Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Ha sötétebb a bőröm az átlagná...

Ha sötétebb a bőröm az átlagnál, akkor én cigány vagyok?

Figyelt kérdés

A bőröm színe valóban "cigányos", és barna a hajam meg a szemem is, de nem tartom magam cigánynak. A viselkedésem természetesen nem olyan, mint az átlag cigány kultúráé. Általános suliban már sokszor cigányoztak le, viszont ha megkérdezik ez vagyok-e, természetesen nemet mondok, mert nem tartom magam annak. (persze rohadt kellemetlenül érzem magam közben, hiszen szégyellem a sötét bőröm)

Anya világosabb nálam (de valamennyire ő is sötét, de még tök átlagosnak számít szerintem), apa pedig falfehér.

2020. aug. 21. 20:34
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
4%
10+Ráadásul aki nem ismeri a magyar történelmet, az szerintem kezdje előlről.
2020. aug. 21. 21:13
 12/37 A kérdező kommentje:
Anyukám szüleinek kb. olyan a bőrük, mint nekem, de soha sem tudtam semmi olyanról, hogy cigánynak tartanák magukat, tudtommal magyarok az elmondásuk alapján, de kinézetre valóban van roma beütésük. Apa szülei teljesen fehérek, sőt, apában van német vér, valamint zsidó is a nagyszülei által.
2020. aug. 21. 21:14
 13/37 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem az 5-ös válasza azoknak szólt, akik téged "lecigányoznak"!

Lehet, hogy anyai ágon vannak az őseid között romák, de mint írod, édesapád "falfehér". Úgy a kettő között, ha jól tudom, ilyenkor mondják, hogy félvér?? De nem ez számít, hanem az, hogy te minek érzed magad! És ne törődj azzal, hogy mások mit gondolnak e tekintetben rólad!

2020. aug. 21. 21:14
 14/37 A kérdező kommentje:
Már megbocsássatok, de ez az első olyan kérdésem, ami ilyen témát érinteni. A többieknek pedig köszönöm szépen a választ.
2020. aug. 21. 21:18
 15/37 anonim ***** válasza:
86%
Teljesen mindegy hogy milyen árnyalatú a bőröd. Magyarországon élsz, magyarul beszélsz a fogalmazásod és helyesírásod alapján sokkal magasabb értelmi színvonalat képviselsz mint az átlag rasszista tahó proli csőcselék.
2020. aug. 21. 21:32
 16/37 anonim ***** válasza:
89%
Engem is néztek sokszor annak, pedig a családom hófehér, szinte mindenki és világos szemű, kivéve apám, de ő is fehérbőrű. Sokan mondták már, hogy zsidó vagyok. Egyébként pont cigányoktól hallottam, hogy biztos nem vagyok az.
2020. aug. 21. 21:35
 17/37 anonim ***** válasza:
89%

Kérdező, mi bajod van az #5 válaszolóval? Nagyon jól írta és csatlakozom a szövegéhez.

Ami a kérdésedet illeti, arra is válaszolok.

Ismerek családot, ahol az egyik szülő romániai magyar, közeli rokona egy híres magyarnak, akit senki sem gondolt még cigánynak (nem is volt az), a másik szülő pedig kun. Mindketten viszonylag sötét bőrűek, ennél fogva a gyerekeik is, meg az unokáik is. Pont úgy néznek ki, mint Te. Nem tudok arról, hogy valaki cigánynak nézné őket, pedig kreol bőr, sötét haj, barna szem jellemzi őket. Ha netán cigány is lennél, de rendes, és ilyennek is maradsz, akkor ne rágódj rajta. Főleg, ha - mint írod - nem vagy az.

2020. aug. 21. 21:35
 18/37 anonim ***** válasza:
82%

A bőrszín önmagában semmit sem jelent. Megjegyzem, az sem, hogy ténylegesen mi a származásod.

Én félvér vagyok, anyukám oldaláról roma. Igen, ez az igazság. Viszont én olyan falfehér vagyok, hogy többször akartak már orvoshoz küldeni a sápadtságom miatt, pedig nekem ez a normális színem. Szintén félvér unokatestvérem viszont eléggé romás kinézetű. Pedig ugyanúgy egy szülő ilyen, a másik olyan neki is.

Csak azt nem értem, ez miért számítana. A viselkedésünk, életstílusunk nem megvetendő; tanultunk, dolgozunk.

Az, hogy kiben milyen vér csörgedezik, nem jelent semmit. Pláne nem itt, Magyarországon, ahol annyiféle nép keveredett a történelem során, hogy senki nem tudná már megmondani, mi is az a "magyar" valójában.

2020. aug. 21. 21:57
 19/37 anonim ***** válasza:
91%

"Anyám kún volt, az apám félig székely,

félig román, vagy tán egészen az.

Anyám szájából édes volt az étel,

apám szájából szép volt az igaz."

(József A. A Dunánál)

Nagyon szép és igaz sorok: mindegy, kik az őseid, a lényeg amit tesznek, és amit teszel!

2020. aug. 21. 21:58
 20/37 anonim ***** válasza:
95%
Papám és nagynéném is sötétebb egy fokkal de úgy tudom nincs bennünk cigány vér. Ez van, én ha lebarnulok úgy alaposan, főleg hogy nemrég sötétbarna lett a hajam, már kapom néha a ferde nézéseket a 4-6-on. Más meg sose fog barnulni mert inkább hólyagosra ég a bőre de akkor se. Más meg eleve cigány. Ez van, ha cigány vér van benned és hozzájuk tartozónak érzed magad, az vagy, ha nem, nem. Ne aggódd túl
2020. aug. 21. 22:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!