Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért viselkedik velem igy az...

Miért viselkedik velem igy az anyósom?

Figyelt kérdés

21 éves vagyok jelenleg, és a párommal együtt élünk már 1,5 éve, az édesanyjánál.

Egy helyen dolgozunk egy pékségben, a beosztásunk ugyanaz.

Reggeles: 5:30-14:15 Éjjeles: 16:30-02:00/03:00 az utóbbi változó.

Az anyósomat szeretem nincs vele semmi bajom, egy dolgot kivéve.

Miért várja el tőlem/tőlünk hogy az éjjeles műszak után is ami hajnal 3-ig tart ha úgy van de vegyük a hajnal 2-őt, korán keljek és segitsek neki? Volt hogy reggel 7:30 fele ébresztett, hogy szedjem le a ruhákat a száritóról, vagy segitsek előkésziteni az ebédet.

Mondanom sem kell, aznap a munkahelyemen jól lecsesztek mert nagyon álmos voltam, és lassan csináltam mindent, ellentétben a párommal aki szerencsére beszélt a főnökkel és mondta neki hogy miért is voltam olyan. 5 óra alvás még egy iskolás gyereknek sem elég, akkor egy dolgozó embernek? Persze ő ezt úgy fogja fel, hogy én nem akarok segiteni stb. Mikor szabadnapunk van akkor segitünk amiben csak tudunk, de ez ritka. A reggeles héten csak a szombat szabad, éjjeles pedig Vasárnap délutántól tart, szombatig. Persze, nem egyhuzamban, hazamenetel nélkül mielőtt valaki belekötne. :DDD

Szóval, miért nem tudja megérteni hogy nekem is és a fiának is pihennie kell?

Nyilván, mielőtt mennénk munkába azért elmosom amit el lehet, illetve eltörölgetem a már elmosott tányérokat, kiporszivózok a szobánkban, aztán eszünk és mehetünk is.

Az anyagiakkal és hasonlókkal nincs gond, csak ezzel az állandó "Gyere segiteni, korán reggel" dologgal van a gondom. A párom nyilván nem foglal állást, mivel két tűz között van, és nekem se és az anyukájának sem akar rosszat, igy ő kimarad a dologból inkább. És nem, nem papucs ember, én is ezt tenném a helyében.

Lehet, néha össze vissza irtam, de késő van már, és leirtam a lényeget ami engem zavar és bánt is egyszerre mert amúgy semmi gond nincs, csak ez. De megbeszélni nem tudjuk mert akkor anyósom rögtön kiabál.

2019. júl. 21. 01:17
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
94%
Az anyósodnak igaza van abban, hogy nem egyedül csinálja a házimunkát, de én biztos felkölteném a páromat, hogy akkor ő is ugyanúgy csinálja. Nekem kicsit az jön le, hogy csak tőled van elvárva minden, pedig a fiától is kellene.
2019. júl. 21. 09:27
 12/15 anonim ***** válasza:
83%

1. Miért evidens, h lesz gyerek? Még nem tudok róla, h kötelező lenne, amúgy meg senki nem kíváncsi rá, h te csináltál és most milyen keveset alszol tőle...

2. Miért kéne majd mindent a kérdezőnek csinálnia saját háztartásban? Nyilván nem egyedül, hanem a párjával fog majd különköltözni.

Amúgy a párod xarul csinálja, ráadásul itt nincs is szó kifejezetten “két tűz között”-állapotról, szimplán csak más az időbeosztásotok/életviteletek. Egész nyugodtan megmondhatná anyukájának (amúgy te is), h mi a szitu; amíg ő alukált, addig te melóztál, úh. éjjeles műszakból legyen szíves nem bhasztatni hajnalban a házimunkával, majd ha másik műszakból hazajössz, segítesz délután. Amúgy remélem, a párod is kiveszi a részét a dolgokból.

2019. júl. 21. 09:32
 13/15 anonim ***** válasza:
82%

Egyetértek, én is felkölteném a párodat. Nem csak neked kellene csinálni...

csak azért mert te vagy a nő.

Amúgy meg vannak akik nem értik meg hogy másnak fárasztó lehet az éjszakás műszak. Anyám is ilyen.

Én 12 órázok, néha egymás után 6 éjszakám is van. Mindig zajongott otthon, nem volt rá tekintettel hogy szerettem volna pihenni. Hangosan zenét hallgatott, ordibált a telefonba meg ilyenek.

Persze ha ő volt éjszakás és én otthon voltam, wc-re se lehetett kimenni mert rögtön ordibált hogy nem tud pihenni. Neki ráadásul csak 1-2 éjszakása volt egy hónapban.

2019. júl. 21. 09:55
 14/15 anonim ***** válasza:
89%

Mondjuk én nem értem, hogy 7.30-ra hogyan tudott beszáradni a ruha? Éjjel mosott valaki?

Vagy miért kell 7.30-kor már az ebédet készíteni, ami max 9-re elkészül és délben lehet enni az állott kaját.

A megoldás - ha már nem tudtok, vagy nem akartok elköltözni - hogy legyetek külön háztartásban!

A leírásod alapján az anyós egyedülálló, rendezze a saját életét, ti meg a tiéteket! Akkor olyankor keltek és feküsztök, amikor nektek tetszik és azt eszitek, amit ti készítettetek magatoknak.

Ha még akkor is beleszól, akkor lehet elővenni a "ti életetek, ti módszereitek" szöveget.

Mert ameddig az anyós mos, bevásárol, főz, takarít, addig jogot formálhat a szájíze szerinti irányításra, mivel a kötelességek mellett jogok is járnak.

2019. júl. 21. 13:38
 15/15 anonim ***** válasza:
88%

"Mikor szabadnapunk van akkor segitünk amiben csak tudunk, de ez ritka."

Rendet kellene tenni a fejetekben!

Ti nem "segítetek", mert egy közös háztartásban meg kellene, hogy oszoljanak a tennivalók, a pasit is beleértve.

Csak az anyós kötelme a háztartás a ti ritka "besegítésetekkel"? Akkor ne csodálkozz, a szabadnap neki is szabadnap, persze, hogy ingerült, mert fáradt.

Ettől függetlenül, ha engem ébresztgetne egy éjszakai műszak után kora reggel, biztos elküldeném a fenébe és amikor lehiggadtam, akkor megbeszélném vele, hogy a jövőben mi legyen a felállás. Természetesen személyekre egyenlően leosztva.

2019. júl. 21. 13:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!