Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit csináljak, hogy eloszlassa...

Mit csináljak, hogy eloszlassam a párom szülei előítéletét rólam, mint "nagyvárosi úrilány"?

Figyelt kérdés

Diplomás szüleim vannak, az öcsém is az, jó fizetéssel. Én szintén diplomás vagyok, szintén jó fizetéssel tanultam és dolgoztam is külföldön. A szüleim minden lehetőséget megadtak nekünk: magántanár, egzotikus idegen nyelv, zeneórák, felnőttként saját lakás mindkét gyereknek (a fele a külföldi fizetésemből lett fizetve). Ennek ellenére ismerem és becsülöm a fizikai munkát, mivel az apai nagyszüleim mezőgazdászok, és az apámnak még felnőttként sem volt "megengedve", hogy ne vegye ki a részét a ház körüli munkából, se a családunknak. Azon kívül külföldön gyárban és szállodában dolgoztam fizikai munkásként.

Két "dilim" van: "majdnem" vegán vagyok (eredetileg vegetáriánus, mert túlságosan sajnáltam az állatokat, viszont kiderült, hogy laktózérzékeny vagyok, ezért leálltam a tejtermékekről, viszont tojást eszem. A második az, hogy drága kozmetikai termékeket használok, mert a bőröm nem bírja az "olcsóbbakat".

A párom szülei nem értik az ételallergiát, és azt sem látják, hogy nem idegen nekem a fizikai munka. Már az elején elkönyveltek úrasszonynak, és ha bármi, úgymond nem szokványos dolgot csinálok, (pl. mesterképzés, külföldi nyaralás, telefoncserélés) csak megerősödnek bennük a rólam kialakult sztereotípiák.

2019. máj. 1. 12:42
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
57%
Ugyanilyen helyzetben voltam. Kedvesen, tisztelettudóan viselkedtem mindig náluk, velük. Sokat beszélgettünk, meséltem nekik olyan dolgokról, amik azt bizonyítják, h nem esik le az aranygyűrű az ujjamról, ha meg kell kapálni a hagymát. Ők honnan tudják, h neked érték a fizikai munka, h becsülöd, aki azt végez. Főleg egy ápolónő, a mai eü helyzetben.. kérdezd a munkájáról és fejezd ki h mennyire tiszteletreméltó amit csinál. Persze, ha tényleg abból a fajtából való, mert ugye láttunk már karón varjút.. Mondd el nekik, h háztartást vezetsz, mit csinálsz a lakásban, főzöl... Nekem ott fordult ez át a második találkozásnál, mikor elmondtam, h a tavaly eltett barackbegőttem milyen jól sikerült. Nyilván, nem nézték ki belőlem. Azóta szeretkük, kölcsönösen tiszteljük egymást, de ehhez nyilván kell az ő intelligenciájuk is.
2019. máj. 1. 14:57
 12/25 A kérdező kommentje:
Nem az a baj, hogy nem nézik ki belőlem, hogy tudnék kapálni. Hanem az, hogy mellette tudják azt is, hogy én voltam Amerikában, külföldön is tanultam, tanulhattam nyelvet anyanyelvi környezetben... szóval, inkább az életem "nagyvilági" része zavarja őket.
2019. máj. 1. 15:10
 13/25 anonim ***** válasza:
71%
Vagy kisebbrendűségi érzésük van emiatt. Légy kedves, beszélgess, tisztelettudó, járj a kedvükben, vigyél nekik apró figyelmességeket, édesség, virág, egészséges táplálkozást elősegítő apróságokat. Kapni mindenki szeret. Nálam ez is működik. Mákolajat vittem a múltkor, nagyon jólesett a mamának:)
2019. máj. 1. 15:15
 14/25 anonim ***** válasza:
54%
Ismerős. 11 éve vagyok a párommal, de még mindig nem fogadták el, hogy tanult és városi lány vagyok. Falunk élünk. Segítek a kertben, amit tudok meg minden. Mégis él a fejükben egy olyan kép, hogy a diplomások, a városiak és a szellemi munkát végző emberek mind lusták. 2 diplomás tanárnő vagyok, városról... :)
2019. máj. 1. 15:15
 15/25 anonim ***** válasza:
88%
Nem értem mit kéne bizonyítani? Miért baj az, hogy egy diplomás ember nem tud kapálni? A földműves sem tud szívműtétet végezni, vagy autót tervezni, vagy könyvelni. De nem tud műkörmöt építeni, villanyt szerelni és vonatot vezetni sem. Viszont valamiért a földművestől ezeket nem is várják el. De egy jogász csak akkor ember, ha tud paradicsomot ültetni meg szart lapátolni? Mindenki csinálja azt amihez ért, mindenki végezze a dolgát. Ha amellett bevállal valami pluszt is akkor hurrá, de nem kötelessége.
2019. máj. 1. 15:46
 16/25 anonim ***** válasza:
80%

Sajnálom, de szerintem ez ellen nem nagyon tudsz tenni.

Akármit teszel, az ő szemükben mindig úrilány maradsz. Legyél kedves, tisztelettudó, de nem kell megjátszani magad azért hogy nekik megfelelj.

A vegánság meg a laktózérzékenység az meg olyan dolog, amiről a párodnak kellene beszélnie a szüleivel. Aki meg megteheti, hogy drága kozmetikumokat használjon, az használja őket. Ahogy már előttem momdták, ellátogatsz oda évente egyszer, nem kajálsz ott és megoldva a probléma.

2019. máj. 1. 15:57
 17/25 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem sem kell bizonyítani semmit. Örüljenek, hogy ilyen klassz párja van a gyereküknek.
2019. máj. 1. 16:10
 18/25 anonim ***** válasza:
66%

Semmit nem tudsz tenni azért, hogy ne gondoljanak annak, ami vagy. A rosszindulatukat kedvességgel és türelemmel kezeld, tényleg beszélgess velük köznapi dolgokról, illetve kérdezz sokat róluk! Anyóst kínálj meg tejmentes süti el, valami igen finom a, amire még ő sem mondhat nemet, hátha megért, ez sem ördögtől való, illetve ajánld fel, hogy családi eseményeken, ha nem akarják, nem leszel a terhükre a spéci étkezéseddel, ha kell megoldó, és viszel valamit magadnak. Ha valamihez értesz, amihez szükségük lehet segítségre, ne zárkózz el, sőt fel is ajánlható, persze azért kihasználni nem kell hagynod magad.

Ha pedig továbbra sem megértőek, vagy egyenesen rosszindulatú, csökkentsd minimálisra a találkozást és kommunikációt velük.

2019. máj. 1. 16:16
 19/25 anonim ***** válasza:
65%
A telibe vert auto correct széttrollkodta az írásomat, amit nem néztem át küldés előtt, de remélem azért megérthető.
2019. máj. 1. 16:22
 20/25 A kérdező kommentje:
#15: Diplomásként mondom, hogy a fizikai munka illetve munkatapasztalat fizikai munkában, fontos, ha külföldön akarsz munkát (akár csak idénymunkát gyors pénz vagy kalandvágy miatt). Esetleg külföldibe szeretsz bele és kimész hozzá lakni. Felszolgálni jobb, mint WC-t pucolni.A magyar jogi diploma tiszteletreméltó, de nem ér sokat külföldön.
2019. máj. 1. 16:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!