Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Kötött valaki házassági...

Kötött valaki házassági szerződést a párjával? Hogyan fogadnátok, ha a párotok szülei ragaszkodnának a házassági szerződéshez?

Figyelt kérdés
És nem csak a házasság elején hanem a közben adott nagy ajándékokat is le akarnák papírozni, pl. egy kocsit ha vesznek ajándékba.
2018. aug. 20. 19:22
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
93%
Nekem mondjuk megfordult a fejemben az is,hogy abban az esetben mi van,ha nem a csaj lép le.Itt mindenki azt feltételezi,hogy a kevésbé vagyonos fél majd meggazdagszik a válláskor,ha nincs szerződés.Igen ám de mi van abban az esetben,ha éldegélneknek szépen 10-en évekig,a feleségnek meg sem fordul a fejében,hogy külön gyűjtögessen,aztán apuci egyszercsak talál egy szebbet,jobbat,fiatalabbat.Akkor ő mehet a levesbe mert a szerződés szerint minden drága cuccot apa vitt a házasságban ő meg csak hobbiból takarított meg nevelt gyereket?Drága ajándékot meg nem is fogadnék el a szülőktől.Ha jól keres a pasi a vállalkozásban majd megveszi maga akkor azon még nincs mit vitázni hogy kié.Érdekes történet ez az biztos,mindenesetre a párnak kell eldönteni ki mihez ragaszkodik,és ki mibe hajlandó belemenni.
2018. aug. 21. 13:09
 42/48 anonim ***** válasza:
74%

"minden drága cuccot apa vitt a házasságban ő meg csak hobbiból takarított meg nevelt gyereket"

A kérdésedet meg is válaszoltad: igen, azt apa viszi, amit ő vitt a házasságba. Amit ketten, a házasság fennálta alatt tettek össze, azon osztozkodnak, a jelenlegi jogszabályok alapján felesben. Az meg, hogy a házas felek hogyan intézik egymás között a takarítást,meg a gyereknevelést, rohadtul csak a kettejük ügye,és semmi köze ahhoz, hogy apa szülei mit adtak és mit nem.

Egyébként, ha anyuka felvállalja a takarítógép és gyereknevelő szerepét, míg apuka "csak" dolgozik, akkor is ki van fizetve váláskor, hisz a szerzett vagyon feleőt illeti meg, függetlenül attól, hogy ki az, aki pénzben, és ki az , aki természetben építette a családot,sőt, ha esetleg közös megegyezés alapján háztartásbelivé válik, akkor még tartásdíjra is igényt tarthat. Ugyan már, nem kell azért úgy beállítani, hogy mindneki atomfizikus, meg vezérigazgatói karriert hagy ott, hogy szaros pelenkát cserélgessen, és többször 3 évig elvonuljon a munkaerőpiacról. Akinek fontos a hivatása, és karriert akar befutni, netalán még jól is keres,az nem fogja a teljes életét alárendelni a gyereknevelésnek, meg a takarításnak, és a férje kiszolgálásának, hanem megtalálja az arany középutat a férjével együtt, és a kevésbé fontos területeken igénybeveszi a lehetőségeket (ételrendelés,takarítónő, stb.), és nem azt nézi, hogy jó, akkor én leszek a házicseléd, hiába a 2 diplomám, nyelvizsgám, aztán meg majd les, mint Rozi a moziban...Ez már nem a középkor, és akibe szorult némi realitás, és nem Barbie-életre készült, az nem tol ki magával ennyire.

