Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ebben az esetben hogyan...

Ebben az esetben hogyan reagálnátok?

Figyelt kérdés

Baba éppen csak elkezdett darabos ételeket enni, sokszor öklendezik. Ma a nagyi vigyázott volna rá, mindenképp akarták rendes kajával etetni tápszer mellett és meg akartam mutatni, hogy a baba elsősegély tanfolyamon mit mutattak, hogyan kell kezelni ha esetleg félrenyelne. Illetve megkértem, hogy káposzta főzeléket ne adjon neki (sose kapott még és nem etetem sózott étellel). Ebből kiindulva meg halálosan komolyan letoltak az élettársával egy gigászi ordibálós patáliát, hogy mi milyen okosnak hisszük magunkat, hogy mit akarjuk őket kioktatni akik már felneveltek x gyereket, hogy hülyének nézzük őket, hogy stb stb stb... Hiába próbáltuk elmondani nekik, hogy ez hülyeség, csak fújták a magukét és anyám egy ponton még azt is kijelentette, hogy márpedig ő nem hallgat meg engem. Ekkor mondtam, hogy rendben, akkor ez így ennyi volt, eljöttünk. Aztán még utánam küldtek egy SMS-t, hogy fogadjam el, hogy náluk úgy lesznek a dolgok ahogy ők gondolják, meg milyen rendesek mert ők is elfogadják az én dolgaimat(??).

Azt gondolom, hogy lehet, hogy túlizgulom a dolgokat, de akkor is én vagyok az anyja és nem vagyok köteles elfogadni, hogy ők a maguk feje után menjenek és leszarják a kéréseimet. (Nem vagyunk rászorulva a segítségükre, azért maradt volna nagyival a fiam, mert nagyi így kérte, hetente egy napot.)

2019. jún. 9. 18:52
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
86%
Jajj annyi ilyet hallok mostanság. Tesóméknál olyan eset volt, hogy amikor 10 hónapos volt az unokaöcsém, anyós pajtásra bízták pár órára (tesóm orvoshoz ment). Elmondta hogy még nem eszik se tejet, se csokit a kicsi, mit hogy adhat neki. Anyós már akkor elkezdte mondani hogy jajj hát majd a mama elkényezteti, ad neki kis csokit... Kérte tesóm hogy ne. Majd dolguk végeztével hozták haza a gyereket, és mire hazaértek allergiás reakciója kezdődött a gyereknek. Anyós hozta haza őket és egyből bevallotta hogy kinder csokit adott a gyereknek (mert hogy az amúgy is gyerekeknek való!) indulás előtt nem sokkal. Vörös foltok lettek az arcán, nyakán, mellkasán és dagadt fel a kis arca, azonnal irány az ügyelet - steroid kúp, Fenistil csepp, kalcium és kéztördelve várták a rendelőben hogy szűnik-e vagy azonnal mentőt kell hívni mert pl. a torka is dagadni kezd. Szerencsére szűnni kezdett a reakció és el mertek indulni a kórházba, 3 nap kivizsgálás stb. Anyós pajtás kissé "megszeppent"... Csak az a kár hogy ehhez baj kellett hogy történjen. A saját gyerekéért mindig a szülője a felelős, nem értem miért kell másnak felülbírálni mikor ő ismeri a sajátját és tudja mit hogy mikor mennyit hogyan.
2019. jún. 9. 22:02
 12/19 anonim ***** válasza:
73%

Az előttem szóló felhozta a kulcsszót: felelősség. Te vagy az anyja, te tartozol felelősséggel a kis ember iránt. Franc se érti, miért hülyül meg némelyik nő vénségére, hogy elfelejti, milyen felelősség szülőnek lenni, és felülbírálja az igazi szülőket.

45/f (a gyerek nélküli).

2019. jún. 9. 23:28
 13/19 anonim ***** válasza:
7%

Kedves Kérdező! Első babánál teljesen természetes, hogy túlélted, mert mindenből a legjobbat akarod neki. Ezen én is és sok anyuka átesik, és abban a helyzetben tényleg azok a dolgok reális félelmek és reális óvintézkedések a te szemszögedből. És itt jön a DE: egy kis sótól (tudom, dietetikus vagy és ne oktassalak ki :) ) nem lesz baja a gyereknek, nyilván nem kiló számra tesznek bele...

Külső szemmel (és átesve már ezen) nekem az elsősegély bemutatása elég meredek, mert ennyi erővel azt is mondhatnád: egyáltalán nem bízok bennetek, félek, ha nálatok hagyom a gyerekem, életveszélybe sodorjátok, nem tudtok róla gondoskodni. Ha nem szenilisek, akkor nincs mitől félned.

Ha ennek ellenére mégsem mered rájuk bízni, akkor miért nem úgy viszed, hogy vagy csak pár órára (esetleg többször pár órára), amikor nem kell etetni, vagy úgy, hogy te is ott lennél, csak elötérbe engednéd őket?

Az, hogy most nem vagytok rászorulva, szerencsés helyzet, de sose vegyél készpénznek semmit: nem tudhatod, mikor lesz mégiscsak szükségetek a segitségükre, és akkor jó, ha nem idegenekre kell bízni esetleg. Arról nem is beszélve, hogy a gyereknek nem mindegy, úgy felnőni, hogy van nagyszülő, régi értékrendet IS megisismeri. És gondolom, neked sem mindegy, milyen a kapcsolatod a szüleiddel.

