luxusra költeni,adhatnánk neki is...
(felvett rengeteg hitelt a hülyeségei miatt,meg vállalkozását nem csinálta rendesen,apehtartozás,ilyenek)
Én gondolom rosszul,hogy meg se emlitem páromnak,hogy anyám mit mond,vagy jogos ilyet elvárnia?
24/N
én jövedelmem,meg párom fizujának kb 3/4-e elmegy a mi dolgainkra...
ő azt várná el,hogy ami megmarad pároméból (ami közös,mert közös,de ő keres többet még,igy ezért irom igy),azt adjuk oda...
A válasz megírásának időpontja: tegnapelőtt 14:48
Neki írom a válaszom, hogy oké, hogy gyerekkorában ők vették neki a kaját ruhát, meg mindent, de ha bevállal 1 gyereket, kötelesége felnevelni.
És neked, ha külön élsz, nem kötelességed, hogy támogasd őket. Lehet, hogy ő elvárja, mert mégis csak felnevelt, de gondolom ha úgy állnál anyagilag, és nem követelőzne, akkor szívesebben támogatnád.
Nem mondom, hogy sz*rj rá, mert mégis csak az anyád, de ne törődj ezzel a dologgal, vagy beszélj vele erről :-)
kettejüknek havi 60 a cigi (máfél-2 doboz/fő/nap,és nem is jo a gagyibb)
leszokni nem is akar
csak nem tudom mit csinálhatnék,rossz nézni,hogy egyre több adósságot csinálnak
nem tud bánni a pénzzel,mostohafateromat meg nem érdekli ez addig amig megvan a cigije meg a kajája
(bevételük havi 300 tisztán megvan mindig,nyáron több is,nem tudja megmondani hogy mire megy el,mikor csak azt fizeti be amit muszáj)
emellé adhatnánk mi havi 60-80at...
Kedves kérdező!
Én megértem valamennyire a helyzeted,mert engem is a nagyszüleim neveltek elég sokáig.
Amíg ők éltek nem voltak anyagi gondjaink,de amióta nincsenek anyám hitelt hitelre halmoz.Most ballagtam középsuliból ajándékként mindenkitől pénzt kaptam így bő 150.000 ft-om gyűlt össze.Mivel van egy tenyészkan kutyusom a fedezésekből megtudtam eddig oldani az etetését jó minőségű táppal.De a lényeg az hogy anyám mind a 150.000ft-ot lenyúlta, egy büdös buznyák nem maradt belőle.Számon kértem rajta és azt mondta hogy a hitelek be kellett belőle fizetni.Most szegény kutyus chappi tápot eszik (pedig gyönyörű szép és díjnyertes) mivel ezzel etetem már 3 hónapja nagyon csúnya és elestem emiatt egy fedezéstől is.Anyám meg azt mondta nekem erre hogy mind1 mert úgy is odaadtam volna neki a pénzt.
Dolgozik ő is apu is, és valahogy nem bírom felfogni hogy 300.000 forintból hogy nem tudunk megélni és miért kell tőlem mindig elvenni a pénzt.Ha nekem vagy a kutyusnak kellett eddig valami mindig megtudtam oldani de most már ott tartunk hogy ennivalóra is alig pénz.De nálunk is úgy van hogy kávéra,cigire és arra hogy 2 naponta a telefonja fel legyen töltve 3500ft-al mindig van pénz.
Bocsi ha kissé hosszúra nyúlt.
nem vagy egyedül,én sem értem mire lehet elkölteni ugy a pénz,hogy nincs látszatja...
de legalább én nem lakok velük,nem irigyellek téged utolsó válaszoló...
jah,igen,150 ezerből én már kivettem volna egy kis lakást...
még lenyulni...meg a ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!