Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Mennyire fontos a genealógia?...

Mennyire fontos a genealógia? Sok pluszt adhat az, ha valaki sokáig vissza tudja vezetni a családfáját?

Figyelt kérdés
2020. aug. 9. 17:27
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
13%
Szerintem akinek semmi nincs az életébe, semmit nem vitt véghez, az menekül vissza a múltba, próbál onnan egy kis személyiséget összekaparni.
2020. aug. 9. 21:09
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a nagypapám csinált egy ilyen családfa kutatást, amikor nyugdíjba ment, mert világ életében érdekelték ezek a dolgok, aztán a hirtelen jött szabadidőt el kellett ütni valamivel. Az ő felmenői nagyjából egy területről származtak, viszont neki köszönhetően tudjuk, hogy a nagymamám osztrák felmenői bányatulajdonosok voltak, valamennyi kékvér is volt bennük, és Franciaországban és Spanyolországban is vannak nagyon távoli rokonaink. Egy spanyol férfival még fel is vette a kapcsolatot papám, aki szintén a saját családfáját kutatta és így bukkantak egymásra, összeértek a szálak. Évekig leveleztek, aztán a férfi járt is a nagyszüleimnél párszor látogatóban.

Szerintem ha bárkit érdekel ez a téma, akkor egy kis időráfordítással levéltárakban sok mindent ki lehet deríteni. Érdekes látni, hogy mikor születtek, házasodtak, vállaltak gyereket és haltak meg a felmenők, illetve milyen mesterségeket űztek, satöbbi. Aztán ki tudja, lehet, hogy ráakadsz egy távoli rokonra, akivel érdekes lehet felvenni a kapcsolatot.

2020. aug. 9. 21:55
 13/17 anonim ***** válasza:
48%
#11: Látszik, hogy fogalmad sincs az egészről.
2020. aug. 9. 22:08
 14/17 anonim ***** válasza:
81%
Azon kívül, hogy egy csomó érdekességeket megtudsz a felmenőidről, ha találsz orvosi adatokat is, akkor abból megtudhatod milyen betegségeket örökölhettél... Pl. van, hogy valakinek a nagyapja, apja és fia is ugyanabban a rákban hal meg.
2020. aug. 10. 02:12
 15/17 anonim válasza:
86%
Nekem pl. semennyit. Ha holnap kiderülne, hogy királyi leszármazott vagyok az se nagyon hatna meg, a világnézetemben nincs jelentősége, és gyakorlati haszna sincs.
2020. aug. 11. 11:03
 16/17 anonim ***** válasza:
34%
1-es: önértékelést adhat.
2020. aug. 12. 08:58
 17/17 anonim ***** válasza:
31%
#10 Tök jó, simán lehet, hogy tévedek e téren. Én csak magamból indultam ki, illetve pár barátom, aki megöregedett, az elkezdett ez irányba kutakodni. De miért ne lehetne a fiatalok között is ilyen. Ha érdekli őket, hát rajta!
2020. szept. 9. 22:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!