Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » A szüleim nagyon megbántották...

A szüleim nagyon megbántották a férjemet. Haragszik rájuk teljesen jogosan. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Házat akartunk vásárolni, megmutattuk mit vennénk, de nagyon csúnyán elhordta a házat az apukám (azt mondta, hogy mindjárt sírva fakad, hogy ebbe a kis kunyhót vennénk meg). Később is sokszor említette negatívan azt a házat, ami nekünk tetszik és egyébként is erre telik. Felajánlották, hogy majd adnak 10 milliót, hogy vegyünk házat valahol. A dolog arra megy ki ugye, hogy ne azt a "szörnyű kunyhót" vegyük meg. Én ebbe bele is mennék, de a férjemnek szörnyen rosszul esik, hogy azért kap pénzt, hogy ne azt vegye meg, amit egyébként ő férfiként megtudna venni és amit ő nyújtani tudna a család számára. Tehát inkább megalázó volt számára a helyzet. Szerintem jól jön a pénz és vehetnénk jobb házat is, de neki az ilyen fajta segítségnyújtás inkább megalázó.
2018. okt. 8. 10:41
1 2 3 4 5
 11/43 A kérdező kommentje:
*beleéltük magunkat
2018. okt. 8. 11:27
 12/43 A kérdező kommentje:

# 2

Persze, ez egy normális kis 45 négyzetméteres ház kettőnknek, a barátainkhoz közel. Mellesleg felújított. Később, ha családot akarunk, akkor veszünk egy nagyobbat és ezt eladjuk.

2018. okt. 8. 11:30
 13/43 A kérdező kommentje:

#7 #8

Igen, ezektől mi is tartunk. És sajnos reálisnak is látnánk ezt a jövőben. A hitel mellett is ugyan olyan jó színvonalon élnénk valószínűleg. Persze mindig lehet nagyobb meg jobb, de egyébként gyereket sem akarunk kb.meg 5 évig legalább.

2018. okt. 8. 11:35
 14/43 anonim ***** válasza:
88%

Ha normálisan néz ki és felújított, akkor szerintem nem gond, hogy kicsi, főleg (mint ahogy írtad) még nem akartok gyereket.

Esetleg üljetek le a szüleitekkel és mondjátok el, hogy miért szeretnétek ezt a házat, valamint jó lenne, ha szüleid belátnák, hogy durvák voltak (még ha segíteni is akartak) és kérjenek bocsánatot.

2018. okt. 8. 11:44
 15/43 anonim ***** válasza:
82%

Mekkora az a pici?

Ennyi évesen még egy lakásnak is sokan örülnének.

2018. okt. 8. 11:45
 16/43 anonim ***** válasza:
92%

Megmondod, hogy köszönöd a felajánlást, de nem fogadod el, mert nektek ez a ház tetszik, ezt fogjátok megvenni. Szeretettel várjatok őket a hàzavatóra.

Nem kell itt belemenni a magyarázkodásba, gyorsan tedd helyre a szüleid, és kész.

2018. okt. 8. 11:53
 17/43 anonim ***** válasza:
79%
Lefordítom mit mondott a faterod a palidnak: -Arra nem vagy képes hogy egy normális lakhatást biztosíts a lányomnak? Ha elfogadjátok a lóvét akkor meg azt KELL megvenni ami apucinak is megfelel. De nem is értem! Ha apucinak nem tetszik te már bólogatsz is neki? "Persze apu ahogy gondolod!" vagy mi van?
2018. okt. 8. 12:16
 18/43 anonim ***** válasza:
100%

Mi egy lapostetős téglaházat vettünk. AMi nyaraló volt, de át lett minősítve.

Láttuk anyósékon, hogy nagyon nem tettszik nekik, de csak annyit mondtak: "Hát, nektek kell benne lakni"

8 év alatt kitörlesztettük a hitelt, ami volt rajta, és most nekiállunk felújítani.

De így nem függünk tőlük anyagilag. Sosem vágják a fejünkhöz, hogy "nélkülünk még egy normális házat sem tudtatok megvenni".

Tudom, szülőként segíteni kell a gyereket, de ez nem segítség. Ha igazán az lenne, akkor már előtte felajánlották volna, hogy tessék itt van 10 millió kezdésnek, vegyetek házat. Így inkább nekem nem kellene. Mert amúgy nem adtak volna, csak hogy látják, mit akarunk megvenni. Persze, aztán meg legyek egész életemre a lekötelezettje (mert van ilyen szülő)...

2018. okt. 8. 12:17
 19/43 anonim ***** válasza:
73%
rájuk haragszik? Te pont úgy vélekedsz, mint a szüleid...
2018. okt. 8. 12:20
 20/43 Botond1999 válasza:
100%

Rövid távon biztosan nagyon jól jönne az a pénz, de hosszú távon arra is gondolni kell, hogy ha még jobban elmérgesedik a kapcsolat, akkor majd azt fogjátok folytonosan hallgatni, hogy mennyire megbánták, hogy pénzt adtak nektek.

Inkább ne. Legyetek függetlenek.

Ha a szülők segíteni akarnak, vegyenek berendezési tárgyakat.

2018. okt. 8. 12:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!