A szemszín öröklődése hogy működik?
Majd lesz amilyen lesz.
Ahogy előttem már írták, a domináns gének fognak dönteni - csakhogy nem tudhatod, hogy mi az amit hoztatok magatokkal és ebből mit adtok tovább.
A te családodban semmit nem lehet előre megmondani. Nálunk anyósomat és anyámat kivéve mindenkinek barna a szeme, testvéreinknek is a párommal, még sem volt semmi biztos. Aztán lett 3 barna szemű gyerekem.
Ezzel szemben anyósomat kivéve mindenki barna - majd született 3 szőke gyerekem, akiből kettőnek sötét barna lett iskolás korára a haja, a harmadik megmaradt sötét szőkének.
Én arra testvéremre hasonlítok teljesen, akivel csak az apánk a közös, holott én magam anyámra hasonlítok jobban. De az én lányom meg arra a testvéremre hasonlít inkább és nem rám, akivel a tesóim közül a legjobban hasonlítunk. Szóval az öröklés fura dolog, majd lesz valamilyen. Biztosan szép lesz.
Nagy valószínűséggel kék, esetleg zöld.
Nem bánnám ha nem zöld szeme lenne, persze mindegy csak egészséges legyen.
3/8 akkor a kommentek alapján nem túl helytálló ez a képes ábrázolás..ezt én is láttam, de például a férjem szeme a nagyapja után lett zöld, mert egyébként rajta kívül senkinek nem volt zöld szeme. Mindenkinek barna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!