Mit csináljak, hogy eloszlassam a párom szülei előítéletét rólam, mint "nagyvárosi úrilány"?
Diplomás szüleim vannak, az öcsém is az, jó fizetéssel. Én szintén diplomás vagyok, szintén jó fizetéssel tanultam és dolgoztam is külföldön. A szüleim minden lehetőséget megadtak nekünk: magántanár, egzotikus idegen nyelv, zeneórák, felnőttként saját lakás mindkét gyereknek (a fele a külföldi fizetésemből lett fizetve). Ennek ellenére ismerem és becsülöm a fizikai munkát, mivel az apai nagyszüleim mezőgazdászok, és az apámnak még felnőttként sem volt "megengedve", hogy ne vegye ki a részét a ház körüli munkából, se a családunknak. Azon kívül külföldön gyárban és szállodában dolgoztam fizikai munkásként.
Két "dilim" van: "majdnem" vegán vagyok (eredetileg vegetáriánus, mert túlságosan sajnáltam az állatokat, viszont kiderült, hogy laktózérzékeny vagyok, ezért leálltam a tejtermékekről, viszont tojást eszem. A második az, hogy drága kozmetikai termékeket használok, mert a bőröm nem bírja az "olcsóbbakat".
A párom szülei nem értik az ételallergiát, és azt sem látják, hogy nem idegen nekem a fizikai munka. Már az elején elkönyveltek úrasszonynak, és ha bármi, úgymond nem szokványos dolgot csinálok, (pl. mesterképzés, külföldi nyaralás, telefoncserélés) csak megerősödnek bennük a rólam kialakult sztereotípiák.
Sajnálom, de szerintem ez ellen nem nagyon tudsz tenni.
Akármit teszel, az ő szemükben mindig úrilány maradsz. Legyél kedves, tisztelettudó, de nem kell megjátszani magad azért hogy nekik megfelelj.
A vegánság meg a laktózérzékenység az meg olyan dolog, amiről a párodnak kellene beszélnie a szüleivel. Aki meg megteheti, hogy drága kozmetikumokat használjon, az használja őket. Ahogy már előttem momdták, ellátogatsz oda évente egyszer, nem kajálsz ott és megoldva a probléma.
Semmit nem tudsz tenni azért, hogy ne gondoljanak annak, ami vagy. A rosszindulatukat kedvességgel és türelemmel kezeld, tényleg beszélgess velük köznapi dolgokról, illetve kérdezz sokat róluk! Anyóst kínálj meg tejmentes süti el, valami igen finom a, amire még ő sem mondhat nemet, hátha megért, ez sem ördögtől való, illetve ajánld fel, hogy családi eseményeken, ha nem akarják, nem leszel a terhükre a spéci étkezéseddel, ha kell megoldó, és viszel valamit magadnak. Ha valamihez értesz, amihez szükségük lehet segítségre, ne zárkózz el, sőt fel is ajánlható, persze azért kihasználni nem kell hagynod magad.
Ha pedig továbbra sem megértőek, vagy egyenesen rosszindulatú, csökkentsd minimálisra a találkozást és kommunikációt velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!