Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit tennétek ebben az esetben?

Mit tennétek ebben az esetben?

Figyelt kérdés

Anyósoméktól kaptunk egy olyan lakberendezési tárgyat, ami egyáltalán nem illik a lakásunk stílusához, nekem pedig nem tetszik.

Az ajándékot természetesen illedelmesen és kedvesen megköszöntem, ahogy illik, de kitenni nem szeretném a lakásba.

A férjem kissé szomorú, hogy nekem nem tetszik az ajándék, de mit tehetnék? Tényleg nem illik sehová.

Arra gondoltam, hogy ha jönnek hozzánk, addig ki fogom tenni, hogy lássák, de egyébként elteszem.

Voltatok már hasonló helyzetben? Mit lehet tenni?

2018. nov. 5. 09:39
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
68%
Milyen tárgy? A férjednek tetszik? Mert ha igen, azért abba neki is van beleszólása, hogy mi kerüljön ki.
2018. nov. 5. 09:42
 2/12 anonim ***** válasza:
91%
Jó lenne tudni milyen tárgy. Egy szekrény, egy váza? Azért nem mindegy.
2018. nov. 5. 09:54
 3/12 anonim ***** válasza:
67%

Nem kell kitenni.

Nekem a rokon gyerekek szoktak mindenféle hasznos dolgot készíteni: pet palack váza, papír diszek, lenyomatos képek a falra, papír térítő, és sorolható a végtelenségig. A szülők egyszer besértődtek, hogy sose rakjuk ki. Én meg elmondtam, hogy a gyerekeket végtelenül szeretem, nagyon ügyesek, örülök, hogy gondoltak rám. De nem fogom újra hasznosított hulladékkal dekorálni a lakásomat, hogy ha egy évben kétszer átjönnek, akkor örüljenek.

Nyugodtan le lehet bunkózni, lepereg.

2018. nov. 5. 10:10
 4/12 anonim ***** válasza:
36%
Nekem a párod helyében annyira nem lenne fontos egy hülye dísz, csak hogy ezen összevesszek vele.. Szóval ha én lennék a párod, megmondanám, hogy ha neked ennyire fontos, hogy ne legyen kint, mert ennyire nem tetszik, akkor elfogadnám. Ha a párod eddig kibírta, hogy nincs kint az a dísz, akkor kibírja ezután is nélküle.. A szülőknek meg meg lehet mondani őszintén, hogy nagyon kedves tőlük, hogy adták ezt a díszt, de sajnos nem illik a lakásba, ezért nem szeretnéd kitenni, és ezt értsék meg.. Ha nem sértődékeny kisgyerekek, akkor meg fogják érteni, többek között ezért is tartom értelmetlennek, hogy valaki ajándékba egy olyan dolgot vesz, aminek a fő célja, hogy esztétikai látványt nyújtson, miközben tök egyértelmű, hogy nem biztos, hogy eltalálod az ízlését...
2018. nov. 5. 10:15
 5/12 anonim ***** válasza:
68%
Hát kb ennyit tudsz tenni amit írtál, hogy addig kiteszed amíg látogatóba jönnek, majd elteszed. Én ruhával kapcsolatban csináltam ezt, mikor édesanyám vett ajándékba nekem egy ruhát ami neki nagyon megtetszett és szerinte jól állna nekem. Nekem nem tetszett, de meg köszöntem, és amikor jött látogatóba (ritkán találkozunk havi egyszer kb) olyankor egyszer felvettem hogy lássa hordom és tetszik, ez neki jól esett, egyébként a szekrényben van. Néha kellenek az ilyen kegyes hazugságok hogy a másikat ne bántsuk meg. Persze egy bizonyos határon belül.
2018. nov. 5. 10:49
 6/12 anonim ***** válasza:
71%
A mi lakásunkban kettőnk ízlésének kell megfelelni: a pároménak és a magaménak. Van pl egy kép a falon, amit én nem szeretek, nekem nem tetszik, neki viszont igen, neki fontos, igy kint van a falon. A talaloszekrenyt viszont ő nem szereti, én igen. Ezt hívják kompromisszumnak
2018. nov. 5. 10:59
 7/12 anonim ***** válasza:
76%

Hát nekünk vagy 3 év volt mire a NEM eljutott a fülüktől az agyukig.

