Kit válasszak, a szüleimet, vagy a barátomat?
Továbbolvastam itt a dolgokat.
Az a kérdés, hogy te is pazarló életmódot folytatsz, mint a párod vagy, ésszerű vagy, mint a szüleid? Én nem tudnék hosszú távra tervezni olyannal, aki pazarol ez nagyon irritáló dolog, az egyik legrosszabb emberi tulajdonság számomra. És a szüleim mellé állnék. Viszont ha te is ilyen vagy, akkor összeilletek.
Ne válassz senkit! Nehogy már a te életed rontsd el miattuk! Úlj le és beszélj velük először külön-külön, aztán együtt. Legyenek már olyan intelligensek, hogy félreteszik miattad a nézeteiket! Ez a te életed és legyenek tisztelettel feléd annyira, amennyire egy gyerek/szülő kapcsolatnak engednie kell.
Remélem megoldódik.
(nálunk a fél család narancs a fél pedig piros...és elég vicces beszélgetések szoktak elhangozni, de akarattal poénra vesszük és soha nem lépjük át a határt. Pl.: a mamám bal arcrésze sokat fáj, erre a másik fél vicessen megjegyzi, hogy ennyire balos a mami, stb.)
üdv
Nálunk apunak romlott meg a testvéreivel a viszonya, mert más politikai nézeteket vallanak. Már alig jönnek hozzánk, de ha jönnek is kijelentik, hogy: nincs politizálás.
Ez így működik. Neked is meg kéne mondani otthon és a barátodnak, úgy hogy mindnyájan hallják, hogy nem szeretnéd, ha politikáról lenne szó a családba. Ezt szigorúan be kell tartatni.
Az anyagi dolgok, hát hogy is mondjam a barátod azt csinál a pénzével amit akar, nem kell a szüleidnek megváltoztatniuk őt, ha ő pazarló, akkor olyan, te így szereted őt. Amíg nem a szüleiden élősködik, addig ebbe nem kell beleszólni.
Természetesen a szülők is érthetők, hiszen bizonyára olyan társat szeretnének neked, aki hasonló értékekkel bír, viszont ez a te választásod, amit igyekezni kell támogatni, amíg a kapcsolat számodra nem jár hátrányokkal.
Ja és, hogy ki mellé állj? Az arany középutat kellene megtalálni. A szüleid és a párod mellé is. Nem szabad sarkalatosan kijelenteni, hogy az egyik mellé. A barátod mellé azért mert a párod és szereted, a szüleid mellé azért mert a szüleid és őket is szereted.
Sajnos ebben neked kell a legnagyobb szerepet vállalnod, elcsitítani az indulatokat. Néha füllenthetnél olyat, hogy amúgy a szüleim bírnak téged, és fordítva a szülőknek is, hogy hiába a sok vita azért a párom szeret vagy kedvel benneteket, még ha néha nem is tűnik úgy.
És hozzáteszem a szüleid és a párod pozitív hozzáállása is szükségeltetik a dologhoz, mert, ha ők elzárkóznak attól, hogy érted, a kedvedért és a lelki békédért megpróbáljanak jóban lenni, akkor sajnos egyedül kevés leszel, akár mit teszel. Sok sikert.
Szerintem a párod próbál a szüleid ellen lenni, írtad a kommentedben, hogy meg sem hallotta, amit ők mondtak... Ráadásul pazarol is, amit én nagyon gyűlölök, az egyik leggusztustalanabb dolognak tartom. És gondolom nem onnan van a vagyona, meg a sok mindene, mert éjt nappallá téve gürcölt hosszú éveken keresztül... És a szüleid lehet ezt sem nézik jó szemmel, hogy pazarolja más munkájának a gyümölcsét, ők meg egész életükben dolgoztak, és tudják, minek milyen értéke van, és ezért nem pazarolnak. De ez az én gondolatom, nem biztos, hogy így van, de ezt tartom a legvalószínűbb ellenszenv-kirobbantó forrásnak.
Egyébként azt "válaszd", akit jobban el tudsz jelenleg viselni (vagy később hosszú távon), de a legegyszerűbb, ha kerülöd a közös találkozókat. És - véleményem szerint - azért kell választanod, mert te fogsz felőrlődni ebben a háborúban, és hosszú távon nem tartható a mindenkivel jóban vagyok imidzs... De te érzed, te tudod, te ismered őket. (szüleid mindig a szüleid maradnak, ha valami miatt mégsem így lenne, akkor már nem rajtad múlott a dolog, s nem is a párodon)
Egyértelműen a SZÜLEIDET, ő a családod. Mindig ott lesznek melletted, segítenek neked. Támogatnak.
De pasi lesz még sok.. A szüleidet!!! Hallod, a szüleidet. Nehogy a barátodat
Korod?? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!