Előfordult, hogy családfa kutatáskor valami meglepő dologra bukkantatok?
Ezek inkább az érdekes kategóriába tartoznak, volt, hogy kiderült, hogy egyik felmenőmnek ikertestvére volt (azt tudtam, hogy van testvére, de azt nem, hogy ikrek), plusz még egy testvére, aki meghalt (róla anyám sem tudott, én is csak véletlenül találtam rá). Aztán egy másik felmenőmnek 4 felesége volt, és miután az első meghalt, 2 hónap múlva feleségül vette a másodikat, ami azért furcsa, mert akkoriban nagyon vallásosak voltak, és még nem telt le a gyászév.
Az egyik pár ükszülőmnek ugyanaz a viszonylag ritka vezetékneve van, ráadásul mindkettőjük apját ugyanúgy hívják, de nem rokonok (néha bezavar, mert ha találok egy olyan nevű embert, akkor nem tudom egyből, hogy melyik ághoz tartozik)
Az 1800-as anyakönyveket két ismertebb lelkész írta.
anyakönyvekből pár érdekes dolog:
-eperfáról leesvén összezúzta magát
-erdőben lezuhant fa által agyon üttetett
-mint megyei börtönből megszökött rabot a pandúrok agyonlőtték
-férjével élt 18 évig (28 évesen halt meg, remélem csak elírás)
Érdekes foglalkozás: kerékpármegőrző.
Továbbá épp a napokban kerestem egy rokonomat, és megtaláltam a '44 körül Auschwitzi gázkamrákban meghalt helyi zsidókat, volt közöttük több híresebb is; a legfiatalabb akit találtam 3 hónapos volt, és sokan egy utcában laktak az én rokonaimmal, kicsit megrázó volt.
#13 vagyok, bocsi a késői válaszért, de igen, teljesen egyedül csináltam a kutatást (csak familysearch-ön, nem jártam levéltárakba és nem fizettem elő semmi másra sem)
Kis update, azóta amúgy kiderítettem, hogy több volt politikus és államtitkár is a távoli rokonom, és még Munkácsyhoz is közünk van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!