Normális, hogy szégyellem a családnevemet?
Illetve, nem "elég", hogy szégyellem, hanem egyenesen felháborítóan igazságtalanságnak tartom, hogy gyerekként a vezetéknevem miatt sokan csúfoltak, és még most is, mintha időnként lenéznének miatta, pedig fehér, magyar ember vagyok. Nem tehetek arról, hogy ez amolyan "közös név", ráadásul felmenőim esetében székely-magyar, ami pozitívum (büszke vagyok rá), de mindezt a legtöbben nem tudják. Abból indulnak ki, hogy Pest környékén, illetve néhány egyéb megyében (balszerencsés módon) jó pár "sötét képviselőjük" is van. (Sőt, szülővárosomon belül is.)
Bizonyos okokból kifolyólag nem változtathatom meg, ráadásul az negatív/TÉVES igazolást adna sok (megtévelyedett) ember számára. (Szeretem a családom, jó emberek, a kérdésnek ehhez semmi köze sincs.)
27/F
Ez eleg offtopic
Egyik "ismerosomet" Katonkának hivtak. Kotonkának csufola mindenki xd szegeny el is ment a sulibol
Szerintem a te neved ehhez kepest egy alom :)
Hülyeség.
Dr. XY Dr. néven is sok-sok gazember van.
A lényeg, hogy tisztességes ember vagy.
Aki a neved alapján gyaláz, azzal nincs dolgod.
Az utolsó proli.
A cigány kisebbség jó részével sem a neve a gond, hanem
az életmódja, gondolkodásmódja, sokuknak a bűnöző életvitele.
https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb..
Nyakamt rá, hogy nem pasi vagy, hanem ez a kérdező.
Ne aggódj, vannak szerintem a tiédnél rémesebb vezetéknevek is, de az igaz, hogy egy rossz vezetéknév hatalmas hátrány lehet, egész életében végig kíséri az embert.
Egyszer beszélgettünk erről és gyűjtögettük, ki milyet ismer. Amikre emlékszem és én tuti megváltoztatnám: Behány, Genya, Gagyi, Recska, Nemoda, Falábú, stb...
Köszönöm az eddigi válaszokat (is).
13:25
Nem, semmi közöm sincs a Lakatos névhez, és fiú vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!