Mit csináljak, hogy eloszlassam a párom szülei előítéletét rólam, mint "nagyvárosi úrilány"?
Diplomás szüleim vannak, az öcsém is az, jó fizetéssel. Én szintén diplomás vagyok, szintén jó fizetéssel tanultam és dolgoztam is külföldön. A szüleim minden lehetőséget megadtak nekünk: magántanár, egzotikus idegen nyelv, zeneórák, felnőttként saját lakás mindkét gyereknek (a fele a külföldi fizetésemből lett fizetve). Ennek ellenére ismerem és becsülöm a fizikai munkát, mivel az apai nagyszüleim mezőgazdászok, és az apámnak még felnőttként sem volt "megengedve", hogy ne vegye ki a részét a ház körüli munkából, se a családunknak. Azon kívül külföldön gyárban és szállodában dolgoztam fizikai munkásként.
Két "dilim" van: "majdnem" vegán vagyok (eredetileg vegetáriánus, mert túlságosan sajnáltam az állatokat, viszont kiderült, hogy laktózérzékeny vagyok, ezért leálltam a tejtermékekről, viszont tojást eszem. A második az, hogy drága kozmetikai termékeket használok, mert a bőröm nem bírja az "olcsóbbakat".
A párom szülei nem értik az ételallergiát, és azt sem látják, hogy nem idegen nekem a fizikai munka. Már az elején elkönyveltek úrasszonynak, és ha bármi, úgymond nem szokványos dolgot csinálok, (pl. mesterképzés, külföldi nyaralás, telefoncserélés) csak megerősödnek bennük a rólam kialakult sztereotípiák.
Nem írtad, hogy a párod szülei mivel foglalkoznak.
Ha pl. őstermelők, segíthetsz a vállalkozásukban néha vagy felajánlhatod a segítségedet cipekedésben, takarításban stb.
A vegánságról és a drága kozmetikai szerekről pedig a párod kellene, hogy tájékoztassa a szüleit. Ha jobban megismernek, elfogadják a "dilijeidet" is. A szüleid anyagi jólétéről, a nyaralásokról, taníttatásodról pedig nem te tehetsz, ezt felróni neked csak irigység lehet.
Mit akarsz eloszlatni?
Nagyvárosi úrilány vagy és ennyi.
Ők tanulatlan prolik.
Ilyen az élet. A prolik utálják az úriakat, az úri réteg lenézi a prolikat.
Az hogy ki mit tett érte vagy ellene az nem fontos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!