Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért jó elrontani a gyereket...

Miért jó elrontani a gyereket már csak azért is?

Figyelt kérdés
9 hós a babám, anyós már csokikat vesz neki. Mondtam, hogy még ennek nincs itt az ideje nem adom oda neki. Ezen megsértődött és azt mondta, hogy ha nagyobb lesz úgy is elfogja rontani. Nekem ez nagyon rosszul esett, de nem tudtam rá mit mondani. Ne értsétek félre tőlem is fog majd csokit, chipset kapni, de szerintem mindennek van egy egészséges mértéke.
2019. ápr. 30. 08:30
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
85%

Hogy én hányszor hallottam az édesanyámtól, hogy ha egyszer nagymama lesz, el fogja rontani az unokáit csöpögős nagymamai szeretettel... Elege volt abból, hogy mindig ő a "rossz zsaru", aki számon kéri a gyerekein a leckét, akinek hiába nyivákolunk, nem vesz kólát és chipset és a főzeléket is meg kell enni. És közben hallgathatja, hogy mert a nagyi bezzeg a kedvencét főzi, sütit is süt, a nagypapa házimunka helyett kirándulni viszi, édesapámról meg ne beszéljünk, ő mindig, mindenre rábólintott. ;)

Szóval érthető, ha nem akarja az unokánál is a szigorú szülő szerepét játszani, nem is kell. De azt mondd meg neki vagy ami talán jobb, beszélj előtte a férjeddel és mondjátok meg együtt, hogy ha veszélyezteti a gyereket, akkor nem adjátok oda. Az előző bekezdésre visszatérve: anyukám végül nem bírt kivetkőzni magából és nem rontotta el az unokáit... még.

2019. ápr. 30. 10:19
 12/21 anonim ***** válasza:
92%
Ha nem allitod le meg most, kesobb sok bajod lesz vele! Foleg akkor, ha a kicsi rakap a nyalanksagokra es minden etkezesnel koveteli a nutellat! Ugyancsak a nagyi lesz a kedvenc szemelye,mivel tole mindig megkapja majd a kivant edesseget stb! Nem kell tiltani a nagyit az unokatol es jobb ha bekesseg van, de hatatozottan, normalis hangnemben meg kell neki mondani, hogy te ezzel nem ertesz egyet, es legyen szives leallni!
2019. ápr. 30. 10:25
 13/21 anonim ***** válasza:
97%

Az én nagymamám is ilyen volt.

Szüleim megkérték, hogy csokoládé helyett inkább gyümölcsöt hozzon, azzal kedveskedjen - épp annyira szerettem mindkettőt, akkor pláne inkább az egészségeset egyem.

Erre hordta a gyümölcsös csokit. Taps.

Meg folyton anyukám háta mögött adott pénzt, édességet. Ez nekem nagyon fura volt (sose titkolóztunk anyukámmal, mindig elmondtunk mindent)

2019. ápr. 30. 10:39
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Na pont ezért nem hagyom kettesbe én se a gyerekem anyóssal mert már nem tudom mi volt a téma de anyós ott előttem mondta a fiamnak hogy nem baj ha anyád nem engedi én megfogom neked...ezek után ne is számitson rá h ráhagyom 5 percre is
2019. ápr. 30. 11:36
 15/21 anonim ***** válasza:
96%
Nem hagynám vele ezekutan kettesben a gyereket. De még lehet azt is bemondanám neki, egy ilyen beszolas után, hogy "akkor viszlát, majd legközelebb akkor jövünk, ha felfogta hogy én vagyok a gyerek anyja, és nem úgy lesz minden ahogy ő akarja! "Aztán sértődhet ahogy akar, de a végén úgyis neki kellesz alkalmazkodnia. Az ilyet jobb csírájában elfojtani. Különben később még jobban nem fogsz bírni az anyóssal.
2019. ápr. 30. 11:43
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
A határozottság és következetesség az anyósnál is beválik :D
2019. ápr. 30. 11:53
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
A kedves fiának kell helyre tenni az anyját nem neked!
2019. ápr. 30. 13:06
 18/21 anonim ***** válasza:
7%
A mostani fiatal anyukák jellemzője ez a "kihaénnem" meg "énhozomazösszesszabályt" marhaság. Nálunk anyuék ezerszer engedékenyebbek a gyerekekkel, mint mi, és nekem is sokat "cinkoskodott" a nagymamán mégis mindenki egészseges és boldog. Nem ciánnal akarja etetni nyugi. Lazíts.
2019. ápr. 30. 17:20
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

#18: Már ne is haragudj, de mindenki úgy neveli a SAJÁT gyerekét, ahogy akarja. Anyósnak ebbe az eg világon semmi beleszólása nincs! Normális felnőtt pedig tiszteletben tartja a szülő kérését és nem szándékosan az ellenkezőjét csinálja!

Hadd döntse már el a kérdező egymaga, hogy engedi-e csokival tömni a gyerekét vagy sem. Eszem megáll.

Így cs*eszik tönkre a gyereket a “csakjótakaró” anyósok, hogy nevelni akarják azt, akinek a nevelésébe egyébként semmi beleszólásuk és direkt ellenkezőleg viselkednek, mert otthon anyu és apu azt mondja nem szabad csokit enni ebédre és minden erejükkel azon vannak, hogy leszoktassák például a kézzel evésről és az ágyon ugrálásról a gyerekuket, erre átmegy a nagyihoz, aki csokit ad neki ebédre, hagyja h ugraljon az agyon és mindent kézzel egyen. Aztán hazamegy a gyerek, a szülők meg értetlenül állnak, hogy megint miért ugrál az ágyon, mikor éppen sikerült leszoktatni. Amint megtudnam, hogy olyat enged meg a gyerekemnek, amit én szigorúan megtiltottam és ellentétesen akarja nevelni, akkor látná utoljára az unokáját, ilyen egyszerű!

Írta valaki, hogy az ő anyósa mezes cumit akart dugni a gyereke szájába.. úgy hogy a mez 1-1,5 éves kor alatt rendkívül veszélyes és tilos! De persze, hagyjuk csak nyugodtan, hatha megmérgezi a gyereket..

2019. ápr. 30. 18:46
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém még meg se született, de már mostantól azzal dicsekedik, hogy majd füstölt sonkát ad neki titokban. Előre félek rábizni a babát. Amúgy tanulhatna a nővére példájából. Ő is annak dacára, amit az anyuka kért, mogyoróval tömte a gyereket, akin allergiás reakció lépett fel. Azóta nem láthatja az unokáját.
2019. máj. 1. 10:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!