Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért jó elrontani a gyereket...

Miért jó elrontani a gyereket már csak azért is?

Figyelt kérdés
9 hós a babám, anyós már csokikat vesz neki. Mondtam, hogy még ennek nincs itt az ideje nem adom oda neki. Ezen megsértődött és azt mondta, hogy ha nagyobb lesz úgy is elfogja rontani. Nekem ez nagyon rosszul esett, de nem tudtam rá mit mondani. Ne értsétek félre tőlem is fog majd csokit, chipset kapni, de szerintem mindennek van egy egészséges mértéke.
2019. ápr. 30. 08:30
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
84%

" Ha nagyobb lesz, úgyis el fogja rontani."

Innentől kezdve nem látná a kedves anyós az unokáját.

2019. ápr. 30. 08:33
 2/21 A kérdező kommentje:
Kis mogyorókrémet is vett, hogy majd megeteti. Nem hagytam neki, de már nem merem 1 percre se az anyósra hagyni.
2019. ápr. 30. 08:34
 3/21 anonim ***** válasza:
92%
Amúgy mit képzel? Nem az ő gyereke.
2019. ápr. 30. 08:34
 4/21 anonim ***** válasza:
97%
Ez ilyen tipikus "cinkos nagymama". Azt gondolja, ha majd a nagyobb gyerekeddel titokban anya háta mögött ilyeneket csinál, akkor majd hű de nagy cimborák lesznek az unokával. Mert anya szigorú, nem engedi, de a mama az szuper, ő igen.
2019. ápr. 30. 08:39
 5/21 anonim ***** válasza:
98%
Aztán az ilyen cinkos nagyi csodálkozik, hogy nála az ágyon ugrál az unoka, nem eszik mást, csak csokit, és kiröhögi ha rászól. És természetesen az anyja hibája, aki nem tudja megnevelni. Bezzeg ő...!
2019. ápr. 30. 08:42
 6/21 anonim ***** válasza:
98%

"elrontom az unokát"

"mama ha továbbra se érti, amit mondok, nem jövünk ide többet, csókolom"

2019. ápr. 30. 09:01
 7/21 anonim ***** válasza:
96%

Az anyósod ronthatta a saját gyerekeit, mert akkor szülői szerepe volt. Ő szülte, ő nevelte/rontotta, ő felelt azért, milyen ember vált az ő gyerekéből.

DE MOST rajtad a sor, te vagy a szülő, neked kell felelősséget vállalni a babád minden cselekedetéért, annak 18 éves koráig.

Ezt próbáld elmagyarázni neki, ha pedig nem érti meg, akkor csak a jelenlétedben találkozhat az unokájával!

Tudom, hogy nehéz lesz, de a cél a fontos. Először a párodat állítsd a magad oldalára. A beszélgetéseknél legyél mindig halk szavú, de nagyon eltökélt és határozott.

Sok sikert neked!

2019. ápr. 30. 09:15
 8/21 anonim ***** válasza:
98%

Nem szabad rábízni a gyereket.

Kislányomat 3 hónaposan mézes cumival akarta tömni. Megfogtam, kidobtam a kukába és megmondtam neki, hogy ennyi volt. Többet ne akarjon rá vigyázni.

2019. ápr. 30. 09:46
 9/21 anonim ***** válasza:
100%

Nekem szerencsém van anyósommal, jó nagymama.

Ezért is szoktam mondogatni: " A szülő dolga a nevelés, a nagyszülőé a kényeztetés."

De én azért merem neki "feltétel nélkül" odaadni az unokáját, mert hasonló a gondolkodásunk, (sőt, ő egészségesebben táplálkozik, mint mi), és betart mindent, amit megbeszélünk.

Ha olyan nagyszülő lenne, aki nem tiszteli a kérésemet, vagy nem tartja be a játékszabályaimat, azt nem engedném hogy nélkülem találkozzon a gyerekkel...

Erre a csoki dologra meg csak annyit mondtam volna: "De jó, köszönjük, nagyon szeretem ezeket a csokikat!"

És ha válaszol, hogy "de hát azt a gyereknek hoztam", akkor mondtam volna, hogy "ezt mind nekem kell megennem, mert ő nem eszik még csokit. Ha gyümölcsöt kapott volna, azt odaadhatnám neki."

Lehet egy ideig leálltak volna a csokivásárlással.

2019. ápr. 30. 10:00
 10/21 anonim ***** válasza:
66%
El kell vele beszélgetni, nem azonnal minden kapcsolatot megszüntetni, ahogy itt egyesek tanácsolják! Neki is fel kell készülnie, hogy nagymama lett, 2-3 évtized alatt nagyot változott a világ. Nyilván azt gondolja, hogy felnevete a fiát, csak jól csinálta, akkor az unokánál miért kéne másképp. Adj neki sok tájékoztatót a hozzátáplálásról, az oltásokról, a lázcsillapításról, hogy képben legyen, ő biztos nem a telefonját nyomogatva tájékozódik. Az én anyám titokban, a hátunk mögött etette a gyerekeket, iszonyú dühös voltam érte. Mondta nekik, hogy "anyátoknak ne szóljatok", persze mindig szóltak. Ma már eljutottunk oda, hogy csak gyümölcsöt hoz. Az öregek iszonyú öntörvényűek, nem fogadják el a fiatalok tanácsát, mert ők mindent jobban tudnak. Érdemes a mamát magaddal vinni, amikor védőnőhöz, vagy orvoshoz viszed, hallgassa meg, amiket ők mondanak, hátha jobb belátásra tér. Nem kell azonnal veszekedni, a férjed édesanyja, ezzel csak elindul egy véget nem érő háború, ami senkinek sem jó.
2019. ápr. 30. 10:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!