Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyósom ide akar költözni...

Anyósom ide akar költözni hozzánk. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Már laktunk együtt, de nekem kellemetlen volt az egész. Alapvetően más az értékrendünk, más az eletfelfogasunk. Nem veszekedtünk akkor sem amikor együtt laktunk, de en nem bírtam elviselni. Igy jóban vagyunk, hogy most külön lakunk. Ő albérletben lakik, és ide akar költözni hozzánk, hogy ne kelljen azt fizetni. Azt mondja nekünk besegít, de nekem nem ér annyit, hogy boruljon a béke, és újra állandóan ideges legyek

Hogy mondjam meg neki?Férjem se szeretne, hogy ide költözzön, de nem meri neki megmondani...

2019. máj. 10. 20:55
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
88%
Nyugodtan mondd meg, hogy laktatok már együtt, nem szeretnéd megint ha nem muszáj. Inkább sértődjon meg, mint hogy a nyakatokon maradjon
2019. máj. 11. 07:10
 12/30 anonim ***** válasza:
85%

Igazából nem tartozol magyarázattal, mert nem szükséghelyzetben van a kedves mama. Én inkább mondanék egy kategorikus nemet, vállalva a sértődést, minthogy odavegyem a mamát, esetleg harmadik gyereknek.

45/F

2019. máj. 11. 08:04
 13/30 Joll ***** válasza:
72%
Kell a plusz szoba vendégeknek stb. és különben is 3. gyereken gondolkodtok, blabla. Ilyeneket kell mondani. De SEMMIKÉPP nem menjetek ebbe bele, inkább segítsetek bele anyagilag a mostani albérletébe, inkább erre áldoznám az energiám, mint megpróbálni kijönni az anyóssal egy fedél alatt.
2019. máj. 11. 08:38
 14/30 anonim ***** válasza:
70%

Én is azt gondolom, amit a többiek, azaz ne költözzetek össze.

(De ugyanilyen kategórikusnak kellene lenni, amikor a "gyerek" költözne oda a párjával a szüleihez. Érdekes, mindenki a fiatal pár szempontjából nézi ilyenkor is a dolgot, olyankor fel sem merül, hogy egy már másik család nyakára költöznek, és hogy az idősebb pártól is követel a helyzet lemondást, kompromisszumot. De valahogy erről könnyű elfeledkezni. Bocsánat, ez csak érintőlegesen vonatkozik a kérdésedre.)

2019. máj. 11. 09:08
 15/30 A kérdező kommentje:
Igen én sem költöznék oda a szüleimhez a nyakukra. Mindenki így látja a dolgot ahogy én.
2019. máj. 11. 14:30
 16/30 anonim ***** válasza:
79%
Sértődjön, és akkor mi van? Ugyanott lesztek, ahol most, csak már nem b...szogat ezzel, hogy oda akar költözni. Jó helyzetben vagy, férjed egy platformon van veled, szóval hajrá.
2019. máj. 11. 16:25
 17/30 anonim ***** válasza:
81%
A négy szoba miatt nem kell magyarázkodnod: A két gyereknek 1-1 szoba, aztán egy szülői háló. És egy vendégszoba, nyugodtan mondhatod. Vagy (én ezt szoktam bedobni időnként), hogy annyira horkol a férjem, hogy kétlaki vagyok, van, hogy külön szobában alszom.
2019. máj. 11. 16:28
 18/30 anonim ***** válasza:
35%
#14, nem ugyanaz a két helyzet. Az egyiknél a fiataloknak nincs hova menni, nincs pénz albérletre sem, itt viszont csak arról van szó, hogy a mama ingyen akar lakni.
2019. máj. 11. 16:41
 19/30 anonim ***** válasza:
81%

"Férjem se szeretne, hogy ide költözzön, de nem meri neki megmondani..."

Mondd meg a férjuradnak, hogy nagyfiú már, álljon szépen oda anyuci elé.

Nálunk annak idején apósjelölt találta ki, hogy vegyünk együtt egy panelt és költözzünk vele össze, mert neki(!) nem tetszett az albérlet amiben mi(!) laktunk. Elmondtam páromnak, hogy én már a saját anyámmal sem költöznék újra egy fedél alá, mert nem egészséges, pedig olyanok vagyunk mint a barátnők. Más életfelfogás, más szemlélet, más napirend, más életstílus = sok sok ellentét. Köszönöm, de ennél többet ér e nyugalmam. Megértette, és tálalta az apjának. Nem volt sértődés. Ha lett volna, az sem a mi bajunk lett volna, hanem az ő szegénységi bizonyítványa.

2019. máj. 11. 18:15
 20/30 anonim ***** válasza:
12%
Ne csodálkozzatok, ha majd a mama is ilyen elutasító lesz veletek, ha bajba kerültük. pl. egyszerre lesz beteg a 2 gyerek és neked nem lesz annyi szabid és nem tudjátok a segítsége nélkül megoldani... és stb. helyzetek
2019. máj. 12. 09:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!