Family sereachon miért csak 1908 ig találhatóak meg az anyakönyvi kivonatok? Esetleg később ezt bővítik?
1. Anyakönyvk vannak, nem kivonatok.
2. Van olyan település, ahol tovább is van, ez attól függ, hogy az adott levéltár mennyit engedett annak idején fotózni. Van olyan, amelyik eyáltalán nem engedte, onnan pl. semmi nincs fent (pl. Pest megyei állami anyakönyvek).
3. Nem biztos, hogy lesz bővítés, tudtommal azokat digitalizálják és teszik fel, amiket már lefotóztak, de még nincsenek feldolgozva. Ezt onnan lehet megtudni, ha a Search - Catalog menüpontban beírod a települést, kiválasztod mondjuk az állami anyakönyveket (civil registration) és ott letekersz, lthatod, hogy mi az ami már elérhető online (fényképezőgép ikon a sor végén) és mi az, ami még nem (filmtekercs ikon). Utóbbinál lehet kérni, hogy tegyék fel, illetve FS Tools programmal megnyitható, ha van DGS filmszám. A programmal kapcsolatban (meg tulajdonképpen bármilyen kutatással kapcsolatos témában)a FB-on az alábbi csoportban találsz segítséget: [link]
#2: Nyilván a kérdező 1908. UTÁNI anakönyveket keresne és nem korábbiakat.
#3: Nem születésit kérdezett. Sajnos vannak olyan települések, ahol nincs tovább halotti és házassági sem. Az általad említett személyiségi jogoknak nincs hozzá köze, amikor ezeket fotózták, akkor még más jogszabályok voltak. Ma már igazából születésiből egyetlen állami anyakönyv sem lehetne fent, mert 130 év a korlátozás.
Valahol találtam 1975ig is adatokat, igaz inkább csak halottikat.
1895 előtti adatok egyházi könyvekben vannak, szintén fent a family-n.
Search/catalog ott beírod az adott várost, vagy ahova tartoztak az adott települések. Ott tudsz választani civil v egyházi adatokat. Városonként eltérő milyen adatok vannak fent. Nekem ahol keresnem kellett, egyháziak fent voltak az 1700-as évektől, igaz nagyon macskakaparás és latin. De a családfakutatás nem is néhány pillanat. (Főleg, ha magadnak csinálod.) Nekem ez inkább egy hobby már. :) Ha kérdésed van, vagy elakadsz írhatsz privátban nyugodtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!