2018. aug. 21. 13:42
 43/48 anonim ***** válasza:
Ebben igazad van utolsó,de nem biztos hogy nem dolgozik a nő a gyerekek mellett,viszont nem feltételezi hogy egyszer kidobják otthonról,így esetleg nem takarékoskodik.Az autó a ház fenntartásához pedig nyilván hozzájárul amég együtt élnek.Így azért az sem fer hogyha egyszercsak mehet amerre lát pucér popóval.Itt úgy gondolom hogy nem a férjjelölt hanem annak családja a gazdag és ők feltételezik rosszindulatúan hogy majd a nő kisemmizi a fiukat.Én személy szerint nem tudnék úgy élni,hogy bármikor a fejemhez tudják vágni,hogy semmim, nincs,holott minden tőlem telhetőt megteszek az adott életszakaszban.Pl.szaros pelenkát cserélek.Mert az is munka ám még a háztartás is.De persze a másik eset is előfordul hogy így próbálnak vagyont szerezni a nők vagy férfiak.Meg aztán lehwt hogy sohasem válnak el.Eztnen mi nem fogjuk megállapítani,hogy melyik eset,ezért írtam,hogy a párnak kell megbeszélni kinek mi fér bele.Nekem a kezdetektől mérgezné a lelkemet az a tudat,hogy nem bízik bennem a társam.Hozzáteszem sajna sem én sem a párom nem milliomos hogy ezért fájjon a fejem😂 De itt nem is a pasi hanem a szülők ragaszkodnának a szerződéshez,amit részben megértek.Erre gondolom megoldásnak,(részmegoldásnak)hogy ne fogadja el a drága ajándékot.Keresse meg rá a pénzt,elég segítség hogy jól menő vállalkozásban van munkája.Nem tudom csak egy gondolat volt,hogy ne csak azt az oldalt vizsgáljuk,hogy mit bukhat rajta a tehetősebb fél,hanem hogy megvan az a veszély is hogy egy tök normális nő a végletekig rábízza magát valakire,aztán 50+évesen ottmarad egyedül megtakarítás ház autó stb nélkül 2-3gyerekkel.Tudom a gyerekeket lehet hogy utána is támogatja az apuka,de az is lehet hogy nem.Én ha magamból indulok ki,soha nem semmit én ki a páromat,ha én lennék a tehetős akkor se és ha csóró lennék mint a templom egere akkor sem akaszkodnék pénzért valakire,de tudom hogy nem így működik a világ.Mindenesetre hálás vagyok azért hogy olyan házasságban élhetek ahol fel sem merült soha más lehetőség mint a közös kassza közös teherviseléssel.Voltak pedig anyagi hullámvölgyek.Együtt megoldottuk.Mindenki azt tette bele amit éppen tudott.
2018. aug. 21. 15:31
 44/48 Andizsuzsi ***** válasza:
A házassági szerződéseknél mindig csak a válásban gondolkodtok. Pedig pl az öröklés is tud ronda dolgokat művelni.
2018. aug. 21. 15:39
 45/48 anonim ***** válasza:
90%
#34: mi koze a hazassagi szerzodesnek ahhoz, hogy te a ferjednek ajandekoztad a lakasod felet?
2018. aug. 21. 16:06
 46/48 anonim ***** válasza:
87%

"Férjhez mentem. Kaptam egy lakast szüleimtől. Felét ráirattam férjemre érezze ő is,hogy az otthona :) Senki nem úgy indul el az életben elfog vállni. Sajnos nálunk ez lett a vége és vitte a fél lakas árat is .követelte . Kell bizony az a szerződés !"

Attól semmilyen szerződés nem véd meg egy felnőtt embert, hogy a saját szabad akaratából hülyeséget csináljon.

2018. aug. 22. 05:41
 47/48 anonim ***** válasza:
Az előzőekhez annyit tennék hozzá, hogy ha pl. a férj szülei által a férj részére vett lakásban éldegélnek 15 évig és elválnak, akkor a feleségnek igenis jár valamennyi a lakás árából. Nem vagyok jogász, nem tudom hány év után mekkora hányad, de a jog igenis figyelembe veszi, hogy a szükségszerű felújítások, állagmegóvások a házasság (=vagyonközösség) alatt történtek, tehát a feleség munkája/jövedelme is benne van.
2018. aug. 22. 13:05
 48/48 anonim ***** válasza:
40%

Na pont ezért nem kell megnősülni.

Meg amúgy sem!

2018. aug. 23. 10:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!