Ebben az esetben hogyan reagálnátok?
Baba éppen csak elkezdett darabos ételeket enni, sokszor öklendezik. Ma a nagyi vigyázott volna rá, mindenképp akarták rendes kajával etetni tápszer mellett és meg akartam mutatni, hogy a baba elsősegély tanfolyamon mit mutattak, hogyan kell kezelni ha esetleg félrenyelne. Illetve megkértem, hogy káposzta főzeléket ne adjon neki (sose kapott még és nem etetem sózott étellel). Ebből kiindulva meg halálosan komolyan letoltak az élettársával egy gigászi ordibálós patáliát, hogy mi milyen okosnak hisszük magunkat, hogy mit akarjuk őket kioktatni akik már felneveltek x gyereket, hogy hülyének nézzük őket, hogy stb stb stb... Hiába próbáltuk elmondani nekik, hogy ez hülyeség, csak fújták a magukét és anyám egy ponton még azt is kijelentette, hogy márpedig ő nem hallgat meg engem. Ekkor mondtam, hogy rendben, akkor ez így ennyi volt, eljöttünk. Aztán még utánam küldtek egy SMS-t, hogy fogadjam el, hogy náluk úgy lesznek a dolgok ahogy ők gondolják, meg milyen rendesek mert ők is elfogadják az én dolgaimat(??).
Azt gondolom, hogy lehet, hogy túlizgulom a dolgokat, de akkor is én vagyok az anyja és nem vagyok köteles elfogadni, hogy ők a maguk feje után menjenek és leszarják a kéréseimet. (Nem vagyunk rászorulva a segítségükre, azért maradt volna nagyival a fiam, mert nagyi így kérte, hetente egy napot.)
Az előttem szóló felhozta a kulcsszót: felelősség. Te vagy az anyja, te tartozol felelősséggel a kis ember iránt. Franc se érti, miért hülyül meg némelyik nő vénségére, hogy elfelejti, milyen felelősség szülőnek lenni, és felülbírálja az igazi szülőket.
45/f (a gyerek nélküli).
Kedves Kérdező! Első babánál teljesen természetes, hogy túlélted, mert mindenből a legjobbat akarod neki. Ezen én is és sok anyuka átesik, és abban a helyzetben tényleg azok a dolgok reális félelmek és reális óvintézkedések a te szemszögedből. És itt jön a DE: egy kis sótól (tudom, dietetikus vagy és ne oktassalak ki :) ) nem lesz baja a gyereknek, nyilván nem kiló számra tesznek bele...
Külső szemmel (és átesve már ezen) nekem az elsősegély bemutatása elég meredek, mert ennyi erővel azt is mondhatnád: egyáltalán nem bízok bennetek, félek, ha nálatok hagyom a gyerekem, életveszélybe sodorjátok, nem tudtok róla gondoskodni. Ha nem szenilisek, akkor nincs mitől félned.
Ha ennek ellenére mégsem mered rájuk bízni, akkor miért nem úgy viszed, hogy vagy csak pár órára (esetleg többször pár órára), amikor nem kell etetni, vagy úgy, hogy te is ott lennél, csak elötérbe engednéd őket?
Az, hogy most nem vagytok rászorulva, szerencsés helyzet, de sose vegyél készpénznek semmit: nem tudhatod, mikor lesz mégiscsak szükségetek a segitségükre, és akkor jó, ha nem idegenekre kell bízni esetleg. Arról nem is beszélve, hogy a gyereknek nem mindegy, úgy felnőni, hogy van nagyszülő, régi értékrendet IS megisismeri. És gondolom, neked sem mindegy, milyen a kapcsolatod a szüleiddel.
11# kimenethez: a pokolba vezető út joszándékkal van kikövezve...tény, hogy nem kellett volna ilyan ételt adniuk a nagyszülőknek, amit még nem probáltak és életkorilag sem megfelelő.... de azért hálistennek ez a durva allergiás reakció sem egy általános dolog és elöbb-utóbb akkor is elöjött volna étel bevezetésnél, ha éppen a szülőkkel van. Gondolom tanultak az esetből a nagyszülők.
(13# voltam, édesanya)
Nem értem, miért kellett lepontozni a 81% allergiás gyerekes választ. Nekem ilyen allergiás rohamom felnőttkorban volt, és felnőttként is nagyon félelmetes volt, nekem a torkom is bedagadt, alig kaptam levegőt.
Hú, elég üres érv ez a "felnevelt x gyereket" és akkor mi van? Már szakértő lett? Nem. Konkrétan semmivel sincs előbbre az ilyen időskorú, csak a saját tapasztalata. Elég gáz ezt hangoztatni : "felneveltem x gyereket" ezt kicsit kevésnek érzem. Itt a fő kérdés, a HOGYAN. A tudomány mai álláspontja szerint (akár a hozzátáplálás, vagy a kötődő nevelés) lehet jobban nevelni, mint 20-30-50 évvel ezelőtt, hála a sok tudományos bizonyítékok akkor. Régen minden jó volt, azért az akkori kisgyerekek, mai felnőttek mind ízületi betegek, szív és érrendszeri betegek, elhízottak, gerincfájdalmuk stb. Mindenki nézzen körbe a közvetlen környezetében : 40-60 évesek mind makk egészségesek? Nem. A magyarok 51%-a szenved valami betegségben. A mai nagymamák egyáltalán nem rendelkeznek naprakész tudással, csak a saját tapasztalatukkal, ami valljuk be nem releváns. Tehát egyáltalán nem jó ötlet követni az ő iránymutatásukat (vagyis inkább erőszakos rábeszélésüket)
Kérdező, ne hagyd magad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!