2019. jún. 10. 16:20
 14/19 anonim ***** válasza:
21%

11# kimenethez: a pokolba vezető út joszándékkal van kikövezve...tény, hogy nem kellett volna ilyan ételt adniuk a nagyszülőknek, amit még nem probáltak és életkorilag sem megfelelő.... de azért hálistennek ez a durva allergiás reakció sem egy általános dolog és elöbb-utóbb akkor is elöjött volna étel bevezetésnél, ha éppen a szülőkkel van. Gondolom tanultak az esetből a nagyszülők.

(13# voltam, édesanya)

2019. jún. 10. 16:34
 15/19 anonim ***** válasza:
39%
11# kommenthez -bocsi
2019. jún. 10. 16:35
 16/19 anonim ***** válasza:
77%

Nem értem, miért kellett lepontozni a 81% allergiás gyerekes választ. Nekem ilyen allergiás rohamom felnőttkorban volt, és felnőttként is nagyon félelmetes volt, nekem a torkom is bedagadt, alig kaptam levegőt.

[link]

2019. jún. 10. 16:44
 17/19 anonim ***** válasza:
76%
Anyádnak el kell fogadnia, hogy te hogy akarod etetni és nevelni a gyerekedet. Az egy dolog hogy ő felnevelt x gyereket, de a te gyereked a te gyereked, nem az övé. Neki unokája. És nem ő neveli, nem ő van vele minden nap, nem tudja mi kell neki, mi hogy megy nála, mi hogy van bevezetve, vagy épp nincs bevezetve nála. Igazi én mindent jobban tudok makacs nagyi. Az eny édesanyám 3 gyereket nevelt fel. Az én fiam a harmadik unokája. Mégis amikor pici baba volt, és vigyáztak rá egy fél napot míg mi a párommal ügyeket intéztünk, szépen felirta egy papírra, hogyan készítse el a tápszert, mennyi Espumisan cseppet adjon neki evés előtt, mennyi laktáz cseppet és sűrítőt rakjon a tápszerbe, mikor evett utoljára, mikor adjon legközelebb neki enni. Nem okoskodott hogy bizony ő három gyereket nevelt fel meg két unokán már túl van, értelmes felnőtt nő és tudta hogy ezt a gyereket mi neveljük mi tudjuk mit kell adni neki, elfogadta és alkalmazkodott. Ennyi. Nem nehéz. Nem sérült édesanyámnak az önbecsülése vagy ilyesmi. A te anyáddal én a helyedben ezek után nem hagynám kettesben. Ha meg kérdezné miért, akkor szépen felvilágosítanám hogy ezért amit itt leirtal. Hogy nem hajlandó elfogadni amit a gyerekkel kapcsolatban mondasz.
2019. jún. 10. 18:05
 18/19 anonim ***** válasza:
74%

Hú, elég üres érv ez a "felnevelt x gyereket" és akkor mi van? Már szakértő lett? Nem. Konkrétan semmivel sincs előbbre az ilyen időskorú, csak a saját tapasztalata. Elég gáz ezt hangoztatni : "felneveltem x gyereket" ezt kicsit kevésnek érzem. Itt a fő kérdés, a HOGYAN. A tudomány mai álláspontja szerint (akár a hozzátáplálás, vagy a kötődő nevelés) lehet jobban nevelni, mint 20-30-50 évvel ezelőtt, hála a sok tudományos bizonyítékok akkor. Régen minden jó volt, azért az akkori kisgyerekek, mai felnőttek mind ízületi betegek, szív és érrendszeri betegek, elhízottak, gerincfájdalmuk stb. Mindenki nézzen körbe a közvetlen környezetében : 40-60 évesek mind makk egészségesek? Nem. A magyarok 51%-a szenved valami betegségben. A mai nagymamák egyáltalán nem rendelkeznek naprakész tudással, csak a saját tapasztalatukkal, ami valljuk be nem releváns. Tehát egyáltalán nem jó ötlet követni az ő iránymutatásukat (vagyis inkább erőszakos rábeszélésüket)

Kérdező, ne hagyd magad!

2019. jún. 12. 12:55
 19/19 anonim ***** válasza:
66%
13# nem, ez nem azt jelenti, hogy hülyének nézi a szüleit, hanem azt, hogy ma már erre is van lehetőség, hogy baba elősegelyen vegyen részt valaki (lehet, hogy régen is volt, nem tudom) és nem biztos hogy két ember aki kb. 30 éve fogott utoljára csecsemőt, és általában jobban félti az unokát mint a saját gyerekét, tudja hirtelen hogy mit kell csinálni... Valamint nem volt ennyi allergiás gyerek sem (vagy nem foglalkoztak vele). Baromi idegesítőnek tartom mikor ezzel jön valaki hogy felnevelt x gyereket.. És? Lehet hogy 30 éve így volt divat ezt vagy azt csinálni, most meg már rájöttek hogy káros vagy van jobb megoldás... Másrészrt közel sem biztos hogy mikor ők gondoztak kis gyereket mindent jól csináltak.. Lehet hogy csak arra emlékeznek hogy ők is adtak tejbedarát x hónapos korában, de arra már nem, hogy egész éjjel fájt a gyerek hasa.. Vagy kedvencem még a régen nem volt gyerekülés és társai... Ja, persze, de lehet néha csak hajszálon múlt, vagy épp nem volt ekkora forgalom és ilyen gyors autók. Mindegy lehetne még ragozni.. Engem nagyon bosszant ez a hozzáállás. Ennyi erővel a cigók hány gyereket felnevelnek.. Ja, csak milyen lelki és mentális sérüléssel esetleg. Mm
2019. jún. 12. 23:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!