Ha sötétebb a bőröm az átlagnál, akkor én cigány vagyok?
A bőröm színe valóban "cigányos", és barna a hajam meg a szemem is, de nem tartom magam cigánynak. A viselkedésem természetesen nem olyan, mint az átlag cigány kultúráé. Általános suliban már sokszor cigányoztak le, viszont ha megkérdezik ez vagyok-e, természetesen nemet mondok, mert nem tartom magam annak. (persze rohadt kellemetlenül érzem magam közben, hiszen szégyellem a sötét bőröm)
Anya világosabb nálam (de valamennyire ő is sötét, de még tök átlagosnak számít szerintem), apa pedig falfehér.
Exemben volt egy kis cigányvér a nagyszülei által,..
Annyira imádtam",hogy rasszista volt ettől független 😀
De ha ez sem lenne elég,összeházasodott egy magyar lánnyal,majd ő vette fel a lány vezetéknevét,mert ugye a neve is az volt ami.. 😀😀😀🙄
Azt hiszem,most már teljesen úgy érzi,hogy magyar 😀
Egyébként a kérdésedre válaszolva,ha nem vagy c.,akkor miért zavar,h azt gondolják rólad..?
Sok barna bőrü ember van,akiknek közük nincs c. leszármazottakhoz.
#24 sajnos? Sajnos lenne az, hogy gyakorlatilag övék a jövő? Én lennék a legboldogabb ha cigány lennék.
Volt egy osztálytársam aki kreol börű volt a anyja -apja nagyanyja-nagyapja hó fehér olyan fehérek voltak, hogy ihajjj gyerek meg barna mint a gábor cigányok. Azt gondoltuk, hogy fogadott gyerek, de nem. Volt olyan legenda, hogy az anyjának volt cigány palija, de ezt soha nem tudjuk meg. De rendes gyerek volt, most nem tudom rendes-e.
#24-es! Azért nem sötétbőrű fiatalban cigányvér csörgedez. Ma már ez egyáltalán nem biztos!
A cigányok = romák Indiából jöttek, de kb. ugyanolyan sötét bőrük van az araboknak, akik Afrika északi részén élnek, vagy Afrika közepén a kifejezett négerek. Az elmúlt 40-60 év alatt ezekről a területekről is elég sok akkori fiatal érkezett hozzánk, magyar fiatalokkal házasodtak. Az ő gyermekeik lehetnek most kb. 20-30 évesek vagy még fiatalabbak.
Vagyis nem kell, nem szabad lecigányozni azt, akinek kreol bőre van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!