Miért viselkedik így az anyósom?
Nem tudom számít-e, de vidéken él, egy csendes kis faluban, ketten voltak a férjemmel amíg el nem költözött velem. Idősebb is, mint az én szüleim, 65 éves.
Az a problémánk az, hogy úgy kezel engem is és a páromat is, mint a gyerekeket, ami egy idő után már nagyon idegesítő tud lenni. Állandóan abajgatna minket, beleszól mindenbe.
Például volt olyan, hogy falunap volt és arra gondoltunk a párommal, hogy elmegyünk szétnézni. Direkt szóltunk anyósomnak, hogy ne készüljön semmivel, csak jövünk és megyünk, mert estére más programunk van. Ő már ott volt a rendezvényen, így mi is oda mentünk. Szétnéztünk hármasban, én pedig megálltam egy ruhaárusnál, épphogy csak megnéztem közelebbről egy ruhát, már mentünk is volna tovább, de anyósom egyből intézkedni kezdett, hogy de szép ruha, erősködött hogy próbáljam fel, kérdezte az eladó, hogy megveszem-e én pedig mondtam, hogy még szétnéznénk addig még gondolkodok rajta, anyósom erre elkezdett akciózni, hogy az eladó tegye el vagy dugja el a ruhát, nehogy más megvegye, meg hogy lehet-e alkudni, stb, elég kínos helyzet volt... Aztán venni akartam egy kis nasit, na megint nekikezdett hogy de ezt is szeretem meg azt is ugye? Akkor ő vesz ilyet meg vesz olyat, de már párom szólt rá, hogy nyugodjon le, majd azt veszek amit szeretnék, nem kell helyettem vásárolni.
Utána hazamentünk anyósomhoz, ő meg főzött vagy háromféle ételt, annak ellenére, hogy mondtuk, hogy ne készüljön... Nem is nagyon voltunk éhesek, mert már ebédeltünk, de nem akartuk megbántani. Na mindegy, szóval ott rohangált, mint akit hajtanak, már majd' elesett a saját lábában, meg ő hoz széket, meg újramelegíti a húst, mert kicsit kihűlt, mire a férjem már nagyon ideges lett, hogy nem tud nyugodtan enni se, így már elé mérgesen azt mondta az anyjának, hogy álljon le, hát nem pincérnő ő, mi meg nem étterembe jöttünk, csak meglátogatni, nyugodjon már le, mert mindig ez van amikor itt vagyunk és már elegünk van ebből, hogy neki állandóan pörögnie kell. Mondanom sem kell, hogy vérig sértette ezzel az anyját, hogy akkor ne is jöjjünk el hozzá többet, aztán sírva elvonult a szobájába... Én a páromnak adtam igazat, nagyon nem tudtunk mit csinálni a helyzettel. Ott voltunk még egy ideig, bár elég fagyos volt a hangulat, utána hazamentünk.
Bocsánat, hogy ilyen hosszú lett, de csak így tudtam elmondani a problémámat. Nem értem miért viselkedik így velünk az anyósom, az én szüleim teljesen mások, más amikor ott vagyunk... Hogy is mondjam... Ha én kenyeret kérek, akkor ők odanyújtják nekem a kosarat, hogy vegyek belőle, ha anyósomtól kérek, ő csaknem a számba nyomja... Valahogy így tudnám ezt összehasonlítani.
valószínű mert csak ti vagytok az élete és a legjobbat akarja nektek előhozni, előadni.
arról, hogy nektek megvannak a saját kis progjamjaitok, és korántsem kulcsfontosságú az életetekben, ő nem tud.
ha túldramatizálom, lehet úgy él már, mintha minden nap lenne az utolsó. ha szeretteivel találkozik, a leghatártalanabb boldogság.
kétlem, hogy egyedül, a magányban(ha abban)de ugyanígy rohangálna és nem meg-megállva, elmélázva..
Nincs igaza a férjednek, és neked sem. Az anyósod mindig ilyen ember lehetett, és a férjednek ismernie kell, hiszen az anyja. Vannak emberek akik pörögnek, akiknek az az öröm ha másoknak örömet okoznak. Az anyósod is ilyen. Lehet túlbuzgó, lehet túl sokat akar csinálni, de a célja, hogy ti jól érezzétek magatokat, és örüljetek. Erre ti? Bunkó módon letoljátok. Ha becsukná az ajtót az orrotok előtt akkor az lenne a baj. Nem hiszem el, hogy néhanapján amikor lementek nem tudjátok elviselni pár óráig a körülrajongást amit anyóst ad nektek. Tudom miről beszélek mert az én anyósom pontosan olyan mint a tied. De én szeretem őt így is, és sem én sem a férjem soha nem bántanánk meg. Pedig mi is mindig úgy megyünk, hogy előre szólunk, ne készüljön. Tapasztalatból már eleve éhesen megyünk le, mert tudjuk minimum 4 fogásos ebédet készít, köztük az én kedvencemet is. Mi tudunk örülni neki, mert ez nem minden napos, és amikor meglátogatjuk mi így szerzünk örömet neki, hogy hagyjuk pörögjön.
Lehetnétek kedvesebbek hozzá, mert nem azt érdemli amit tőletek kap.
Szerintem ilyen az, amikor a lelkét is kiteszi az ember a vendégeiért.
Túlbuzgó.:)
En megertem a problemadat, nekem is volt hasonlo bajom. Aztan megtanultam, hogy az idosek nem valtoznak.. Menjetek at, kerjetek bocsanatot es ha lementek hozza, akkor turelmesen, mosolyogva viseljetek el. Ha mar sok, akkor megprobalhatod leultetni, de kedvesen, mintha te is egy gyerekhez beszelnel.
Szeret titeket, tulbuzgo, ennyi.
A piacos történet ciki,de nem értem mi bajotok a hogy vendégül lát :D
Én örülnék neki hogy nem kell főzni és még ingyen is ettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!