Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogy lehet ezt békésen megolda...

Hogy lehet ezt békésen megoldani anyóssal-apóssal?

Figyelt kérdés
A férjem szülei vidéken élnek, a férjem többször is hazalátogat, én elég ritkán csatlakozom hozzá mivel nem sikerült jó kapcsolatot kialakitanom a szüleivel. Terhes vagyok. Én itthon szeretnék szülni. Az én szüleim teljesen jól fogadták, és örültek neki, de az ő szülei amikor elmondta nekik konkrétan felvisitottak, hogy na ne. Már a férjem is elismerte, hogy nem lesz belőlük jó nagyszülő, nem is érdeklődnek a gyerek iránt. Már csak 3 hónap van hátra, de a gyerek nevét sem képesek megjegyezni. Nem is merném a késöbbiekben rájuk bízni a gyerekem. Egyszerűen alkalmatlannak tartom őket nagyszűlőknek. Nem érdeklődnek de ha gyökeresen eltér a véleményük a miénktől azt szóvá teszik. Az is kezd fárasztó lenni, ha a férjem közöl velük valami jó hírt az valahogy addig lesz csűrve csavarva amíg ök nem lesznek a jó hír közepén. Szinte mindennel ez van a gyerek témával is. Szeretném ha valahogy kivonhatnám őket a nagyszülősdiből ugyanis a gyerek nem egy korbemutogatni való plüss játék. De ha közölnénk, hogy kösz, de a ti mentalitásotókból nem kérünk annak nagy sértődés lenne a vége, és én valahogy békésen szeretném ezt megoldani.

2019. febr. 4. 13:56
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
58%

Jobb, ha tudod,nagyszülői jogok is vannak.

Általad kibírhatatlan emberek hogyan neveltek olyan gyereket (férjed) aki megfelel neked?

Vihar a biliben...

2019. febr. 4. 17:16
 12/21 anonim ***** válasza:
34%

Gondolom meg vannak az okai miert nem lennenek jo nagyszülök.

Meg nincs gyerekünk de minket ezzel bombaz anyos apos.

Egyet gondolok

egy nagyszülönek nem csak az a feladata h neha jatszon a gyerekkel.

Hanem ugyanugy felelösseg föleg ha az unokara kell vigyazni.

Aposom minden nap iszik.Van mar egy unoka ha jatszani hivja erdekes modon faj a hata,dereka labujja

csak meg ne keljen mozdulni...

Egyet megmondtam a ferjemnek

ha lesz gyerekünk es ha 1 szer benyögi a gyereknek h faj a hata nem megy vele sehova jatszani kirakom mint macskat szarni...

Az is biztos h sosem hagynam h vigyazzon ra 5 percre sem!

Egy unoka nem csak plüssmaci,sem nagyzolas masnak h jujj unokam van közben meg tojik a fejere.

Ti tudjatok mik az okok amiktöl elbizonytalanodtatok

üljetek le a paroddal es beszeljetek meg a hatarokat

mit hogyan kepzeltek el

ha eljön az idö a szülökkel is közölni kell

ha nem tisztelnek titeket mint felnött emberek es szülök

akkor rajuk lehet vagni az ajtot...

Akar nagyszülö akar nem,nem tehet meg akarmit sztem

a gyereknek vannak szülei vannak szabalyok hatarok

ha ezt egy nagyszülö tiszteletben tartja gond nem lehet

ha nem tiszteli akkor jönnek a veszekedesek

2019. febr. 4. 21:42
 13/21 A kérdező kommentje:
Nem tudom miből jött le egy két embernek az, hogy kiakarom őket rakni a férjem életéből? Ők a szülei, szereti őket, de ő se ért egyet ezzel a hozzáállással. És szerintem az nem okés, ha valamiben nem értek egyet akkor mondaniuk kell a magukét. Ha megkérem majd őket valamire a gyerekkel kapcsolatban, de nem értenek egyet és ugyan ez lesz, akkor hogy bízzam rájuk teljes nyugalommal??? A férjemnek pedig azóta van a legnyugodtabb időszaka, amióta nem lakik otthon. És nem, nem utálom őket, de a viselkedésükkel nem értek egyet. Ahogy az sem igaz, hogy nem beszélek velük. Nem megyek MINDEN alkalommal a férjemmel, de elszoktam járni. És szerintem mást is zavarna, ha ő elmegy apósékhoz, tiszteli az ottani szabályokat, mivel az az ő házuk, az ő szabályaik, de ha fordítva történik a dolog, akkor ez már nem működik. Viszont ők nem szeretnek leülni és megbeszélni a dolgokat, ahogy szerintem kéne hanem elpuffognak magukba, vagy mondják a magukét. Én nem duzzogni szeretnék, hanem valami BÉKÉS megoldást. Arra vagyok kíváncsi, hogy van e még valaki akinek sikerült zöldágra verkődnie az anyósával és apósával?
2019. febr. 4. 22:04
 14/21 A kérdező kommentje:

Kedves 12!

