Ha sötétebb a bőröm az átlagnál, akkor én cigány vagyok?
A bőröm színe valóban "cigányos", és barna a hajam meg a szemem is, de nem tartom magam cigánynak. A viselkedésem természetesen nem olyan, mint az átlag cigány kultúráé. Általános suliban már sokszor cigányoztak le, viszont ha megkérdezik ez vagyok-e, természetesen nemet mondok, mert nem tartom magam annak. (persze rohadt kellemetlenül érzem magam közben, hiszen szégyellem a sötét bőröm)
Anya világosabb nálam (de valamennyire ő is sötét, de még tök átlagosnak számít szerintem), apa pedig falfehér.
Hát, amennyiben nincsenek cigány rokonaid, biztos, hogy nem vagy cigány.
Osztálytársam bőre is sötétebb, folyamatosan mondják neki hogy cigány, amikor nem, mert csak magyar rokonai vannak.
"természetes menet mondok, mert nem érzem magam annak."
Hát ezt nem érezni kell, hanem tudni. Lehet hogy azért sötétebb a bőröd mert valóban roma vagy. (amivel nincsen semmi gond . :)) Ha pedig tudod, hogy magyar vagy teljes vérig, akkor se kell bánkodni. Egy idővel el fogod fogadni magas és a bőröd. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!