Beleszol mindenbe az anyosom, mit tegyek?
1: ne oszd meg velük a gyerek egy percét sem.
2: küldd el őket.
3: sose lesz jobb. Mindig jobban fognak tudni mindent és mindig bele fognak szólni. Tapasztalat.
"Most mindenki h.lye, vagy csak en figyelek normalisan a picikere?" - és meg sem fordul a fejedben, hogy ha MINDENKI szerint te reagálod túl a dolgokat, és a pasid is csak legyint rád, akkor inkább a te készülékedben van a hiba?
Ezt az ősanyás nyávogást meg hisztit látva le merem fogadni, hogy minden erőddel azon leszel, hogy kisajátítsd és a nagymama meg a dédi ellen fordítsd azt a szerencsétlen gyereket.
Kedves kérdező!
Most idejöttek a kötekedők, vagy akik maguk is anyósok, stb.És itt nekik te leszel a főgonosz, aki kínozza a gyerekét.Tudtam hogy ez lesz.És még felpontozzák.Hihetetlen.
Én véleményem:Teljesen igazad van!A te gyereked, te határozod meg, mit adsz neki enni, stb.Egy 6 hónapos gyerek már fejre is eshet az ágyról, nemcsak megfulladhat.Soha ne bízd rájuk a gyereket!Nem megbízhatóak, sose tudhatod mikor fognak a gyerek kárára tenni valamit, és mikor fognak téged megkerülni, becsapni.Ne hagyd magad!!!Nem kell a férjedet az anyja ellen formálni, de azt meg kell vele értetned, az ő érdeke is legyen a gyereketek! És hogy ő hozzád és a gyerekhez tartozik, tehát "hivatalosan" akkor is melléd kell állnia, ha nem ért veled egyet.Majd utána, ha ketten lesztek, megbeszélitek hogy kellett volna, de mások előtt-az anyja előtt is-melletted kell állnia!
Ne engedd, hogy beleszóljanak a nevelésedbe, gondozásodba.Az hogy régen hogy volt, az már emlék.Ma már semmi sem úgy van és nem úgy jó.
Egyedül a kádba való fürdetést nem értem, ezt még nem is hallottam sosem.
55 éves nő vagyok, van 3 felnőtt gyerekem, 2 unokám.Mindegyik gyermekem házas.
Én is sok hasonlót átéltem anyósommal régen, sokat gyötrődtem miatta, míg a sarkamra nem tudtam állni, és kiállni az igazamért.Meglett az ára, mert utált nagyon, de nem érdekelt.A régi elavult módszereit ne erőltesse rám, gyerekeimre.Akkor megfogadtam rengetegszer, én ezt sose fogom csinálni.
Én mindent úgy csinálok, ahogy a lányom a gyerekek körül.Még lényegtelen apróságokat is.Akkor viszont szólnék, és harcolnék vele, ha olyat akarna tenni a gyerekekkel, ami szerintem káros nekik.De szerencsére nincs ilyen.Én felneveltem a saját gyerekeimet.Ők is neveljék fel a sajátjaikat.Miért kéne ebbe beleszólnom???Én nagymama vagyok.Ha kérnek, adok tanácsot,de kérés nélkül nem.Tudják, hogy ott vagyok ha kell, bármiben számíthatnak rám, de ők éljék az életüket ahogy akarják.Ha ezt anyósod nem fogja fel, értesd meg vele, harcold ki nála, ritkázd vele a kapcsolatot.Másképp te mész tönkre, mert egyre szemtelenebbé válik.
Nem mindenben van igazad.
Hisztérika vagy, ami rossz.
Anyós nem akar rosszat, vannak dolgok amiben érdemes megfogadni az idősebbek tanácsait, tapasztaltabbak mint te.
Ezeket sokkal higgadtabban is lehet kezelni.
Nyugi.
Többnyire igazad van, de néhány ponton túlzásba esel.
Először is nyugodj le, és higgadtan gondold át, mi az, ami felesleges.
Kicsit úgy tűnsz, mint aki reklámokból nevel gyereket. Nincs is vele semmi gond, ha van rá pénzed.
A túlféltés, extra higiénia viszont hosszútávon problémát is jelenthet, felnőttkorban nem fogja megköszönni a gyermeked.
Nem lehet betakarni, mert megfullad tőle???? Ne már!!!!
Szerintem túlzásba viszed, és ebből kiindulva, lehet, hogy anyós sem olyan rossz, csak te veszel minden kis hülyeséget óriási támadásnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!