Közös életünk kezdetén megmondtuk szülőknek, hogy nem kell meglepi lakberendezés, se ruha. Ajándéknak elég egy ital vagy ami elfogy, csoki stb. Nem pénz! A többit mi magunknak megvesszük.

Anyum ha vesz valamit felhív: hello xy boltba vagyok és van lila kék zöld akármi, konyharuha, szeretnétek? Igen nem nincs sertődes.

Anyós vesz teritőt. 1 db teritőnk sincs, nincs olyan asztal ahová tehetjük... Köszi anyu de nem kérjük, megmondtuk már hogy nem és te is láttad nincs sehol terítő...

-De azért vettem mert nektek nincs!

-komolyan? Hát szupi de ha szeretnénk terítőt, már vettünk volna.

Ez ment egy darabig, volt olyan amit titokban itt hagyott. Férjem felhívta hogy visszavigyuk vagy kidobjuk?

2018. nov. 5. 12:09
 8/12 anonim ***** válasza:
83%
4es, ennyi erővel a kérdező is mondhatná, hogy ha ennyire tetszik a férjének és fontos neki, akkor kiteszi. Én egy tárgyon nem akadnék ki, kitenném. Ha meg annyira nem bírsz megbarátkozni vele, tedd ki, majd egy-két hónap múlva menjen "véletlenül" tönkre.
2018. nov. 5. 16:25
 9/12 anonim ***** válasza:

Ja, csak képzeld el a szituációt. Megengeded a párodnak, hogy kitegye, mert neki tetszik. Ő boldog, neked meg hányingered van. Ő jól járt, te nem.

A párodnak fontosabb, hogy ne vesszetek össze egy hülye díszen, ezért elfogadja, hogy nem teszitek ki a díszt. Te jól jársz, mert nem kell bámulnod azt az ocsmányságot, a párod pedig éli tovább az életét úgy, ahogy eddig, mivel gondolom eddig is boldogan megélt a dísz nélkül, tehát mindketten jól jártok.

Ez a "véketlenül törjön össze" pedig egyszerűen nevetséges. Tehát még véletlenül se beszéljék meg a dolgot mint két értelmes felnőtt, inkább válasszanak taktikát, hogyan járjanak jól, anélkül, hogy kommunikálniuk kellene egymással.. Ez aztán a jó alapja egy egészséges kapcsolatnak.

2018. nov. 6. 09:55
 10/12 anonim ***** válasza:

9!

Tehát a partner engedjen, a kérdezőnek nem kell. Ez nem így működik. A párkapcsolat végtelen mennyiségű kompromisszumon alapul. Az pedig kétoldalú, nem csak az egyik kell hogy engedjen, hanem mindkettő. Itt van pl nálunk ez a kép. Vadállatokat ábrázol, sötét színek, sötét, koloniál keret. Abszolút nem passzol a szobába szerintem, ahol minden modern, világos. De a férjem az apjától kapta. Nem, nem ez volt az utolsó ajándéka, mielőtt meghalt. Nem, nem a halála előtt pár nappal kapta, hanem több mint fél evvel előtte. Igen, kepes volt nélküle létezni előtte is. Nem halna bele, ha lekerülne a falról. Nem fog. Mert neki fontos, mert neki tetszik. Nekem meg a férjem fontos, az hogy neki tetszik. A talaloszekrenyunk modern, hófehér darab. A férjem ki nem állhatja. Pláne, hogy csupa számára giccses porcelánnal van tele. Én imádon. Igen, tudtam nélküle élni. Igen, tudnék most is nélküle élni. De a férjem szeret annyira és vágyok neki anynyira fontos, hogy ilyen a talaloszekrenyunk. Mert eg a párkapcsolat és eg a kompromisszum. Mindketten engedünk. Pláne, ha lakberendezési tárgyról van szo

2018. nov. 6. 10:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!