Ez meg a másik. Nálunk mások lesznek a szabályok és határok a gyerekkel kapcsolatban, amit ők képtelenek lenyelni. Nem hagyhatom ott a gyereket teljes nyugalommal, ha tudom, hogy a mi nevelési elveinkre tojnak nagyívben. Az jó amit ők csinálnak.

Példának okáért: Amikor múltkor ott voltunk, vendégségbe volt egy másik család is, akinek volt egy három éves kislánya. Hozzányúlt valamihez, amihez nem szabaditt volna, mire apósom azt mondta neki, ha mégegyszer hozzá ér, levágja a fülét és összefirkálja. Mondanom se kell a kislány elsírta magát és megrémült.

Ezek után szerintem jogosan érzem úgy, hogy az én kislányomat nem akarom így rájuk bízni.

2019. febr. 4. 22:09
 15/21 anonim ***** válasza:
74%
Túlliheged ezt az egész témát! Sztereotípikát állítasz fel, mivel van benned egy utálat irántuk és minden áron bántani akarod őket. Gondolom, ha tehetnéd, még a térképről is letörölnéd őket, mert neked így lenne kedves!
2019. febr. 4. 23:40
 16/21 anonim ***** válasza:
57%
*Sztereotípiákat
2019. febr. 4. 23:42
 17/21 anonim ***** válasza:
93%

Az otthonszüléssel kapcsolatban speciel teljesen igazuk van. SOHA nem kockáztatnám a gyermekem épségét egy ilyen felelőtlen döntéssel.

A gyerek nevének megjegyzése abból is eredhet, hogy olyan nevet választottatok, ami szokatlan, számukra nagyon idegen.

Attól, hogy te utálod őket, a gyerek még szeretheti őket - persze, ha hagyod. Nekem annyi jön le az írásodból, hogy eléggé lenézed őket valamiért.

2019. febr. 4. 23:45
 18/21 anonim ***** válasza:
44%

Sz ilyen házsàrtos nagyszülök nem jok

En egyik mamamtol feltem

Nagyon szigoru volt,a viragjaira allergias volt

veletlenül egszer megrugtam labdaval az egyiket

rettegtem h meglatja🤨es jujj milyen fejmosast kapok

Nem szerettem nala lenni,ma mar felnött nö vagyok

de ugyanugy tartom töle a 2 lepes tavolsagot

sose volt igazi unoka mama kapcsolat köztünk

mig a masik mamam a mindenem volt,nem volt semmije

de a szeretete mindennel többet ért.

Szivet lelket bele tette mindenbe.

Naprol napra elt,mikor tudta h megyünk

a kis penzeböl mindig vett vmi edesseget nekünk

elek nem felejtem el amikor vett kutchupot a csoki es rago melle

Nem tudta h mi az ö sose evett sose kostolta

Istenem🙁barcsak itt lehetne meg🙁

2019. febr. 5. 06:03
 19/21 anonim ***** válasza:
91%

De miért kéne rájuk bízni????

Rengeteg gyerek nincs a nagyszülőknél hagyva 8-10 éves kora előtt. Főleg, ha messze laknak. No meg ha nem is érdeklődnek irántuk...

És ne akard burokban nevelni a gyerekeidet, mert nagyot koppanhatnak a valóságtól...

Erre a füllevágásra szerintem a fiam először csak gondolkodott volna, aztán odamegy hozzá, hogy mutasd meg hogy akarod.

SZóval gyereke válogatja a reakciót is.

És a firkálásból gondolom, viccesre akarta venni a figurát. Mert ha még azt írod, hogy a kezére csap, akkor megérteném a felháborodásod.

De így...

Arról nem is beszélve, hogy a nagyszülő azért van, hogy kényeztessen. A szülő meg hogy neveljen. Nem várhatod el egy nagyszülőtől, hogy anyaként meg apaként viselkedjen (mert akkor meg az lenne a bajod).

SZóval ha nem keresnél a kákán is csomót, és kicsit kinéznél a negatív rosszindulatú szemüveged mögül, akkor talán látnád, hogy a feszkót itt te csinálod. Nincs probléma, tehát kreálsz.

2019. febr. 5. 09:56
 20/21 anonim ***** válasza:
91%
Nem utálod őket? :D Legalább magadnak ne hazudj. Egyébként hagyjad már ezt a "nem fogom rájuk bízni a gyereket" hülyeséget. Egyrészt pont arról panaszkodsz, hogy - szerinted - magasról tesznek a gyerekre. Másrészt szerencsére ezt nem te egyedül döntöd el, hanem az apával közösen, és ha az apa el akarja hozzájuk vinni az unokájukat, akkor jogában áll. Ha mérgedben kitéped az összes hajadat, akkor sem tudod megakadályozni. Egyébként durva, hogy még meg sem született szerencsétlen gyerek, de már kibújt belőled az ősanya.
2019. febr. 5. 12:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!