Kötött valaki házassági szerződést a párjával? Hogyan fogadnátok, ha a párotok szülei ragaszkodnának a házassági szerződéshez?
"minden drága cuccot apa vitt a házasságban ő meg csak hobbiból takarított meg nevelt gyereket"
A kérdésedet meg is válaszoltad: igen, azt apa viszi, amit ő vitt a házasságba. Amit ketten, a házasság fennálta alatt tettek össze, azon osztozkodnak, a jelenlegi jogszabályok alapján felesben. Az meg, hogy a házas felek hogyan intézik egymás között a takarítást,meg a gyereknevelést, rohadtul csak a kettejük ügye,és semmi köze ahhoz, hogy apa szülei mit adtak és mit nem.
Egyébként, ha anyuka felvállalja a takarítógép és gyereknevelő szerepét, míg apuka "csak" dolgozik, akkor is ki van fizetve váláskor, hisz a szerzett vagyon feleőt illeti meg, függetlenül attól, hogy ki az, aki pénzben, és ki az , aki természetben építette a családot,sőt, ha esetleg közös megegyezés alapján háztartásbelivé válik, akkor még tartásdíjra is igényt tarthat. Ugyan már, nem kell azért úgy beállítani, hogy mindneki atomfizikus, meg vezérigazgatói karriert hagy ott, hogy szaros pelenkát cserélgessen, és többször 3 évig elvonuljon a munkaerőpiacról. Akinek fontos a hivatása, és karriert akar befutni, netalán még jól is keres,az nem fogja a teljes életét alárendelni a gyereknevelésnek, meg a takarításnak, és a férje kiszolgálásának, hanem megtalálja az arany középutat a férjével együtt, és a kevésbé fontos területeken igénybeveszi a lehetőségeket (ételrendelés,takarítónő, stb.), és nem azt nézi, hogy jó, akkor én leszek a házicseléd, hiába a 2 diplomám, nyelvizsgám, aztán meg majd les, mint Rozi a moziban...Ez már nem a középkor, és akibe szorult némi realitás, és nem Barbie-életre készült, az nem tol ki magával ennyire.
"Férjhez mentem. Kaptam egy lakast szüleimtől. Felét ráirattam férjemre érezze ő is,hogy az otthona :) Senki nem úgy indul el az életben elfog vállni. Sajnos nálunk ez lett a vége és vitte a fél lakas árat is .követelte . Kell bizony az a szerződés !"
Attól semmilyen szerződés nem véd meg egy felnőtt embert, hogy a saját szabad akaratából hülyeséget csináljon.
Na pont ezért nem kell megnősülni.
Meg amúgy sem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!