Anyósom ide akar költözni hozzánk. Mit tegyek?
Már laktunk együtt, de nekem kellemetlen volt az egész. Alapvetően más az értékrendünk, más az eletfelfogasunk. Nem veszekedtünk akkor sem amikor együtt laktunk, de en nem bírtam elviselni. Igy jóban vagyunk, hogy most külön lakunk. Ő albérletben lakik, és ide akar költözni hozzánk, hogy ne kelljen azt fizetni. Azt mondja nekünk besegít, de nekem nem ér annyit, hogy boruljon a béke, és újra állandóan ideges legyek
Hogy mondjam meg neki?Férjem se szeretne, hogy ide költözzön, de nem meri neki megmondani...
Az átköltöztetés tényleg necces, ha nehéz elviselni, főleg ha nem egy kétszintes házban laktok.
Szerintem kompenzáljatok, mégis a férjed anyukája. Mondd meg neki kedvesen, hogy nagyon szívesen látjátok, de így sem elég nektek ennyi hely, sokat dolgoztok és szükségetek van a magánszférára.
Viszont tegyetek ajánlatot, hogy segítetek más albérletet nézni, ha a lakás nem tetszik neki vagy beszálltok a bérleti díjba/rezsibe. Ha édesanyámnak lakhatási problémái lennének, mindenképpen segíteném valamilyen módon.
Hát márpedig muszáj lesz összefognotok. Felnőttek vagytok, önálló életetek van, sőt magánéletetek, amiben már bőven nincs helye egy szülőnek (aki nem szorul rátok, ha jól értem). Ti nem spórolási módszer vagytok, anyósod felnőtt, fizesse a maga lakhatását és éljen meg egyedül.
Na ezt kell neki elmondani, nem sértőn persze, de nagyon határozottan. "
Kedves anyuka, értékeljük, hogy ennyire szeret minket (sic!), de mi az életünket ketten/gyerekkel/kutyákkal/unikornisokkal képzeltük el, és önállóak szeretnénk lenni. A segítséget is köszönjük, de a problémákkal önállóan szeretnénk szembe nézni. Természetesen számíthat a támogatásunkra, ha segítségre szorul valamiben, de a gondjaira nem ez a megoldás. Ha szeretné, keresünk olcsóbb albérletet is".
bele lehet venni, hogy nálatok is ki kellene fizetnie azt a pénzt, mert ti sem tudjátok eltartani, blabla... nem tudom a körülményeket.
Pedig a férjednek kell megmondania, az ő anyja. Te semmiképp ne vidd el ezt a balhét. Mondja meg neki, hogy szeretitek, szívesen vendégül látjátok, ha kell segítetek is neki, de ti ketten egy külön család vagytok és nem érzitek indokoltnak, hogy odaköltözzön. Teljesen más lenne a helyzet, ha beteg lenne és nem tudná magát ellátni, de itt nem erről van szó. Sértődés biztos lesz belőle, de majd megérti anyósod.
Ha ti laktatok már nála és ezt hozza fel, akkor mondjátok, hogy ti ezt anyagi segítséggel szeretnétek viszonozni. De akkor is csak annyit adjatok ami még nem megterhelő.
Ja ha nincsenek anyagi gondok, csak kényelmesebb lenne a ti nyakatokon héderezni és belepofázni mindenbe (mert ez lenne, aztán az Isten se lakoltatja majd onnan ki), akkor maradjon a valagán ott, ahol most van.
Felnőttek vagytok, külön család, meg kell mondani, hogy nem kértek belőle. Ha megsértődik, akkor majd lenyugszik.
Besértődés < Családi béke
Kikötés : Családi béke = Anyós nem lakik ott
Szerintem ez tobbet ér. Egy pár hetig hisztis lesz, aztán lenyugszik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!