Anyósom ide akar költözni hozzánk. Mit tegyek?
Már laktunk együtt, de nekem kellemetlen volt az egész. Alapvetően más az értékrendünk, más az eletfelfogasunk. Nem veszekedtünk akkor sem amikor együtt laktunk, de en nem bírtam elviselni. Igy jóban vagyunk, hogy most külön lakunk. Ő albérletben lakik, és ide akar költözni hozzánk, hogy ne kelljen azt fizetni. Azt mondja nekünk besegít, de nekem nem ér annyit, hogy boruljon a béke, és újra állandóan ideges legyek
Hogy mondjam meg neki?Férjem se szeretne, hogy ide költözzön, de nem meri neki megmondani...
Igazából nem tartozol magyarázattal, mert nem szükséghelyzetben van a kedves mama. Én inkább mondanék egy kategorikus nemet, vállalva a sértődést, minthogy odavegyem a mamát, esetleg harmadik gyereknek.
45/F
Én is azt gondolom, amit a többiek, azaz ne költözzetek össze.
(De ugyanilyen kategórikusnak kellene lenni, amikor a "gyerek" költözne oda a párjával a szüleihez. Érdekes, mindenki a fiatal pár szempontjából nézi ilyenkor is a dolgot, olyankor fel sem merül, hogy egy már másik család nyakára költöznek, és hogy az idősebb pártól is követel a helyzet lemondást, kompromisszumot. De valahogy erről könnyű elfeledkezni. Bocsánat, ez csak érintőlegesen vonatkozik a kérdésedre.)
"Férjem se szeretne, hogy ide költözzön, de nem meri neki megmondani..."
Mondd meg a férjuradnak, hogy nagyfiú már, álljon szépen oda anyuci elé.
Nálunk annak idején apósjelölt találta ki, hogy vegyünk együtt egy panelt és költözzünk vele össze, mert neki(!) nem tetszett az albérlet amiben mi(!) laktunk. Elmondtam páromnak, hogy én már a saját anyámmal sem költöznék újra egy fedél alá, mert nem egészséges, pedig olyanok vagyunk mint a barátnők. Más életfelfogás, más szemlélet, más napirend, más életstílus = sok sok ellentét. Köszönöm, de ennél többet ér e nyugalmam. Megértette, és tálalta az apjának. Nem volt sértődés. Ha lett volna, az sem a mi bajunk lett volna, hanem az ő szegénységi bizonyítványa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!