Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit csináljak, hogy eloszlassa...

Mit csináljak, hogy eloszlassam a párom szülei előítéletét rólam, mint "nagyvárosi úrilány"?

Figyelt kérdés

Diplomás szüleim vannak, az öcsém is az, jó fizetéssel. Én szintén diplomás vagyok, szintén jó fizetéssel tanultam és dolgoztam is külföldön. A szüleim minden lehetőséget megadtak nekünk: magántanár, egzotikus idegen nyelv, zeneórák, felnőttként saját lakás mindkét gyereknek (a fele a külföldi fizetésemből lett fizetve). Ennek ellenére ismerem és becsülöm a fizikai munkát, mivel az apai nagyszüleim mezőgazdászok, és az apámnak még felnőttként sem volt "megengedve", hogy ne vegye ki a részét a ház körüli munkából, se a családunknak. Azon kívül külföldön gyárban és szállodában dolgoztam fizikai munkásként.

Két "dilim" van: "majdnem" vegán vagyok (eredetileg vegetáriánus, mert túlságosan sajnáltam az állatokat, viszont kiderült, hogy laktózérzékeny vagyok, ezért leálltam a tejtermékekről, viszont tojást eszem. A második az, hogy drága kozmetikai termékeket használok, mert a bőröm nem bírja az "olcsóbbakat".

A párom szülei nem értik az ételallergiát, és azt sem látják, hogy nem idegen nekem a fizikai munka. Már az elején elkönyveltek úrasszonynak, és ha bármi, úgymond nem szokványos dolgot csinálok, (pl. mesterképzés, külföldi nyaralás, telefoncserélés) csak megerősödnek bennük a rólam kialakult sztereotípiák.

2019. máj. 1. 12:42
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
94%
Hát, én semmit nem kezdenék ezzel. Mindenki gondolhat, amit akar, a párod szeret, és ez a lényeg, nem?
2019. máj. 1. 12:53
 2/25 A kérdező kommentje:
Mert kapom a passzív-agresszív megjegyzéseket.
2019. máj. 1. 12:55
 3/25 anonim ***** válasza:
79%
Hasonlót én is tapasztaltam csak férfi változatban. Azt hitték rólam hogy elkényeztetett gazdag vagyok, aki éli a milliomosok gondtalan életét. Aztán mikor a gazdaságukban bebizonyítottam hogy keményebb, több és jobb fizikai munkát végzek mint több napszámosuk és a család együtt véve, akkor elállt a szavuk és nem tettek megjegyzést például ahhoz ha védőkesztyűben dolgoztam hogy ne kelljen a kezem bőrével bajlódnom munka után. Vagyis kiderült hogy nem én vagyok az elkényeztetett úr hanem inkább ők. Ettől kezdve büszkén vigyázba vágták magukat amikor megláttak. Hát igen, nem minden gazdag lopta a vagyonát, bár lehet hogy ezt azért gondolják az emberek mert ők maguk meg úgy próbálkoztak vagyonosodni.
2019. máj. 1. 13:00
 4/25 anonim ***** válasza:
88%
De ha nem vagy nekik szimpi, akkor hiába csapkodod a segged a földhöz, ha te nem akarod, akkor is jönnek mjd a megjegyzések. Ha meg szimpi lennél, akkor nem kötne el bele minden egyes dologba, amit teszel. Ez ennyi, ezzel maximum akkor tudsz mit kezdeni, ha mától kendőt kötsz a fejedre és beallsz te is kapálni, meg disznót vagni, stb.
2019. máj. 1. 13:01
 5/25 anonim ***** válasza:
89%
Szarjál bele. Évente 1x elmész hozzájuk pofavizitre aztán csókolom. Hidd el, ha fejre állsz sem fogod tudni őket megváltoztatni. A lényeg, és ez fontos, hogy a párod ezt megértse és kiálljon melletted.
2019. máj. 1. 13:02
 6/25 anonim ***** válasza:
26%

Nem írtad, hogy a párod szülei mivel foglalkoznak.

Ha pl. őstermelők, segíthetsz a vállalkozásukban néha vagy felajánlhatod a segítségedet cipekedésben, takarításban stb.

A vegánságról és a drága kozmetikai szerekről pedig a párod kellene, hogy tájékoztassa a szüleit. Ha jobban megismernek, elfogadják a "dilijeidet" is. A szüleid anyagi jólétéről, a nyaralásokról, taníttatásodról pedig nem te tehetsz, ezt felróni neked csak irigység lehet.

2019. máj. 1. 13:33
 7/25 A kérdező kommentje:
Anyós ápoló (asszem nincs diplomája), após biztonsági őr. Van egy kis telkük, ott termelnek, de nem vállalkozás szinten.
2019. máj. 1. 13:49
 8/25 A kérdező kommentje:
Nem is az a bajuk, hogy én életképtelen lennék vagy, hogy nem tudok dolgozni. Hanem az anyagi helyzetünk és a taníttatásom miatt gondolnak úrilánynak.
2019. máj. 1. 14:04
 9/25 anonim ***** válasza:
62%
Ők biztonsági őrként és ápolóként rosszabbul élnek, míg te meg többet tanultál és dolgoztál és jobban élsz és mondjuk nem engedheted meg magadnak azt hogy például berepedjen a körmöd mert akadályoz a munkádban és időt rabló helyrehozni. Míg egy biztonsági őr megengedheti magának hogy mind a tíz ujján berepedjen mert a munkahelyén történő semittevés közben legalább lesz némi elfoglaltsága miközben helyrehozza. Hát akkor ki is az úr és ki a dolgos munkásember? Na ugye. Ha rád néznek akkor ne tükörnek tekintsenek hanem aki tett valamit a jobb életért. A szegények mindig azt hiszik hogy aki jobban él annak magától pottyant az ölébe a jobb élet. Hát nem, mert például te lehet hogy az ápolói állás mellett még tanultál is éjt napallá téve, vagy egyetem mellett lehet hogy vagyonőrt helyettesítettél hogy ki tudd fizetni a képzést.
2019. máj. 1. 14:14
 10/25 anonim ***** válasza:
58%

Mit akarsz eloszlatni?

Nagyvárosi úrilány vagy és ennyi.

Ők tanulatlan prolik.

Ilyen az élet. A prolik utálják az úriakat, az úri réteg lenézi a prolikat.

Az hogy ki mit tett érte vagy ellene az nem fontos.

2019. máj. 1. 14:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!