Ti mit tennétek a helyemben?
Nagyon szeretem a barátomat. Alapjáraton jól megvoltunk egymás mellett 2 évig, szinte sosem veszekedtünk. De! Sajnos kezdek már besokalni.
A párom szülei kezdetek óta nem kedvelnek, nincs oka, egyszerűen csak nem szeretnek.
Pár hónaponta látogatom csak meg őket, akkor sem látnak szívesen (csak a párom szokott hozzánk járni). Én próbálok beilleszkedni, de minden hiába. A szemembe nem mond semmit, de a fülem hallatára a páromnak lehord mindennek az anyja. Volt, hogy már az apja is. Mindig megaláznak és megbántva jövök haza. Most a páromat hívták valahova és a párom hívott engem is, nagyon szeretné hogy menejek. Ők nem hívtak és biztos vagyok benne, hogy nem is örülnének neki. A párom sosem áll ki mellettem velük szemben.
Ti mit tennétek? Mennétek ilyen esetben?
Nem mennék oda, ahol nem látnak szívesen. Egyébként nem értem, miért pontozták le az elsőt, végül is jót írt, tényleg fontos lenne tisztázni, hogy mi bajuk van veled. Ha szemtől-szembe nem tudod megkérdezni tőlük, talán a párodon keresztül csak meg tudnád tudni?
Pároddal azt is beszéld meg, hogy mivel a szülei téged nem hívtak meg, ezért nem lenne illő neked is elmenned. Ha ő megbeszéli velük, hogy hogyan gondolták, csak őt hívták-e, vagy esetleg téged is beleértettek, ha nem is mondták, és kiderül, hogy mégis az utóbbi, csak akkor mennék a helyedben.
Férfiként nem megyek oda, ahol azt látom, hogy nem látnak szívesen. Az viszont fel sem merül bennem, hogy mást a saját házában kiosszak.
Helyzetedben meghívnám párom szüleit havonta egyszer, aztán vagy jönnek, vagy nem. Ha nálam műsorba kezdenének, akkor meg simán átmennék másik szobába lereagálás nélkül. Az őket minősítené, ha más házában cirkuszolnak. Azzal meg nem foglalkoznék, ha ilyenkor is kidumálnának.
Nem tudom hányas, annyi ökörséget tanácsolsz, h muszáj reflektálnom, bocsi:
"...Helyzetedben meghívnám párom szüleit havonta egyszer, aztán vagy jönnek, vagy nem. Ha nálam műsorba kezdenének, akkor meg simán átmennék másik szobába lereagálás nélkül. Az őket minősítené, ha más házában cirkuszolnak. Azzal meg nem foglalkoznék, ha ilyenkor is kidumálnának."
-Nem mész oda, ahol nem látnak szívesen.
Ez eddig OK.
-Fel sem merül, h mást a házában kiossz.
Ha máshol nem találkoznak, hol kellene beszélniük a problémáikról?
A tiszta vizet a pohárba nálad azonos "kiosztással"?
-Hívjon meg pontos időközönként embereket, akkor is, ha azok utálják őt, sőt, valószínűleg el sem jönnek...
Egyszer még érteném, de állandó jelleggel minek?
Egyszer megpróbálható, hátha, na de, ha nincs értelme, minek pitizni?
A HAB A TORTÁN:
ha nálad műsorba kezdenek (= támadnak, szidnak, ócsárolnak, megaláznak?), akkor ő menjen át a saját otthonában egy másik szobába??!?!??!
Micsoda??
Nem foglalkoznál azzal sem, hogy a saját otthonodban kidumálnak?!
Biztosan férfi vagy, nem lábtörlő?, már meg ne haragudj...
Kérdező, nem mennék, mert nyilván nem óhajtanak ott látni.
Párodnak ha fontos vagy, miért nem tesz valamit a szüleivel, hogy ez az áldatlan helyzet változzon?? Vagy neki az OK, h te tűröd, hogy a szülei ott aláznak, ahol tudnak??
Írod, hogy nem tudsz magadért kiállni.
Vagy mégis összeszeded magad és normálisan, egyenesen szembefordulsz, megkérdezed, mi a problémájuk, vagy így hagyod, nyelsz tovább.
Viszont:
Ha tisztázni akarod, CSAKIS A PÁROD JELENLÉTÉBEN kezd el.
Egyrészt, hogy utólag ne tudjanak rád fogni valótlan dolgokat.
Másrészt, hogy lásd MINDENKI reakcióját. Igen, a párodét is.
Ha viszont így hagyod, akkor egyre szemtelenebbek, sértőbbek lesznek. Sosem láttam, hallottam még olyat, hogy mikor egy felmosorongynak tartott, akként kezelt illetőt már eleget rugdostak, sértegettek, egyszercsak a "támadók" úgy gondolják elég volt, innentől már tisztelni és szeretni fogják.
(Mondjuk valahol értem is, mit lehet tisztelni olyan emberben, aki magát sem tiszteli?! Az milyen jogon várja el mástól?)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!