Miért jó elrontani a gyereket már csak azért is?
Hogy én hányszor hallottam az édesanyámtól, hogy ha egyszer nagymama lesz, el fogja rontani az unokáit csöpögős nagymamai szeretettel... Elege volt abból, hogy mindig ő a "rossz zsaru", aki számon kéri a gyerekein a leckét, akinek hiába nyivákolunk, nem vesz kólát és chipset és a főzeléket is meg kell enni. És közben hallgathatja, hogy mert a nagyi bezzeg a kedvencét főzi, sütit is süt, a nagypapa házimunka helyett kirándulni viszi, édesapámról meg ne beszéljünk, ő mindig, mindenre rábólintott. ;)
Szóval érthető, ha nem akarja az unokánál is a szigorú szülő szerepét játszani, nem is kell. De azt mondd meg neki vagy ami talán jobb, beszélj előtte a férjeddel és mondjátok meg együtt, hogy ha veszélyezteti a gyereket, akkor nem adjátok oda. Az előző bekezdésre visszatérve: anyukám végül nem bírt kivetkőzni magából és nem rontotta el az unokáit... még.
Az én nagymamám is ilyen volt.
Szüleim megkérték, hogy csokoládé helyett inkább gyümölcsöt hozzon, azzal kedveskedjen - épp annyira szerettem mindkettőt, akkor pláne inkább az egészségeset egyem.
Erre hordta a gyümölcsös csokit. Taps.
Meg folyton anyukám háta mögött adott pénzt, édességet. Ez nekem nagyon fura volt (sose titkolóztunk anyukámmal, mindig elmondtunk mindent)
#18: Már ne is haragudj, de mindenki úgy neveli a SAJÁT gyerekét, ahogy akarja. Anyósnak ebbe az eg világon semmi beleszólása nincs! Normális felnőtt pedig tiszteletben tartja a szülő kérését és nem szándékosan az ellenkezőjét csinálja!
Hadd döntse már el a kérdező egymaga, hogy engedi-e csokival tömni a gyerekét vagy sem. Eszem megáll.
Így cs*eszik tönkre a gyereket a “csakjótakaró” anyósok, hogy nevelni akarják azt, akinek a nevelésébe egyébként semmi beleszólásuk és direkt ellenkezőleg viselkednek, mert otthon anyu és apu azt mondja nem szabad csokit enni ebédre és minden erejükkel azon vannak, hogy leszoktassák például a kézzel evésről és az ágyon ugrálásról a gyerekuket, erre átmegy a nagyihoz, aki csokit ad neki ebédre, hagyja h ugraljon az agyon és mindent kézzel egyen. Aztán hazamegy a gyerek, a szülők meg értetlenül állnak, hogy megint miért ugrál az ágyon, mikor éppen sikerült leszoktatni. Amint megtudnam, hogy olyat enged meg a gyerekemnek, amit én szigorúan megtiltottam és ellentétesen akarja nevelni, akkor látná utoljára az unokáját, ilyen egyszerű!
Írta valaki, hogy az ő anyósa mezes cumit akart dugni a gyereke szájába.. úgy hogy a mez 1-1,5 éves kor alatt rendkívül veszélyes és tilos! De persze, hagyjuk csak nyugodtan, hatha megmérgezi a gyereket..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!