Az ilyesmit hogyan lehet jól kommunikálni? (Elméleti kérdés)
Csak az "eszköztár" érdekel az alábbi esetben. Mondtatok, szóhasználat, viselkedés minta, stb. A szereplők nem léteznek.
Adott egy nő, tartós párkapcsolatban. A nő nagyrészt introvertált beállitottságú. Szeret egyedül lenni, vagy azon kevés ember társaságában, akik a legközelebb állnak hozzá. Nehezen alakít ki mély barátságokat és nehezen oszt meg bizalmas dolgokat. A párjával és a saját szüleivel mindent megbeszél, de az anyósát akaratlanul is kirekeszti az életéből. Beszéljünk ideális esetről, amikor ellenszenv nincs és ez a kirekesztés valóban tudattalanul történik. A nő és az anyós között a beszélgetéssk üresek, mert az anyós ugyan szeretné építeni a jó viszonyt, de a nő keveset akar őszintén megosztani önmagáról és a párkapcsolatáról. Emiatt az anyós szemében ridegnek tűnhet. Mit tehet a nő, hogyan érheti el, hogy az anyósa ne utálja meg, de ne is kelljen kibújnia a saját bőréből? Mivel lehet ezt jól kommunikálni?
" Mivel lehet ezt jól kommunikálni? " - Intelligenciával
Mi mást lehet erre válaszolni, szerinted?
Nem kell ahhoz introvertáltnak lenni, ill. rossz kapcsolatban lenni, hogy valaki az anyósával, apósával ne akarjon a párkapcsolatáról vagy önmagáról beszélni. Egyszerűen ők már nem az a bizalmi kör, amibe (jó kapcsolat esetén) a saját szülők és a házastárs tartoznak.
Miről beszélgessen anyóssal/apóssal?
Nagyon egyszerű! Róluk!
Kérdezze őket egészségi állapotukról, mindennapi örömeikről, gondjaikról. Ha kertészkednek, akkor arról, ha más tölti ki a napjukat, akkor arról. Ha még dolgoznak, akkor a munkahelyi dolgaikról. Pont annyira, amennyire még nem tolakodás, de jóindulatú érdeklődés. Hallgassa meg anyósa történeteit a szomszédjáról, a rokonáról, a kolléganőjéről, hogy régen mi volt abban az utcában, vagy az ő házukban, vagy mit tudom én. Amit mesélni akarnak.
Időjárás, esetleg az anyós érdeklődési köréről. Mondjuk én megértem hogy nincs közös téma, hiszen kvázi egy idegen nő az anyós.
Legalábbis azok én anyósom idegen számomra, pár éve "kaptam" a férjem hozadéka, semmi több. Nem is kell mindenkivel jóban lenni. Alap tisztelet oda - vissza. Ez bőven elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!