Mik ezek a szurkàlódások anyósom részèről?
A minap vendègsèg volt anyóséknàl. 120km-re élünk tőlük, havonta làtogatjuk őket a férjemmel(gyeremekünk nincs, de már 8ève házasok vagyunk, előtte 3évet jártunk).
Ezalkalommal ott volt két baràt-család náluk. Amikor ott vagyok, mindig szívesen segítek mindenben, most is így történt. Kimentem a konyhába kàvét főzni, mosogatni meg szendvicseket kèszíteni amig beszèlgettek, aztán amikor kiértem a következőt mondta anyósom: “Engem nem érdekel, hogy itt van a menyem, nyíltan kimondom, hogy nem tudom milyen háziasszony az, aki nem hord kötènyt.”
Nekem marha rosszul esett, mert korábban is tett rà cèlzást, hogy ott a kötèny, de èn nem szeretem. Ès ez csak egy pèlda volt, folyamatosan szúrkàlódik egy-egy ilyen beszólàssal.
A fèrjem nem volt ott, csak a női egylet -a kisfia előtt àltalàban nem szekàl, csak ha ő nem hallja- de csak röhögött amikor mesèltem ès azt mondta h ne foglalkozzak vele.
Lehet, hogy màsnak van nagyobb baja is az anyósával, de szerintetek mièrt szólogat àllandóan be? Illetve hogy kezeljem?
Mennyi álszent ember...
Semmit nem tudtok az anyósról, de véleményt mondatok. Akkor neki miért tilos???
Kötény nélkül nem is háziasszony... A műanyag ruhacsipesz nem jó csipesz... A jó háziasszony nem megy ki wc-re főzés közben...
Honnan jönnek ezek ez elborult gondolatok emberek fejében? XD Kitartást nektek, menyek!
Mert ennyi az életük. Beszűkült, frusztrált esetleg após által elnyomott szerencsétlenek.
Fő életcéljuk és egyetlen sikerélményük a kötény, facsipesz és egyéb normális ember számára érthetetlen fąszságok.
Most őszintén egy sikeres, életével elégedett nő rugózik ilyen hülyeségeken?
Persze hogy nem. Gondolj erre, hogy milyen nyomorult az élete és sekélyes az agykapacitása ergo hülye, ha így viselkedik. Aki magával okés nem baßogat má, pláne ilyen zagyvaságokkal.
Más megoldást nem tudok ezek sosem változnak.
Amúgy megértek minden menyt, én évtizedek alatt eljutottam oda, hogy gyűlölöm a vén boszorkány anyóst. Aki mikor fiatalabb volt - mint most én - már akkor is egy kígyó volt.
Kérdező, most őszintén: ebben neked mi esett rosszul?
Nem mindegy, milyen "háziasszonynak" tart az anyósod? Most komolyan ... :)
Úgy kell kezelni, hogy visszaszólsz neki. Azaz légy mindig kedves, udvarias, de ne tűrd a direkt beszólogatásokat.
A kötényesre én nevettem volna, és azt mondtam volna, hogy nem baj, Erzsi néni, legyen a kötény élete legnagyobb problémája. És ennyi.
A férjednek meg mondd el, hogy ne nevessen, ha neked rosszul esik valami.
De komolyan: kit érdekel, mit mondogat az anyósod? Ne érdekeljen, ne hagyd magad bántani, a cicaharcában meg hagyd egyedül.
Kötényt felvennéd, megint találna valamit, amibe beleköthet. ;)
Nem bír a drága, de csak a hátad mögött nem, hát ez van.
15 voltam.
Fenntartom, hogy kipróbálhatja a kérdező, hogy felveszi a kötényt, utána is bele fognak kötni.
Egy kötekedő embernek soha, semmi nem jó. Ezért értelmetlen azért küzdeni, hogy az ember megfeleljen neki.
Erre is jöhet a 0. :D :D :D
Az én anyósom is ilyen sunyi kis rohad@ek, mert folyton úgy szúrkálódott, hogy más ne hallja, főleg a fia ne. Az apósom egy papucs, szegénynek sokszor végig kellett hallgatni, ahogy az anyós szerint nem jól nevelem a gyerekeim :D
Aztán volt olyan, hívott telefonon, nem tudom miért, felvettem de nem szólt bele.. Automatikus hívás rögzítőm van, és mivel kiismertem már a sunyi módszerét, volt egy érzésem, hogy lementsem a hívást, és képernyőfotót is készítettem, ahogy a másodperc számláló x másodpercet számolt. Pár nap múlva férjem számonkért : az anyja csak azért hívott, hogy megkérdezze, mit vegyen karácsonyra az unokáinak, mert olyat szeretne mindenképpen, ami nem hülyeség, és hasznos, és "jóváhagyom" ( ez már gyanús volt mert sose kérdezett meg, hogy mire van szüksége a gyerekeknek, illetve minek örülnének) és én MIÉRT NYOMTAM KI A HÍVÁST. Na... Aztán mutattam is férjemnek, hogy nem lett kinyomva, fel lett véve... Csak nem szólt bele. A szemét, ilyen alattomos módon próbált kellemetlen helyzetbe hozni. Férjem is csak nézett...
Én úgy oldottam meg, hogy nem megyek többet hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!